Affärsvärlden > Ekonomi

Thursday, 21 March, 00:41

Affärsvärlden - 13 mar 19 kl. 18:00

Nischbank med resurserResurs Holding visar år efter år lönsam tillväxt. Det återspeglas inte i aktien som även med beaktande av en inbromsning i hushållens skuldökningstakt ser köpvärd ut..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Holding

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nischbankmed , resurser
Cornucopia - 05 dec 15 kl. 10:38

Resurser som tagit slut

Diverse obildade personer tror att människan aldrig gjort slut på resurser. Men exemplen på resursutarmning är många och omfattande. Den som hävdar något annat är bara obildad.

YLE - 13 aug 15 kl. 10:15

Nu är årets ekologiska resurser slut

Den här torsdagen, den trettonde augusti, är jordens resurser för i år slut. På knappt åtta månader har vi gjort av med det jordklotet klarar av att producera under ett års tid. Ett stort problem är mängden mat som hamnar i soporna.

Cornucopia - 03 feb 15 kl. 14:02

Lagstiftning måste åtföljas av ökade resurser

Sverige är världsbäst på att vara en moralisk stormakt och kriminaliserar allt mer. Men man tillsätter inte ökade resurser för att upprätthålla de allt mer omfattande lagarna, och varje ny kriminalisering innebär istället att resurser tas från annan brottslighet.

När fildelning kriminaliserades i Sverige så tillsattes ett antal åklagartjänster och massa polistjänster för att jaga en hel ungdomsgeneration.

Skånskan - 31 jan 16 kl. 07:00

Polisbehov i väst har slukat resurser i öst

SYDOST Gränskontroller på andra sidan Skåne tillsammans med ökat terrorhot slukar resurser i polisområde Österlen.
– Jag är ändå förhoppningsfull, men vi måste vara försiktiga med vad vi lovar eftersom vi vet för lite om framtiden, säger Mats Cronhag, chef för lokalpolisområde Österlen som är under uppbyggnad.Den 29 februari avslutas polisinsatsen Alma och Österlens polisområde får förhoppningsvis tillbaka merparten av de resurser som lånats ut till framför allt id-kontrollerna på Hyllie station i Malmö.

Cornucopia - 28 okt 17 kl. 14:32

Skärpta straff meningslösa - först mer resurser till rättsväsendet

Efter att en polis med sovandes i hemmet med familj inklusive barn blivit beskjuten med vad som verkar vara en automatkarbin så har justitieminister Morgan Johansson (s) populistiskt gått ut med tomma uttalanden om "skärpta straff". Men utan gripna, åtalade och fällda, på grund av för dåliga resurser till rättsväsendet är skärpta straff just bara populism. Det första måste alltid vara mer resurser till rättsväsendet.

BT - 20 sep 12 kl. 07:44

Rektorn: "Vi har mindre resurser än tidigare"

Annas klass får extra stöd och det ska bli fler vuxna på rasterna. Men resurserna får tas från andra delar av skolan, säger Camilla Andersson, rektor på Sjöboskolan. Skolan har fått minskade anslag, och därför finns egentligen inga pengar till några extra åtgärder.

Cornucopia - 15 sep 13 kl. 15:05

Minerallagen: Helt onödigt att utvinna ändliga resurser

Med anledning att Sverige har väldens generösaste minerallag och antagligen världens lägsta beskattning på utvinning av ändliga resurser, som alltså bara kan utvinnas en gång, så är det helt onödigt att utvinna ändliga resurser om man inte får en oändlig resurs i utbyte. Det handlar nämligen om hållbarhet - hållbara resurser som ska försörja kanske inte Sverige, då konstruktionen Sverige inte är för evigt, men väl de människor som bor här - både idag, om tio år, om 50 år eller om 500 eller 1000 år.

Den svenska mineralavgiften är som bekant endast två promille.

Sydsvenskan - 25 jan 16 kl. 19:43

Polisen behöver förstärkas. Men inte enbart genom större resurser.

Rikspolischefens besked i radion på måndagen kom inte som någon överraskning. Polisen behöver större resurser för att klara de arbetsuppgifter som tillkommit genom ökad flyktingmottagning och större terrorhot, förklarade Dan Eliasson i P1-morgon.Antalet poliser behöver öka med 1 500–2 500 och därtill krävs upp till 1 600 civilanställda fram till år 2020, framhöll Eliasson.

Helsingborgs Dagblad - 25 jan 16 kl. 19:43

Polisen behöver förstärkas. Men inte enbart genom större resurser.

Rikspolischefens besked i radion på måndagen kom inte som någon överraskning. Polisen behöver större resurser för att klara de arbetsuppgifter som tillkommit genom ökad flyktingmottagning och större terrorhot, förklarade Dan Eliasson i P1-morgon.Antalet poliser behöver öka med 1 500–2 500 och därtill krävs upp till 1 600 civilanställda fram till år 2020, framhöll Eliasson.

Supermiljöbloggen - 08 aug 16 kl. 16:30

Idag tog jordens resurser slut

Idag, 8:e augusti 2016, inträffar Overshoot Day, den dag då vi förbrukat hela årets resurser.  Världsnaturfonden, WWF, skriver på sin hemsida att idag är dagen då jorden alla resurser har förbrukats. Ett rekord inte någon av oss vill uppleva.

Supermiljöbloggen - 31 aug 16 kl. 19:23

Världen förbrukar alltmer resurser

Världens totala resursförbrukning har tredubblats sedan 1970-talet, enligt en ny rapport från FN:s International Resorce Panel. År 1970 var den globala resursutvinningen 22 miljarder ton och år 2010 var den 70 miljarder ton. Om vi fortsätter förbruka på samma sätt som hittills bedöms resursutvinningen vara 180 miljarder ton år 2050.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Nya Fed-beskedet: Låter räntan ligga

Federal Reserve lämnar målet för dagslåneräntan, Fed funds, oförändrat inom intervallet 2,25-2,50 procent..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Elände i kursen ger köpläge

ANALYS Stora Ensos aktie ser oförtjänt billig ut. Det finns en påtaglig konjunkturrisk i bolaget men med lite is i magen är det köpläge..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Förvärvsmaskinen är värd sitt pris - köp

ANALYS Mjukvarubolaget Vitec växer snabbt huvudsakligen via förvärv. Affärsvärlden räknar med mer av den varan och ser ett långsiktigt köpläge..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Konjunkturklockan klämtar

Addtechs nischade teknikhandelsförvärv värdesätts med rätta, men börsen glömde ta höjd för konjunkturen..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Tvivelaktig tillväxt

Kinas nya tillväxtmål är det lägsta på 30 år. Ändå råder frågetecken kring hur det ska uppnås, i tider av handels­krig och stagnerande konsumtion. Tvivel finns också huruvida föregående års ekonomiska statistik är korrekt..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

”Aktien är ikapp”

”Kapitalet finns i Stockholm men fastigheterna i Norrland och Dalarna. Därför har aktien varit orimligt lågt värderad”, säger Knut Rost, vd för Diös. Men efter årets kursuppgång på drygt 30 procent börjar värderingen komma ikapp..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Hopp för delikatesser

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

”Mat gjord på insekter växer”

Energibars med mjöl från thailändska syrsor. När Martin Strid kom på sin affärsidé fick han flytta företaget till Danmark eftersom insekter i mat ännu inte får användas i Sverige. Men globalt är det en marknad på uppgång..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

”Kungsleden i siktet”

BÖRSGOLVET..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Japanskt i biltoppen

Bilförsäljningen har bromsat in på flera av världens största marknader. Men de största biltillverkarna kör fortfarande med en acceptabel lönsamhet, visar Affärsvärldens genomgång..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.