Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 21 March, 22:47

Liknande nyheter

Taggar: Nejtill , Brexitutan , avtaloch ingen , förlängning
DI - 27 jun 15 kl. 17:11

Eurogruppen säger nej till grekisk förlängning

Euroländernas finansministrar avvisar tanken på en förlängning i väntan på nästa veckas folkomröstning, uppger en EU-källa för AFP..

Cornucopia - 13 mar 19 kl. 09:55

Nej till Brexit-avtalet - kronan faller mot pundet

Brittiska parlamentet röstade igår ner premiärminister Theresa Mays nya Brexit-avtal, och allt mer talar för en så kallad avtalslös Brexit. Svenska kronan tappade trots detta mot det brittiska pundet, vilket säger något om hur svag svensk ekonomi och valuta är. Idag röstar parlamentet om man ska gå vidare med en avtalslös Brexit, så saken är inte avgjord.

SVT - Igår: 13:16

May begär brexit-anstånd till 30 juni

Storbritanniens premiärminister begär nu mer tid för att få till ett brexit-avtal som kan antas i det brittiska parlamentet. Vid frågestunden i underhuset sade May att hon kommer att begära en förlängning för EU-utträdet till den 30 juni..

DI - 27 jun 15 kl. 18:06

Varoufakis rasar över eurogruppens nej

Greklands finansminister Yanis Varoufakis är inte glad över att ha fått nej till en programförlängning tills vidare..

SR - 30 jun 15 kl. 21:04

Grekland får ett första nej till nytt förslag

Grekland lämnade idag överraskande ett nytt förslag för att landet ska komma överens med de internationella långivarna före midnatt då landets löpande nödlåneprogram löper ut. Men Eurozonens finansministrar säger inledningsvis nej till en förlängning av det gamla nödlåneprogrammet, men samtalen om ett nytt ska fortsätta imorgon..

ÖstersundsPosten - 23 nov 16 kl. 18:26

Nej till fortsatt vårduppdrag i Berg för vårdbolaget Vardaga: ”Äldreomsorgen ska drivas i kommunal regi”

Det blir inget fortsatt vårduppdrag i Berg för vårdbolaget Vardaga. Verksamhetsnämndens vård- och socialutskott sade på onsdagen nej till en förlängning av avtalet, Samtidigt beslutade man även att i slutet av nästa år återta driften av äldreboendet Myltblomman samt hemtjänsten i Svenstavik och Åsarna..

PrivataAffärer - 12 mar 19 kl. 07:02

Optimistiska marknader efter förhoppning om brexit-lösning

Om brexitfrågan tar ett steg framåt skulle det kunna ta bort en av de tre huvudsakliga källorna till oro som dämpar sentimentet på aktiemarknaderna för närvarande, där de två andra är handelssamtalen och inbromsande global tillväxt. ”Ta bort brexit från bordet och jag tror att en del av de reella pengaflöden som tycktes dyka upp igen i slutet av förra veckan sannolikt kan återkomma. Så jag tror det kan hjälpa till att ändra bakgrunden lite”, sade Greg McKenna på McKenna Macro till Reuters.

PrivataAffärer - 13 mar 19 kl. 21:06

Nej till hård brexit

Ledamöterna hade tillåtits att rösta fritt utan att följa partilinjerna, och röstsiffrorna blev 312-308. Parlamentet har 650 ledamöter men det är inte alla som deltar vid omröstningar. Omröstningen följer på tisdagens nej till premiärminister Theresa Mays brexitavtal, med röstsiffrorna 391-242.

DN - 4 timmar sedan

Utkast från EU-toppmötet: Brexit senast 22 maj

Reuters har tagit del av ett utkast från EU:s toppmöte i Bryssel, gällande inställningen till Brexit.  Enligt utkastet upprepar man att villkoret till en förlängning är att utträdesavtalet godkänns av britterna nästa fredag, och lägger även till att en förlängning bortom den 22 maj inte är möjlig..

PrivataAffärer - 15 mar 19 kl. 06:36

Storbritannien: Ja till förlängning av brexit

Röstsiffrorna blev 413-202. Ungefär en timme tidigare sa parlamentet nej till en ny folkomröstning. En begäran om förlängning av brexit måste godkännas av samtliga 27 EU-länder på toppmötet nästa torsdag.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 6 timmar sedan

Tio tips för hushållsekonomisk prepping

De längsta kriserna slår mot ett lands ekonomi och enskilda eller stora grupper av hushåll. Medan det räcker att klara några veckor vid prepping för mer dramatiska katastrofer, så kan hushållsekonomisk prepping ställa krav på att klara flera månaders, rent av års, kris.Kontanter.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Nordea: Var fjärde under 30 räknar med förlust på bostaden närmaste året

Enligt Nordeas bostadsbarometer räknar var 23% av de i åldern 18 - 29 år som äger en bostad med att de skulle göra en förlust om de sålde det närmaste året. Då är ändå unga de som har störst tro på stigande bostadspriser det närmaste året, även om de negativa dominerar i alla grupper.En majoritet räknar med vinst vid en försäljning - en av fyra 18-29-åringar räknar dock med förlist.

Cornucopia - 13 timmar sedan

Amerikanska börsen har blivit systemhotande?

Hos Financial Times menar Joseph Carson, fd chefsekonom på Alliance Bernstein, att det amerikanska börsen har blivit systemhotande stor och en börsnedgång kan således utlösa en kris att jämföra med den finanskris som utlöstes av att de amerikanska bostadspriserna föll.
Månadschart NASDAQ Composite.
Börsen värderas nu högre än alla andra typer av tillgångar, nära 33 000 miljarder dollar vilket är nära rekordet på 36 000 miljarder från i höstas, eller 1.

Cornucopia - Igår: 16:28

Rysk-ortodoxa kyrkan i Västerås - ett säkerhetsproblem?

VLT har gjort ett stort antal avlöjanden om rysk penningtvätt, möjlig kommunal korruption och det hot mot nationens säkerhet som ett bygge av Sveriges antagligen första rysk-ortodoxa basilika-kyrka 300 meter från Stockholm-Västerås flygplats, och Hässlö krigsflygbas innebär. Vad för hot utgör denna etablering av en Kreml-front egentligen?
Rysk-ortodoxa kyrkan i Wien ligger intill ryska ambassaden.

Cornucopia - Igår: 15:16

Svenska bostadspriser ner 18% i amerikanska dollar

De svenska bostadspriserna har rasat rejält sedan 2017, mätt i utländska världsvalutor som euron eller amerikansk dollar. Svenskarnas internationella köpkraft via bostaden har fallit rejält.Svenska bostadsindexpriser i USD (HOXSWEUSD) har gått -17.

Cornucopia - Igår: 13:37

Bloomberg: Svenska kronan världens sämsta valuta - exportindustrin har inte längre fördelar

Nyhetsbyrån Bloomberg kallar nu svenska kronan för världens sämsta valuta (bland de mer ekonomiskt betydelsefulla ländernas valutor), och det konstateras också att svensk exportindustri inte längre gynnas särskilt mycket av kronan, eftersom så många underleverantörer numera hittas utomlands.Volvo S90 må monteras i Sverige (?), men består till stora delar av importerade komponenter.

Cornucopia - Igår: 11:38

Hur länge har tidigare bostadsprisras pågått?

Nu när det nuvarande raset i bostadspriserna är inne på arton månader utan att priserna återhämtat sig, är det intressant att titta på hur länge tidigare nedgångar hållit på innan priserna återställts. 90-talskraschen är förstås längst med hela åtta år innan bostadsrättspriserna hade återhämtat sig, men det nuvarande raset har ännu inte hållit på lika länge som vid finanskrisen med start 2007 och skuldkrisen med start 2011.
Antal månader innan bostadspriserna återhämtade sig, Valueguards Sverigeindex HOXSWE och tre månaders glidande medelvärde lägenheter på Östermalm utifrån annonsstickprov i SvD:s arkiv.

Cornucopia - Igår: 10:40

Nedrevidering av tysk tillväxt

En expertpanel har sänkt killgissningen av den ekonomiska tillväxten för den europeiska ekonomiska motorn Tyskland. Revideringen går från 1.5% i BNP-tillväxt för 2019 ner till 0.

Cornucopia - I förrgår: 16:01

Vad har du för smartwatch?

Som en allt ovanligare innehavare av ett mekaniskt armbandsur kan jag konstatera att allt fler i bekantskapskretsen och socialgruppen bär en smartwatch. Så efter att erhållit terapi mot att hänga på detta tåg så inser jag ändå att detta kan vara värt att diskutera, vilket jag inte gjort sedan lanseringen av Apple Watch 2015.
Min stupidwatch, en Seiko 5 Sports Automatic.

Cornucopia - I förrgår: 11:31

Kemikalieskatten har drivit jobb och skatteintäkter utomlands - ska nu utökas och även omfatta kläder

Föga överraskande har den ensidiga svenska sk kemikalieskatten drivit jobb och skatteintäkter utomlands och inte gett några miljömässiga vinster, utan snarare tvärt om. Nu vill JÖK-partierna istället höja kemikalieskatten med 30-40%, samt även lägga den på kläder. HUI Research räknar med att handel för sex miljarder kommer flytta utomlands, och med dem tillhörande jobb.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.