DI > Ekonomi

Thursday, 21 March, 07:11

DI - 13 mar 19 kl. 18:49

Efter flygkaoset: Här är alla ersättningar du har rätt tillNorwegian har under onsdagen ställt in nio flyg från Arlanda på grund av den tragiska dödsolyckan i Etiopien. Här är de ersättningar du har rätt till om du drabbats av avbokningar eller förseningar..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Arlanda, Etiopien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter flygkaosetHär är alla , ersättningardu har rätt till
YLE - 08 okt 12 kl. 16:38

Ersättningar - kanske

Översvämningarna i Södra Österbotten och norra Satakunta har varit exceptionella och de drabbade områdena behöver stöd av staten, säger jord- och skogsbruksminister Jari Koskinen (Saml). Enligt Koskinen kan staten erbjuda ersättningar för dem som har drabbats av skador på byggnader eller lösöre. Också skördeskador kan ersättas, anser ministern.

YLE - 08 okt 12 kl. 15:47

Ersättningar på olika villkor

Översvämningsskadorna i de österbottniska landskapen kan bli dyra, men det kan vara svårt att veta varifrån man kan söka ersättning. Beroende på försäkringsbolag kan man ty sig till hemförsäkringen, men i de flesta fall täcker den ändå inte översvämningsskador. Enligt lagen kan staten ersätta upp till 80 procent av skadorna som orsakas av exceptionella översvämningar.

YLE - 31 aug 16 kl. 05:00

Stora skillnader i de ersättningar som företagare får för läroavtal

De ersättningar som läroavtalsbyråerna betalar åt företagare som ingår läroavtal varierar kraftigt. Summorna kan variera med hundratals euro i månaden trots att avtalen gäller för samma examen och är till synes identiska. - Det låter besynnerligt men en förklaring till variationerna kan vara att alla avtal förhandlas från fall till fall och ersättningarna som betalas ut beror på hur mycket stöd eleverna förväntas behöva på arbetsplatsen, säger läroavtalsplaneraren Anders Levin vid yrkesskolan Axxell som ansvarar för läroavtalen i Åboland.

YLE - 03 okt 14 kl. 09:51

Talvivaaradrabbade kan bli utan ersättningar

Talvivaaragruvans skuldsaneringsprogram kan leda till att de som har drabbats av gruvans miljöproblem blir helt utan ersättningar. Den bedömningen gör den tidigare ministern för statens ägarstyrning, Pekka Haavisto från De gröna. I skuldsaneringsprogrammet föreslås att ersättningarna för utsläppen i vattendragen vid Talvivaaragruvan ska behandlas som saneringsskuld.

YLE - 03 okt 14 kl. 09:51

Talvivaaradrabbade kan bli utan ersättningar - oskäligt, säger Haavisto

Talvivaaragruvans skuldsaneringsprogram kan leda till att de som har drabbats av gruvans miljöproblem blir helt utan ersättningar. Den bedömningen gör den tidigare ministern för statens ägarstyrning, Pekka Haavisto från De gröna. I skuldsaneringsprogrammet föreslås att ersättningarna för utsläppen i vattendragen vid Talvivaaragruvan ska behandlas som saneringsskuld.

YLE - 19 maj 17 kl. 05:40

Attendo kompenserar Hangö - Raseborg kräver också ersättningar

Hangö och Raseborg kräver att vårdbolaget Attendo ska följa avtalen för de privata vårdhemmen i regionen. Attendo betalar ersättningar till Hangö. Raseborg kommer å sin sida att be om kompensation.

HBL - 15 jan 14 kl. 09:51

Air Finland-ersättningar dröjer

Air Finlands kunder får ännu vänta länge på sina ersättningar. Det här meddelar Konkurrens- och konsumentverket. Alla 3 000 ansökningar om ersättningar har behandlats, men verket kan börja betala ut ersättningarna först då alla besvär har behandlats och besluten vunnit laga kraft.

YLE - 10 okt 12 kl. 04:47

Många odlare kan bli utan ersättningar för översvämningarna

Spannmålsodlare som drabbats av översvämningarna kan bli helt utan ersättningar beroende på vilken lag som tillämpas. Lagstiftningen om ersättningar är mycket snårig. Om odlaren hunnit skörda så mycket som 30 procent och resten är förstört och oskördat och skördeskadelagen tillämpas så hamnar det innanför självrisken på 30 procent.

HBL - 17 feb 15 kl. 17:34

Air Finland-kunder börjar få ersättningar

Ersättningarna till kunder som drabbades av flygbolaget Air Finlands konkurs börjar betalas ut den här veckan, uppger Konkurrens- och konsumentverket. Man räknar med att alla ersättningar ska vara betalda före slutet av mars.Air Finland gick i konkurs sommaren 2012.

YLE - 15 jan 14 kl. 10:14

Air Finland-ersättningar dröjer

Det kommer att dröja innan ersättningar kan betalas ut till flygbolaget Air Finlands kunder, meddelar Konkurrens- och konsumentverket. Air Finland gick i konkurs sommaren 2012 och ungefär 3 000 kunder ansökte om ersättning. En del av Air Finlands kunder var missnöjda med ersättningsbeloppet och det är oklart hur länge det tar innan förvaltningsrätterna har behandlat fallen.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Räntor och valutor: USA-räntor och dollarn ner efter Fed-besked

USA-räntorna sjönk efter svensk stängning på onsdagen medan dollarn försvagades mot de flesta valutor efter att Federal Reserve sänkt sin räntebana oväntat mycket, inga räntehöjningar i år, och signalerat att de avbryter minskningen av sin balansräkning i september..

DI - 10 minuter sedan

Vinstlyft för Geely – aktien stiger på Hongkongbörsen

Den kinesiska biltillverkaren Geely, som bland annat äger Volvo Cars, redovisade en vinst på 12,55 miljarder yuan motsvarande 17 miljarder kronor för helåret 2018. En ökning på 18 procent jämfört med året före. Det rapporterar Reuters.

DI - 30 minuter sedan

Fler svenskar säger nej till flyg och kött

Var fjärde svensk valde bort flyget för att minska sin klimatpåverkan förra året. Och nästan hälften av kvinnorna minskade sin köttkonsumtion under 2018, visar en ny rapport..

DI - 30 minuter sedan

Trump: USA behåller tullarna tills Kina håller sig till avtal

USA:s president Donald Trump kommer att behålla tullarna för Kina till dess att han är säker på att Peking håller sig till ett möjligt handelsavtal..

DI - 30 minuter sedan

Lägre arbetslöshet än väntat i Australien

Arbetslösheten i Australien uppgick till 4,9 procent i februari, jämfört med oreviderade 5,0 procent månaden före..

DI - 45 minuter sedan

Morgonkoll: Uppåt på Asienbörserna efter Fed-besked

Asienbörserna bjöd på stigande kurser under torsdagen i spåren av onsdagens oväntat mjuka besked från den amerikanska centralbanken Fed. .

DI - 45 minuter sedan

Efter börsraset: Ny miljardsmäll hotar bjässen efter USA-dom

NEW YORK. Den tyska kemi- och läkemedelsjätten Bayer rasade på börsen efter att en amerikansk domstol på tisdagen funnit att bolagets ogräsbekämpningsmedel orsakar cancer.  Bedömare räknar nu med stora skadestånd.

DI - 1 timme sedan

KTH testar smart teknik i studentlyor

En lägenhet som har koll på om du har besök eller hur många drinkar det blir till helgen. Det är redan verklighet i fyra av KTH:s studentlyor. .

DI - 1 timme sedan

Teknikmiljarder flyttar in ”Proptech är där fintech var för fem år sedan”

Intresset för teknikbolag inom fastighetsbranschen ökar ständigt. Nu spår branschexperter att en investeringsvåg rullar in. ”Proptech är där fintech var för fem år sedan”, säger Daniel Kraft, ansvarig för proptech på fastighetskoncernen Stronghold..

DI - 1 timme sedan

Experten: Fed överraskade – nu kommer marknaden hoppas på en sänkning

NEW YORK.  Federal Reserve lyckades överraska marknaden med onsdagens räntebesked där man bland annat skrev ned räntebanan mer än väntat.   Nu kommer förväntningarna på räntesänkningar att öka, säger en fondförvaltare som Di har talat med..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.