DI > Ekonomi

Tuesday, 26 March, 02:58

DI - 13 mar 19 kl. 19:05

Maria Borelius: Britterna famlar kring 300-årigt tabuI söndags tog vi en sväng här i London förbi National Portrait Gallery för att ta en titt på Queen Anne. Hon porträtteras i Oscarsvinnande filmen ”Favoriten” som ett melodramatiskt våp. Jag har sett filmen och ville titta på henne lite närmare. Kunde hon verkligen ha varit en sådan melodramatisk vindflöjel?.
Läs mer på DI
Läs mer om:
Borelius, London, National Portrait Gallery, Queen Anne, Oscarsvinnande, Favoriten

Dela artikeln

13 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Maria, Borelius, Britterna, famlarkring , 300-årigt, tabu
DI - 07 maj 15 kl. 10:54

Chatta med Di:s Maria Borelius om brittiska valet

Valet i Storbritannien ser ut att bli rekordjämnt och ingen av de två största partierna ser ut att få egen majoritet. Vad innebär detta för politiken och omvärlden? Klockan 13.

DI - 21 jun 16 kl. 08:47

Chatta med Maria Borelius om brexitomröstningen

På torsdag är det dags för Storbritannien att rösta om att stanna kvar i eller att lämna EU.Nu har du chansen att chatta med Di:s krönikör Maria Borelius om en eventuell brexit. Chatten startar klockan 10.

DI - 13 feb 18 kl. 22:52

Så jagade Maria Borelius i väg vardagsdeppet

En antiinflammatorisk livsstil gör oss friskare, yngre, gladare – och smartare. Det hävdar vetenskapsjournalisten och entreprenören Maria Borelius i sin nya bok ”Hälsorevolutionen”, vars förstaupplaga sålde slut på två veckor..

DI - 02 feb 16 kl. 14:47

Maria Borelius: Ödesmättade dagar för EU

I fredags skulle David Cameron ha besökt Sverige och statsminister Stefan Löfven. Det sedan länge planerade besöket blev hastigt inställt, och ersattes av ett telefonsamtal. David Cameron måste akut möta Jean-Claude Juncker, kommissionens ordförande.

Nyheter 24 - 23 dec 11 kl. 13:18

Borelius är rådgivare åt regeringen - och vd på Attendo


Chefen för ett av de skandalomsusade vårdföretagen sitter med i ett av regeringens expertråd. Nu kommer kritik om att de privata bolagen får igenom alla sina krav. STOCKHOLM.

DI - 19 jun 16 kl. 17:43

”Utan britterna är vi ensamma”

Fastighetssektorn står stilla inför brexithotet och Londons roll som ett globalt finanscentrum är under hård press. Samtidigt har EU missat hanteringen av sina kärn-projekt euron och Schengen. Sverige borde ha gjort mera för att stödja premiärminister David Camerons reformkrav och skulle stå ensamt om Storbritannien försvinner ur EU.

DI - 20 jun 16 kl. 10:50

Brexitpanelen: "Utan britterna är vi ensamma"

Fastighetssektorn står stilla inför brexithotet och Londons roll som ett globalt finanscentrum är under hård press. Samtidigt har EU missat hanteringen av sina kärn-projekt euron och Schengen. Sverige borde ha gjort mera för att stödja premiärminister David Camerons reformkrav och skulle stå ensamt om Storbritannien försvinner ur EU.

Västerbottens Folkblad - 18 feb 18 kl. 19:45

[PLUS] Maria om vägen till ett nytt liv

För fem år sedan påbörjade Maria Borelius vägen till ett nytt liv, det antiinflammatoriska. Steg....

DI - 21 mar 16 kl. 19:18

Maria Borelius: Fullskaligt krig i brittisk regering

David Cameron har drabbats av sin tyngsta politiska kris sen han blev premiärminister 2010.Socialministerns avgång vidgar sprickan i EU-frågan och skapar kris i regeringen..

DI - 30 jun 16 kl. 18:42

Maria Borelius: Fasader rämnar i brittisk politik

Boris Johnsons avhopp är en sensation. Hans resa mot posten som brittisk premiärminister förväntades bli ett segertåg. I stället ställer hans medkombattant, justitieminister Michael Gove, upp.

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

De surfar på den tredje vågen virtuell verklighet

Henrik är grafikern, Nils programmeraren och Jaana den strukturerade spelutvecklaren som fick bli vd för Divine Robot. Tillsammans hjälper de företag med ”den tredje vågen” av virtuell verklighet..

DI - 5 timmar sedan

Larmet: Ny gräddfil för miljöbovar – ”förstår inte varför man gör detta”

Nya besiktningsregler har gjort att betydligt fler miljöfarliga bilar tillåts köras på de svenska vägarna, enligt en ny rapport.  ”Det är beklagligt, jag förstår inte varför man gör detta”, säger besiktningsbranschens talesperson Tord Fornander..

DI - 5 timmar sedan

Grundaren säljer majoritet i badklädesjätten

Di kan avslöja att grundaren Panos Papadopoulos säljer majoriteten av baddräktsjätten Panos Emporio. ”Anledningen till försäljningen är att jag vill utveckla Panos Emporio ännu mer”, säger Panos Papadopoulos..

DI - 5 timmar sedan

Wall Street stängde runt nollan – investerarna ratade Apples lanseringar

Wall Street handlades svängigt på måndagen, men när börsdagen summerades låg indexen nära nollstrecket. Mycket fokus låg på Apples lanseringsevent men it-jätten lyckades inte övertyga investerarna med sina nya tjänster. .

DI - 6 timmar sedan

Upplagt för storaffär i börsfiaskot

Nordic Capitals brittiska börsflopp är på väg att bli föremål för en svensk uppgörelse, erfar Di. Flera aktörer räknar på ett utköp efter att aktien fallit ihop, där EQT uppges vara en av intressenterna. Samtidigt driver hedgefonden Bodenholm på för en styckning.

DI - 6 timmar sedan

Investorbolaget öppnar för storförvärv

Mölnlycke Health Cares sårvårdsverksamhet vinner mark när stukade konkurrenter som Convatec slickar sina sår.  I fjärde kvartalet presterade Investors onoterade kronjuvel sin högsta organiska tillväxt på tio kvartal och nu öppnar vd Richard Twomey dörren för storförvärv. .

DI - 6 timmar sedan

Fortsatt tyst från Swedbanks storägare

Alecta och AMF har som tredje och femte största ägare Swedbank-topparnas öde i sin händer. Men på måndagen hade de båda pensionsjättarna inte satt ned foten i ansvarsfrågan. .

DI - 6 timmar sedan

Ingen Metro på tisdag – tryckeriet vill ha förskottsbetalning

Anställda på den krisande mediekoncernen Metro har inte fått sin lön för mars. Styrelsen uppges ha fattat beslut om att ansöka om företagsrekonstruktion. Samtidigt kommer besked om att tidningen inte kommer ut på tisdagen..

DI - 6 timmar sedan

Ny motgång för Boeing: Kina i mångmiljardaffär med Airbus

Motgångarna för amerikanska flygtillverkaren Boeing fortsätter. På måndagen tecknade bolagets franska konkurrent Airbus ett mångmiljardkontrakt med Kina som ska köpa 300 flygplan..

DI - 7 timmar sedan

Apple lanserar flera nya tjänster – men aktien backar

Apple har lanserat ett flertal nya tjänster på måndagskvällen under sitt "Showtime"-event på huvudkontoret i Kalifornien, däribland en tidigare utannonserad streamingtjänst.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.