Nyteknik > Teknik

Monday, 25 March, 00:58

Nyteknik - 13 mar 19 kl. 19:00

Forskare kräver stopp för genredigering av könscellerEfter skandalen där en forskare ska ha använt gensaxen Crispr på bebisar ryter flera tunga namn nu till. Alla kliniska försök som har med genredigering av könsceller att göra måste upphöra..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Crispr

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskare, kräver, stoppför , genredigeringav , könsceller
SR - 15 jun 16 kl. 03:00

Forskare kräver stopp för hormonstörande ämnen

Många vardagsvaror innehåller farliga hormonstörande ämnen, trots att de skulle förbjudas. I dag skriver forskare i tidskriften "Lancet Diabetes & Endocrinology" att kriterierna måste riktas mot alla ämnen och inte enbart mot de mest kraftfulla..

SR - 30 apr 15 kl. 06:00

Forskare kräver stopp för täta tester

Alltför många standardiserade, nationella prov för skolelever skadar undervisningen och leder till ökad ojämlikhet mellan fattiga och rika skolbarn. Det anser mer än 2000 amerikanska utbildningsforskare som i ett öppet brev till den amerikanska kongressen nu kräver ett slut på reformer som leder till fler prov..

SR - 14 mar 19 kl. 07:01

Kräver stopp för genförändrade bebisar

Flera framträdande forskare kräver nu ett tillfälligt stopp, ett moratorium, för forskning med genförändra embryon..

YLE - 28 feb 17 kl. 08:47

Över hundra forskare kräver ändring i Finlands flyktingpolitik

I en adress som publicerades på måndagen kritiserar akademiker runtom i landet Finlands skärpta asylpolitik. I ställningstagandet konstaterar skribenterna att flyktingdebattens humanitära aspekter blivit i skymundan. Kritiken riktar sig också mot myndigheternas hårda retorik och behandlingen av personer som fått negativt asylbeslut.

BT - 01 okt 13 kl. 01:39

Forskare kräver sanningskommission

Forskare i nätverket Romers och resandets historia i Norden kräver nu att regeringen tillsätter en sannings- och försoningskommission. Detta efter avslöjandet att Skånepolisen fört register över tusentals romer."Det räcker inte med allmänt avståndstagande.

Kristianstadsbladet - 01 okt 13 kl. 01:31

Forskare kräver sanningskommission


Forskare i nätverket Romers och resandets historia i Norden kräver nu att regeringen tillsätter en sannings- och försoningskommission.Detta efter avslöjandet att Skånepolisen fört register över tusentals romer."Det räcker inte med allmänt avståndstagande.

Helsingborgs Dagblad - 01 okt 13 kl. 01:39

Forskare kräver sanningskommission

Forskare i nätverket Romers och resandets historia i Norden kräver nu att regeringen tillsätter en sannings- och försoningskommission. Detta efter avslöjandet att Skånepolisen fört register över tusentals romer. "Det räcker inte med allmänt avståndstagande.

UNT - 01 okt 13 kl. 01:31

Forskare kräver sanningskommission

Forskare i nätverket Romers och resandets historia i Norden kräver nu att regeringen tillsätter en sannings- och försoningskommission. Detta efter avslöjandet att Skånepolisen fört register över tusentals romer.(TT).

UNT - 01 okt 13 kl. 08:28

Forskare kräver sanningskommission

Forskare i nätverket Romers och resandes historia i Norden kräver nu att regeringen tillsätter en sannings- och försoningskommission. Detta efter avslöjandet att Skånepolisen fört register över tusentals romer.(TT).

YLE - 08 mar 13 kl. 06:42

Forskare oroade över engelskans framfart

Engelskan tar över alltmer i finländska universitet, både i undervisningen och inom forskningen. Men inte förrän nu har forskare börjat fundera på vad det här kommer att ha för betydelse för de inhemska språken - och några direkta svar har de inte. - Vi vet helt enkelt inte vad som kommer att hända om engelskan fortsätter att vinna terräng, säger docent Taina Saarinen vid Jyväskylä universitet.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - Igår: 06:00

Tesla startar nytt rekommendationsprogram

Gratis snabbladdning och chansen att vinna en Model Y eller en Roadster. Tesla återuppväcker sitt rekommendationsprogram. Men företaget har lärt sig sin läxa och är mindre generöst denna gång..

Nyteknik - I förrgår: 14:20

Hjärnforskare: digitaliseringen stjäl din koncentration

”Ju mer vi vet om hjärnan, desto bättre förstår vi hur dåligt det är för prestationen att bli störd.” Hjärnforskaren Sissela Nutley är aktuell med både en bok och en teaterföreställning om vad som sker när hjärnan aldrig får en paus..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Han var britternas hemliga vapen mot den tyska krigsmakten

Matematikern Alan Turing blev britternas hemliga vapen mot den tyska krigsmakten. Hans innovationer lät de allierade läsa krypterade meddelanden och ligga steget före i ubåtskriget. Efter kriget blev hans idéer grundplåten till datoråldern – men i samhällets ögon var han en omoralisk brottsling..

Nyteknik - I förrgår: 14:20

Stor studie: digitaliseringen stjäl din koncentration

Det digitaliserade samhället tar fokus från det vi arbetar med men också från varandra. Hjärnforskaren Sissela Nutley vill sprida kunskap om hur skärmarna påverkar våra hjärnor, men också våra relationer i en tid då den upplevda ensamheten och psykiska ohälsan breder ut sig..

Nyteknik - I förrgår: 06:00

El-nykomling lanserar eldrivet arbetsfordon – gör nytt försök

Svenska Inzile lanserade igår sitt eldrivna arbetsfordon som kan lasta 1 000 kilo. Men fabrik och typgodkännande saknas fortfarande..

Nyteknik - I förrgår: 13:15

Fyra orsaker till att du inte maxar din potential

Har du en känsla av att du egentligen skulle kunna prestera bättre på jobbet? Då har du förmodligen rätt. Få lever upp till sin fulla potential och orsakerna är flera..

Nyteknik - I förrgår: 12:11

Se den hyperrealistiska 3d-världen från svenska Quixel som tagit nätet med storm

Speljätten Epic tog hjälp av svenska Quixel för att visa kraften i spelmotorn Unreal Engine. Resultatet blev en bländande demo med nästintill fotorealistisk 3d-grafik..

Nyteknik - I förrgår: 11:21

De inleder stor-pilot med reversibel laddning

Det första storskaliga systemet med vehicle-to-grid laddning. Nu har Renault dragit igång ett pilotprojekt i Nederländerna och Portugal..

Nyteknik - I förrgår: 11:00

Här är Ikeas svenska startup-favoriter

Av 1 100 sökande har nu 18 förväntansfulla startuper valts ut till acceleratorn Ikea Bootcamp. Giab och Adlede är de enda svenska bolagen med listan över Ikeas nya framtidshopp..

Nyteknik - I förrgår: 10:42

Oslo först med trådlös laddstation för taxi

Nu kan Oslos eldrivna taxibilar laddas trådlöst via induktion medan förarna väntar på körningar. Stationen har byggts med hjälp av Fortum..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.