DI > Ekonomi

Saturday, 23 March, 17:47

DI - 13 mar 19 kl. 19:30

Ta tillbaka kontrollenLEDARE. När Columbus seglade portugisiska skepp för spansk räkning i indisk riktning men i stället landade i Amerika sensommaren 1492, var England ett ganska obetydligt land. Ekonomin var en tjugondel av Kinas och en fjärdedel av fransmännens. Vid randen till den industriella revolutionen drygt tre sekel senare producerade kineserna fortfarande sju gånger mer..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ledare, Columbus, Amerika, England, Kinas

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ta tillbaka kontrollen
Ekonomistas - 28 maj 14 kl. 05:00

Skärp den demokratiska kontrollen av Riksbanken

Penningpolitiken har misslyckats. Riksbankens agerande har lett till för låg inflation och för hög arbetslöshet. Politiken brister eftersom Riksbankschefen fått för stor makt och uppföljning och kontroll inte fungerar.

Sydsvenskan - 30 jul 14 kl. 17:12

Mona Masri: ”Jag dricker just för att tappa kontrollen”

”Jag dricker inte sprit eftersom jag inte vill tappa kontrollen”, skrev Ann Heberlein på måndagens kultursidor. Varför dricker egentligen människan, när alkoholens skadeverkningar på kroppen, relationer och samhället är så välkända, undrar hon. Det korta svaret är förstås för att det är kul.

SVT - 22 nov 11 kl. 16:23

Polisen ska återta kontrollen över Seved

I Malmöstadsdelen Seved trakasseras boende och besökare av ett ungdomsgäng som tagit kontrollen över en gata. Och journalister som försöker skildra situationen blir bortkörda. Men nu försöker myndigheterna ta tillbaka kontrollen i området..

Kristianstadsbladet - 11 maj 13 kl. 09:00

Livsmedelsverket tar över kontrollen av mindre charkuterier och mejerier

Foto: Bosse Nilsson
För att undvika fler köttskandalen ska tillsynen av mindre charkuterier, fiskrökerier och mejerier centraliseras till Livsmedelsverket.Syftet är att kontrollen ska bli likvärdig i hela landet.
Regeringen har beslutat att kontrollerna ska överföras till den statliga myndigheten.

UT - 16 jun 14 kl. 18:05

Bilist tappade kontrollen på riksväg 40

En bilist tappade på måndagseftermiddagen kontrollen över sitt fordon på riksväg 40 nära Ulricehamn och brakade rakt ut i diket. Ytterligare en bil var nära att dras in i olyckan på allvar. Det var vid 17-tiden som den kvinnliga bilisten kom körande från Boråshållet.

SmålandsPosten - 11 sep 14 kl. 08:43

Invandrade föräldrar måste ges hjälp att ta kontrollen

Integrering av nya svenskar i Växjö kommun är en av våra största och viktigaste uppgifter. Många bra insatser görs redan, men ändå går det trögt på de flesta håll. Ju långsammare integrationen går desto mera växer motsättningar mellan kulturer.

Expressen - 19 dec 17 kl. 19:14

Ny spellag: "Staten återtar nu kontrollen"

Regeringen har tillsammans med allianspartierna enats i ett förslag om ny spellag. Staten kommer inte att sälja ut Svenska Spel. Inte heller släppa kontrollen över ATG.

SR - 22 feb 11 kl. 16:45

Regimen tappar kontrollen över fler områden

I Libyen fortsätter demonstrationerna och våldet. I helgen togs hamnstaden Benghazi över av demonstranter, och nu tycks regimen tappa kontrollen över fler områden i Libyen..

Dagen - 23 feb 11 kl. 03:00

Våga släpp kontrollen om församlingsmedlemmarna

Jag är något så ovanlig som en före detta äldste och styrelseledamot i en pingstförsamling. Visst, det förekommer nog mer allt oftare att man av olika anledningar avsäger sig sitt uppdrag eller tvingas avgå. Men när man är med i ett sammanhang som traditionellt har sett på äldste uppdraget som ett livslångt uppdrag och ändå väljer att avgå så är det under en viss vånda.

DI - 23 feb 11 kl. 15:27

Gaddafi har tappat kontrollen över östra Libyen

Libyens ledare Muammar Gaddafi hotat att bekämpa upproret mot honom "till sista blodsdroppen". I staden Tobruk  jublar demonstranter över att diktatorn tappat kontrollen över staden..

SVT - 06 mar 11 kl. 09:30

Oklart vem som har kontrollen

Dom senaste uppgifterna från regimen i Libyen säger att Kadaffis styrkor har tagIt kontrollen över staden al-Zawiyah, strax väster om huvudstaden, samtidigt som trupper nu ska vara på väg mot oppositionskontrollerade Benghazi i öster..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Italien öppnar för Kina trots protester

Italien har trots protester från USA och EU som första G7-land tecknat avtal med Kina om deltagande i infrastrukturprojekt BRI, populärt kallat den nya sidenvägen..

DI - 1 timme sedan

Blod och Game of thrones – vem vill inte klicka på det?

Kan reklam vara konst? Att reklam åtminstone kan uppnå konstnärlig höjd finns det många exempel på, från reklamfilmen 1984 för Apple Macintosh persondatorer, regisserad av Ridley Scott, till reklambyrån Paradisets annonser för klädföretaget Diesel som härom året visades i en stor utställning på Foto­grafiska museet..

DI - 1 timme sedan

Begagnad elektronik hett i andra hand

Våra hem är fyllda med saker vi inte vill ha, men medvetenheten om att någon annan kanske vill ha dem ökar. Mest ökar intresset för begagnad elektronik..

DI - 2 timmar sedan

Mäklarna: Vi börjar se en återhämtning

Bostadsmarknaden har stabiliserat sig och mäklarna räknar inte med några dramatiska prisförändringar under året. Men de lokala variationerna är stora och det finns gott om orosmoln. ”Det hänger fortfarande på en skör tråd”, säger Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån..

DI - 2 timmar sedan

Kryssningsfartyg i sjönöd utanför Norge

Ett kryssningsfartyg med 1.300 passagerare ombord har fått motorproblem i hårt väder utanför Norges västkust. Norsk sjöräddning bekräftar för tidningen VG  att fartyget Viking Sky har skickat nödmeddelande och bett om assistans..

DI - 2 timmar sedan

Tusentals demonstrerar i London mot brexit

Tusentals så kallade remainers, britter som vill stanna kvar i EU, demonstrerar i centrala London. De kräver en ny folkomröstning om brexit..

DI - 2 timmar sedan

Överbefälhavare: ”IS fortfarande ett stort hot mot hela världen”

IS har besegrats i Syrien, uppger den USA-stödda SDF-alliansen. Terrorgruppen ska ha fråntagits det som kallats det sista IS-fästet i landet. ”Segern har varit extremt kostsam”, säger SDF-ledaren Mazlum Kobane..

DI - 4 timmar sedan

Experten: Jaga utdelningar bland börsens mittfältare

Utdelningssäsongen närmar sig med stormsteg, och marknadens stora utdelningsfokus är befogat, enligt Johan Thorén, förvaltningschef på Strand kapitalförvaltning. SEB:s placeringsstrateg pekar i sin tur ut bolagstypen som generellt står för de högsta utdelningarna..

DI - 4 timmar sedan

Göran Persson varnar för skatterevolt: ”Den saken måste lösas”

ÖREBRO. Mycket av det som står i Januariavtalet kommer aldrig gå att förverkliga. Det säger Göran Persson, och varnar S för att ensidigt ta bort värnskatten och därmed kraftigt gynna de med högst inkomster.

DI - 5 timmar sedan

Utredningen är en seger för Trump

NEW YORK. Den särskilda åklagaren Robert Mueller verkar inte väcka några fler åtal mot Donald Trump eller hans närmaste medarbetarna inom ramen för Rysslandsutredningen, som blev klar på fredagen. Det är en seger för presidenten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.