DI > Ekonomi

Monday, 25 March, 14:43

DI - 13 mar 19 kl. 21:05

Varningen: Här landar notan för momsbomben – ”finns ingen annan väg”Nya vårdmomsen, som ska läggas på kostnaden för inhyrd vårdpersonal, drabbar tusentals företag – även i andra branscher än hälso- och sjukvården. Nu varnar tandläkare för dyrare patientbesök framöver:  ”Det finns ingen annan väg än att ta ut kostnaden på patienterna”, säger Merit Lindberg, vd Privattandläkarna. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Merit Lindberg, Privattandläkarna

Dela artikeln

176 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: VarningenHär , landar, notanför , momsbombenfinns ingen annan , väg
Dagensanalys.se - 21 nov 17 kl. 13:01

Notan för världens största företag att anpassa sig till GDPR

Det är Financial Times har genomfört en studie om hur stor notan blir för de 500 största företagen. Enligt beräkningarna som Financial Times gjort landar notan på cirka 67 miljarder kronor för de 500 största bolagen för att anpassa sig till GDPR. Och det är bara början eftersom det tillkommer kostnader var eftersom bolagen måste uppdatera sig själva genom utbildningar och mer.

BT - 27 jun 17 kl. 06:25

Notan till skattebetalarna: 32 miljoner kronor

Tanken var att Kongresshusets entreprenör skulle bekosta inventarierna. Nu landar notan på 32 miljoner i stället hos skattebetalarna..

Resume - 02 jun 14 kl. 10:22

8 miljarder blir notan för Eurosport


Det amerikanska mediebolaget Discovery Communications meddelade tidigare i år att de tar över aktiemajoriteten i Eurosport. Nu har förvävet slutförts och notan landar på drygt 8 miljarder kronor..

Sydsvenskan - 12 nov 15 kl. 15:47

Notan klar för vårdsommaren

Till och med augusti har Region Skåne i år totalt betalat 219 miljoner för inhyrd personal. Bara under sommaren var kostnaden 98 miljoner.
Extrapass, flyttade semestrar och inhyrd personal.

Expressen - 15 dec 15 kl. 07:35

Notan för Eurovision: 120 miljoner kronor

Eurovision leds av Måns Zelmerlöw - som fick frågan redan i samband med vinsten i Wien - och Petra Mede. – Vi började tissla och tassla redan samma kväll som jag vann, berättar Zelmerlöw. Notan för festen landar på 120 miljoner kronor, samtidigt är säkerheten kring evenemanget rigorös..

Nya Wermlands Tidningen - 07 jan 11 kl. 07:30

Snönotan landar på 9,5 miljoner kronor

? 2010 är ett rekordår, alla kategorier, säger gatuchefen Conny Wolbe. Snöbudgeten spräcktes inte bara en utan två gånger, med totalt sex miljoner kronor.

DI - 02 mar 12 kl. 15:50

Ingen vet var Saab-notan landar

Advokatnotan i Saabkonkursen uppskattas till mångmiljonbelopp. Men vad den landar på blir klart först när konkursen är färdig ? vilket kan ta flera år.

YLE - 13 maj 15 kl. 14:07

"EU-varningen kan vara ett beställningsarbete"

EU-kommissionen har kommit med sin formella varning till Finland. EU-kommissionens varning kommer lägligt för de stora nedskärningspartierna, konstaterar de experter som Yle Nyheter har talat med. Varningen kan till och med vara ett beställningsarbete från regeringsförhandlarna.

Skånskan - 21 okt 15 kl. 06:00

Notan för fallskärmarna: över 11 miljoner kronor

HÖRBY Skånskan fortsätter idag granskningen av chefskarusellen i Hörby kommun. På tio år har 43 chefer slutat i kommunen. Elva av dessa har köpts ut för mångmiljonbelopp.

Nyan - 25 feb 16 kl. 08:19

Notan för ny Vårdöbro stiger

Den nya Vårdöbron ser ut att bli dyrare än beräknat. Nu uppskattar landskapsregeringen att slutnotan för nybygget landar på 10 985 000 euro. Det skriver projektchef Taneli Ala-Rakkola och infrastrukturminister Mika Nordberg (MSÅ).

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Heba säljer fastigheter för 465 miljoner

Heba har tecknat avtal om överlåtelse av totalt fyra fastigheter till tre olika köpare för 465 miljoner kronor..

DI - 30 minuter sedan

EU räknar med avtalslös brexit

EU-kommissionen börjar ge upp hoppet om att Theresa May ska få igenom utträdesavtalet de närmaste tre veckorna. ”Det blir allt mer sannolikt att Storbritannien lämnar EU utan något avtal den 12 april”, skriver EU-kommissionen - som säger sig vara beredd på det värsta..

DI - 30 minuter sedan

Flygbolagschef: Misstänkta mjukvaran var aktiverad i etiopiska olycksplanet

Ethiopian Airlines chef säger i en intervju med Wall Street Journal att det förefaller som att den ifrågasatta mjukvaran MCAS var aktiverad i den Boeing 737 Max 8 som störtade i Addis Abeba den tionde mars..

DI - 15 minuter sedan

Domare sänker tröskeln för rätt till ersättning efter Volkswagens dieselfusk

En tysk domare har beslutat att det ska bli lättare att döma fordonstillverkaren Volkswagen att betala skadestånd till bilägare av modeller med den mjukvara som medvetet underrapporterat utsläpp..

DI - 45 minuter sedan

En lågriskaktie med lysande utsikter – läge att köpa

Trots förra veckans svaga avslutning befinner sig Stockholmsbörsen fortfarande i en stigande trendkanal, enligt Investtechs tekniska analys.  De långsiktiga trenderna är särskilt gynnsamma för tre aktier i olika sektorer..

DI - 45 minuter sedan

Röd öppning väntas på Wall Street – Tesla tappar på vikande nyregistreringar

Terminerna för de ledande börsindexen i USA indikerade en öppning i rött veckans första dag. Det är i linje med utvecklingen i Asien och Europa på måndagen..

DI - 1 timme sedan

DNB upprepar köp på Oriflame efter budsurr i sektorn

DNB upprepar sin köprekommendation för Oriflame på måndagen efter att uppköpsnyheterna i sektorn förra veckan. .

DI - 1 timme sedan

Deppig bilindustri sänkte aktien – hög direktavkastning lockar

Köprekommendationen av bilunderleverantören blev inte bra. Finansmarknadens oro för bilindustrin har det senaste året sänkt aktien med 20 procent samtidigt som börsen steg med 6 procent. Men den långsiktige behåller aktien..

DI - 1 timme sedan

Storägare föreslår sig själv till ny ordförande för Acconeer

Radarteknologiföretaget Acconeers två största ägare, med 26 procent av rösterna, föreslår att Bengt Adolfsson tar över rollen som ordförande i bolaget efter Bo Ekelund..

DI - 1 timme sedan

Efter kurskollapsen: Biogen köper tillbaka aktier för 5 miljarder dollar

Efter amerikanska Biogens kurskollaps i förra veckan planerar bolaget att återköpa aktier för 5 miljarder dollar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.