DI > Ekonomi

Wednesday, 27 March, 03:38

DI - 13 mar 19 kl. 20:08

Brittiskt nej till avtalslöst EU-utträde – följ rapporteringen liveLONDON. Det brittiska parlamentet röstade på onsdagen mot ett EU-utträde utan avtal.  Men det kan ändå sluta med en hård brexit, varnar bedömare.Följ rapporteringen här..
Läs mer på DI
Läs mer om:
EU, London

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brittiskt, nejtill , avtalslöst, EU-utträde, följ, rapporteringen, live
DI - 11 mar 19 kl. 17:15

Svenska företag fruktar brittiskt ödesbeslut

Ovissheten om brexit gör att många företag väntar med viktiga beslut om verksamheten i Storbritannien. ”Många är oroliga för att det ska bli ett avtalslöst EU-utträde”, säger Peter Sandberg, chef för Svenska handelskammaren i London..

DI - 13 mar 19 kl. 09:14

Storbritannien lägger fram tullplaner för ett avtalslöst brexit

Den brittiska regeringen har meddelat planer på hur landet ska hantera ett eventuellt avtalslöst EU-utträde efter att parlamentet på tisdagskvällen röstat ned premiärminister Theresa Mays senaste brexitförslag..

DI - 13 mar 19 kl. 17:30

Britter tar höjd för avtalslös brexit - följ kvällens nervkittlande omröstning

LONDON Storbritannien ökar förberedelserna för ett avtalslöst EU-utträde. Landet chocksänker tullar - men planerar tullar bland annat för franskt kött och tyska bilar. Samtidigt drar regeringen ned tillväxtprognosen..

Dagens PS - 13 dec 18 kl. 16:56

IMF varnar för avtalslös brexit

IMF varnar för att ett avtalslöst brittiskt utträde ur EU kan ha en signifikant negativ effekt på den brittiska ekonomi. Det rapporterar Bloomberg. "Att lämna utan att ha ett utträdesavtal och ett ramverk med EU är den mest betydande risken i närtid för Storbritannien", sade IMF:s talesperson Gerry Rice, enligt nyhetstjänsten..

DI - 12 dec 18 kl. 14:33

Stefan Löfven: Måste förbereda oss på avtalslös brexit

Risken är inte över för ett avtalslöst brittiskt EU-utträde och därför kvarstår behovet att förbereda sig för detta..

DI - 27 feb 19 kl. 16:50

Brittiska banksektorn stabil även vid avtalslös brexit enligt Moodys

Ett avtalslöst brittiskt utträde ur EU skulle visserligen skapa negativ press på brittiska bankers lönsamhet och kreditkvalitet, men bankernas kreditfundamenta skulle ändå överlag förbli motståndskraftiga..

PrivataAffärer - 15 jan 19 kl. 21:59

Svidande nederlag för May – massivt nej till brexitavtalet

Brexitavtalet var tänkt att skapa en övergångsperiod efter att Storbritannien ska lämna EU den 29 mars. Theresa May har nu tre dagar på sig att återkomma till parlamentet med vad regeringen avser att göra, ”plan B”. Tänkbara följder är nya förhandlingar med EU, krav på nyval, en ny folkomröstning om brexit (eller brexitavtalet i sig) eller att Storbritannien lämnar EU utan avtal, en ”hård brexit”.

DI - 19 dec 18 kl. 15:34

14 åtgärder – så ska EU tackla avtalslös brexit

Brittiska bulldogar riskerar att få stanna hemma och flygplanen bara landa på dispens. Hårda bud väntar i EU om det blir ett brittiskt utträde utan avtal..

Affärsvärlden - 11 mar 19 kl. 16:42

Tysklands finansminister: Alla i Europa beredda på avtalslös brexit

Alla länder i Europa är beredda på både en brexit med avtal och en utan avtal. Men ett brittiskt utträde ur EU med avtal som stöds av underhuset är det bättre valet..

YLE - 20 jun 16 kl. 04:03

"Nej, nej, nej, vi måste vara med i EU!"

I Storbritannien närmar sig folkomröstningen om det brittiska medlemskapet i Europeiska unionen. Omröstningen äger rum på torsdag. Opinionsundersökningarna visar att det kommer att bli mycket jämnt, men det är inte alls otänkbart att det blir ett nej till EU.

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Komiker kan bli näste Ukrainas president

En chokladkung står mot en abdikerad gasdrottning och en komiker när Ukraina på söndag väljer president. ”Tre frågor är viktiga i valkampen. Det är korruptionen, de låga pensionerna och energipriserna”, säger Östeuropforskaren Mi Lennhag..

DI - 4 timmar sedan

Skör återhämtning för en krigsstukad ekonomi

Ukrainas ekonomi har stabiliserats efter katastrofåren 2014-2015. ”Folk är ändå väldigt missnöjda med vad som har uppnåtts”, säger Volodymyr Sidenko, politisk analytiker i huvudstaden Kiev..

DI - 4 timmar sedan

Boeing 737 Max 8 har tvingats nödlanda

Ett flygplan av olycksmodellen Boeing 737 Max 8 hamnade i nödläge under en passagerarlös flygning i USA på tisdagen..

DI - 5 timmar sedan

Apple undviker importförbud i andra tvisten med Qualcomm

Apple har undgått ett potentiellt importförbud av iPhones i den andra patenttvisten med Qualcomm som behandlades av USA:s internationella handelskommission under tisdagen. Kommissionen förklarade ett Qualcomm-patent för batterisparande ogiltigt. .

DI - 5 timmar sedan

Liberalernas besvikelse: ”Hyckleri Wallström!”

Liberalerna är djupt besvikna på utrikesminister Margot Wallströms sätt att hantera önskan om en Magnitskijlag, att hänvisa till EU och FN.  ”Det är ett sätt för henne att sopa det här under mattan”, säger Joar Forssell, riksdagsledamot..

DI - 5 timmar sedan

Bara Wallström stretar emot svensk Magnitskijlag

Sverige bör ha en egen Magnitskijlag. Det är i stort sett sett samtliga riksdagspartier överens om.  Men utrikesminister Margot Wallström (S) stretar emot..

DI - 6 timmar sedan

Volvo Cars tar in nya miljarder via obligationsmarknaden

Volvo Cars har återigen gett sig ut på obligationsmarknaden och tagit in 600 miljoner euro, motsvarande drygt 6,2 miljarder kronor. Efterfrågan bland investerarna uppges ha varit stark..

DI - 6 timmar sedan

Uppgångarna på Wall Street mattades när Apple vände ner

New York-börserna stängde på plus men tappade en del från toppnivåerna tidigare under dagen. Indextunga Apple vände från plus till minus under handeln efter att bolaget hotats med importförbud av vissa Iphonemodeller..

DI - 6 timmar sedan

Telia lovar lyft i höst – men förteget kring försvarets utspel

Telekomjätten Telia når inte upp till vinstmålen under första halvåret 2019, men står fast vid kassaflödesguidning och höjer ambitionen för rörelsekapitalet. ”Andra halvan av året blir starkare”, säger vd Johan Dennelind..

DI - 6 timmar sedan

M vill stycka Telia – nu kan de köra över regeringen

Trots Försvarsmaktens varningar står Moderaterna på sig om Telia, och partiet vill nu driva fram en omstrukturering av bolaget för att kunna sälja de kommersiella delarna.  Och mycket talar nu för att regeringen körs över och kommer tvingas utreda en försäljning av telejätten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.