DI > Ekonomi

Saturday, 23 March, 21:42

Liknande nyheter

Taggar: Sänkinte , kapitalkraveti , aktiebolag
Cornucopia - 11 mar 17 kl. 13:57

Aktiebolag nu endast fördel för höginkomsttagare

Den socialdemokratiska och miljöpartistiska regeringens nya skyhöga skattehöjningar för småföretagande aktiebolag innebär att det inte finns någon fördel med att starta aktiebolag om man inte hamnar över brytpunkten för statlig skatt, dvs höginkomsttagare. Med tanke på kapitalkravet i ett aktiebolag, samt kraven och medföljande kostnader för årsredovisningen är enskild firma nu mer skattemässigt gynnsamt vid normala inkomstnivåer.
Skillnad beskattning mellan enbart lön eller maximal skattemässigt gynnad utdelning enligt nya 3:12-reglerna vid en bruttointäkt på 590 000:- SEK.

Cornucopia - 07 sep 18 kl. 09:29

Konjunkturen: Färre nyregistreringar av aktiebolag 2018

Angående rekordsnabba konkursökningar väcktes frågan om bolagsregistreringarna gått upp i närtid. Både 2017 och 2018 har januari - augusti stått för färre nyregistreringar än rekordåret 2016. Möjligen att konkurserna nu är ett utfall av rekordmånga nya aktiebolag 2016, men färre nya bolag 2017 och 2018 bör ses som ett tydligt konjunkturtecken på avmattning.

Affärsvärlden - 03 apr 14 kl. 07:22

Lööf vill se 1 krona i kapitalkrav för start av aktiebolag

Näringsminister Annie Lööf föreslår i en debattartikel att kapitalkravet vid start av aktiebolag sänks från dagens 50.000 kronor till 1 krona..

PrivataAffärer - 03 apr 14 kl. 08:36

Lööf: Aktiebolag ska kosta 1 kr

För att göra det lättare att starta företag vill näringsminister Annie Lööf (C) sänka kapitalkravet för att starta aktiebolag till 1 kr....

YLE - 29 aug 16 kl. 19:08

Aktiebolag ska rädda Bromarv

Svanhild Aaltonen tittar noggrant på informationen om ett aktiebolag i Bromarv. Aktiebolaget ska rädda Bromarv och nu kan den som är intresserad av bolaget skriva sitt namn på listor. Aaltonen säger att hon kan tänka sig att skriva på en lista.

Blekinge Läns tidning - 23 jul 18 kl. 22:23

Karlskrona HK klarar inte kapitalkravet

Svenska Ishockeyförbundets licensnämnd har prövat elitlicensen för samtliga svenska elitklubbar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. Karlskrona HK är en av fyra klubbar som inte klarar kapitalkravet på 1,5 miljoner kronor. – Vi har fått dispens för den kommande säsongen, säger ordföranden Tobias Larsson..

Sydöstran - 23 jul 18 kl. 22:23

Karlskrona HK klarar inte kapitalkravet

Svenska Ishockeyförbundets licensnämnd har prövat elitlicensen för samtliga svenska elitklubbar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. Karlskrona HK är en av fyra klubbar som inte klarar kapitalkravet på 1,5 miljoner kronor. – Vi har fått dispens för den kommande säsongen, säger ordföranden Tobias Larsson..

DrivaEget - 26 okt 15 kl. 07:28

Då bör du med enskild firma gå över till aktiebolag

 Guide / Starta eget  Valet mellan enskild firma och aktiebolag är ofta aktuell för företagare. Vi har frågat tre experter när de tycker att du med enskild firma satsa på aktiebolag istället. Anders Andersson, grundare av Driva Eget och ekonomiexpert: – Starta upp med enskild firma – det är lättare att komma igång med det och inkomsterna är förmodligen lägre i början.

UT - 12 nov 13 kl. 07:33

Tidigare Nuab-VD driver falskt aktiebolag

Företaget kallas Pole position rekrytering AB. Men något aktiebolag med det namnet finns inte registrerat.
– Jag vet att det här ser illa ut, säger Torbjörn Frick som driver verksamheten.

YLE - 13 jan 17 kl. 04:26

Ökat ansvar och mindre insyn i kommunala aktiebolag

Insynen och öppenheten minskar i kommunala aktiebolag i jämförelse med övrig kommunal verksamhet. Ansvaret för styrelsemedlemmarna ökar också i aktiebolagsstyrelser. I Jakobstad är två kommunala aktiebolag aktuella, Jakobstads Hamn Ab och Alerte Ab, koncerndirektiven skall vara klara till sommaren när den nya kommunallagen träder i kraft.

YLE - 29 apr 14 kl. 08:08

Omvandlingen av Helsingfors stads bolag till aktiebolag går trögt

Att göra Helsingfors Energi och Helsingfors Hamn till aktiebolag går trögt. Ärendet bordlades i går måndag av stadsstyrelsens koncernsektion, som inte är nöjd med tjänstemännens förslag om att garantera förtroendevalda tillgång till information. Att garantera förtroendevalda tillgång till väsentlig information om stadens egna bolag, Helsingfors Energi och Helsingfors Hamn, efter att de har blivit aktiebolag är en fråga som nu har lett till att hela bolagiseringen gått i stå.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

6.000 poliser och militärer gjorde lördagen ”lugn” i Paris

Lördagens protester i Frankrike blev betydligt lugnare än helgen innan, sedan den polisiära närvaron utökats och fått militärt understöd..

DI - 1 timme sedan

Skatteexperter: Stålbad väntar privat vård

Den infekterade momsstriden inom vårdsektorn fortsätter. Frågan är så komplicerad att inte ens Skatteverket verkar på det klara med tillämpningen:  ”Vi kan inte ha en situation där handläggare gör olika bedömningar”, säger skatterådgivaren Cecilia Smedfors. .

DI - 1 timme sedan

Justitieministern håller hårt i Mueller-utredning

USA:s kongress får vänta på att läsa den särskilde åklagaren Robert Muellers utredning om eventuella ryska kopplingar till president Donald Trump..

DI - 2 timmar sedan

Lastfartyg driver utanför Norges kust

Ännu ett fartyg har fått problem i det hårda vädret utanför Hustadvika på Norges västkust. .

DI - 2 timmar sedan

Massiv protest mot brexit på Londons gator

Över en miljon så kallade remainers, britter som vill stanna kvar i EU, demonstrerade på lördagen i centrala London. De kräver en ny folkomröstning om brexit..

DI - 3 timmar sedan

Här står nya striden om välfärden – och läget är pressat

Jakten på välfärdsvinster är avbruten. Nu startar jakten på kvalitet i både den privata och offentliga välfärden.  Men systemen är pressade och de ideologiska skillnaderna stora.

DI - 3 timmar sedan

Andersson: ”Klart att privata företag ska göra vinst”

I januariavtalet lovar regeringen att inte befatta sig med vinstbegränsningar eller vinstförbud. ”Den skadliga vänstersvängen är bruten”, säger Annie Lööf (C). .

DI - 3 timmar sedan

Pantkungen: Jag köpte it-fonder för 100.000 – en månad innan bubblan sprack

Bengt Lagerman styr över Sveriges alla pantmaskiner och smyger hem till barnen för att samla ihop deras pant. I retur får han ta hand om labradoren Noppe, den bästa – och sämsta – presenten..

DI - 3 timmar sedan

Från lera till framtidens bil

Bilarnas motorer och drivlina är viktiga, men faktum kvarstår: designen är fortfarande det som ­kommer först när en ny bil ska tillverkas. Trots all teknisk utveckling och digitala verktyg är det lera som gäller när modellerna finslipas. .

DI - 4 timmar sedan

Italien öppnar för Kina trots protester

Italien har trots protester från USA och EU som första G7-land tecknat avtal med Kina om deltagande i infrastrukturprojekt BRI, populärt kallat den nya sidenvägen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.