Affärsvärlden > Ekonomi

Saturday, 23 March, 09:24

Affärsvärlden - 13 mar 19 kl. 18:00

Snart lyfter lönsamhetenDunis nya vd har startat tvåfrontskrig mot bolagets sjunkande lönsamhet. Affärsvärlden ser en vändning inom en snar framtid..
Läs mer på Affärsvärlden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snart lyfter, lönsamheten
DI - 25 jul 14 kl. 08:06

Air France-KLM lyfter lönsamheten

Flygbolaget Air France-KLM, med sin förlusttyngda fraktverksamhet, redovisar en kraftig förbättring av lönsamheten under andra kvartalet och flaggar för en ny femårsplan..

YLE - 30 mar 16 kl. 15:03

Nya kunder och motiverad personal lyfter Ekenäs Energi

Ekenäs Energi går på plus för andra året i rad som ett bolag. Det är effektivare arbete och den egna personalens kunnande som gör att bolaget förbättrar sin lönsamhet. Rörelseresultatet och lönsamheten för Raseborgs stads energibolag Ekenäs Energi förbättrades 2015 markant.

Affärsvärlden - 25 sep 12 kl. 14:38

Därför lyfter Volvo-aktien

Volvoaktien vände upp över nollstrecket efter att bolaget presenterade en ny lastvagnsstrategi för att nå önskad förbättring i lönsamheten i samband med kapitalmarknadsdagen på tisdagen..

BT - 18 okt 12 kl. 09:12

Ökad vinst lyfter SCA

Hygien- och skogsbolaget SCA:s aktie steg rejält när börsen öppnade, efter en delårsrapport som slog förväntningarna.
SCA redovisar en vinst före skatt på 1]961 miljoner kronor för tredje kvartalet, jämfört med vinsten på 1 661 miljoner kronor samma period i fjol.
Inklusive engångsposter landade vinsten under kvartalet på 930 miljoner kronor, vilket kan jämföras med aktieanalytikernas förväntningar på 777 miljoner kronor, enligt Reuters enkät.

PrivataAffärer - 10 okt 18 kl. 13:10

Nya förvärv lyfter Dustins tillväxt

Läs även: Dustin bättre på alla punkter Privata Affärer har en köprekommendation på Dustin sedan ett drygt halvår tillbaka. Anledningen är att bolaget har tagit marknadsandelar och höjt lönsamheten vartefter. Verksamheten visar höjda marginaler, vilket också gör att rörelseresultatet ökar med hela 45 procent till 107 miljoner (74) under det sista kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2017/201

PrivataAffärer - 09 jan 19 kl. 09:46

Förvaltaren: Tre aktier med potential

Den första aktien är kycklingbolaget Scandi Standard som steg 6 procent i december. Det förklaras delvis av bolagets defensiva kvaliteter som hjälpt till att lyfta aktien under slutet av 2018. Men Henriksson vill snarare lyfta fram bolagets tillväxt: ”Sedan börsintroduktionen har den organiska tillväxten varit 7 procent per år vilket är respektingivande.

YLE - 05 maj 16 kl. 08:04

Raseborg nagelfar tågrapporter - kustbanan bästa satsningen

Raseborgs stad vänder på argumenten i tidigare rapporter som lyfter fram förträffligheten med en snabb tågbana mellan Helsingfors och Åbo. Raseborg använder siffrorna i rapporterna för att i stället visa hur kostnadseffektiv en satsning på kustbanan skulle vara jämfört med den snabba tågbanan. Staden presenterade sina siffror för statliga tjänstemän på onsdagen (4.

YLE - 14 sep 17 kl. 04:59

Mjölka mindre och få pengar från EU - stöd fel väg att gå tycker mjölkbonde

Nu kan bönderna börja mjölka EU på pengar genom att sluta mjölka sina kor. EU-kommissionen betalar mjölkbönder för att producera mindre mjölk. I Österbotten är bönderna skeptiska till det nya systemet.

YLE - 14 sep 17 kl. 04:59

Mjölka mindre och få pengar från EU - fel väg att gå tycker mjölkbonde

Nu kan bönderna börja mjölka EU på pengar genom att sluta mjölka sina kor. EU-kommissionen betalar mjölkbönder för att producera mindre mjölk. I Österbotten är bönderna skeptiska till det nya systemet.

Dagens PS - 29 okt 18 kl. 07:10

Börsveckan bjuder på köpvärd kvintett

Börsveckan rekommenderar köp av Beijer Electronics, Proact, Avensia, Momentum och Bulten i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Qliro och Kopparbergs Bryggeri Qliro var tidigare ett e-handelskonglomerat men har ändrat inriktning mot finansiella tjänster.
Bolaget är ett svårt case och att uppsidan är för oviss för ett köpråd idag, bedömer tidningen som ger rådet avvakta.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 18 timmar sedan

Diös vd: ”Aktien är ikapp”

”Kapitalet finns i Stockholm men fastigheterna i Norrland och Dalarna. Därför har aktien varit orimligt lågt värderad”, säger Knut Rost, vd för Diös. Men efter årets kursuppgång på drygt 30 procent börjar värderingen komma ikapp..

Affärsvärlden - 22 timmar sedan

Debenhams tokrasar - ägarna kan förlora allt

Den brittiska butikskedjan Debenhams aktie rasade 62 procent i London under fredagsförmiddagen efter att bolaget varslat ägarna att man påbörjat samtyckesprocess gällande ett nytt nödlån på upp till 200 miljoner pund för att möjliggöra omstrukturering av bolaget..

Affärsvärlden - 20 timmar sedan

Bolund om Swedbank: Det räcker inte med en internutredning

Finansmarknadsminister Per Bolund tycker inte att den utredning som Swedbank har gjort räcker för att få klarhet..

Affärsvärlden - 18 timmar sedan

Nokia rasar efter avslöjanden om dataläcka

Norska NRK släppte i dag nya uppgifter kring den kinesiska dataläckan gällande telefonmodellen Nokia 7 Plus som avslöjades under torsdagen. Vid 13-tiden var aktien ned runt 7 procent..

Affärsvärlden - 18 timmar sedan

Norska finansinspektionen har hittat brister i bankers penningtvättsarbete

Den norska finansinspektionen har hittat flera brister i bankers arbete mot penningtvätt..

Affärsvärlden - 18 timmar sedan

Börsplus: Forskningsbolaget köpvärt för den riskbenägne

Nanexa har gjort viktiga framsteg under det senaste året, särskilt genom att starta ett eget produktprojekt som nyttjar bolagets Drug Delivery-plattform, anser SvD Börsplus..

Affärsvärlden - 19 timmar sedan

Börsras för ståltillverkare efter svaga europeiska data

Ståltillverkarna hörde på fredagen till de största förlorarna på de europeiska börserna sedan inköpschefsindex från flera länder kommit in under förväntningarna och ökat oron för konjunkturläget..

Affärsvärlden - 19 timmar sedan

Alecta stämmer in i kritiken mot Swedbanks rapport

Pensionsförvaltaren Alecta, som äger nästan 5 procent av aktierna i Swedbank, stämmer in i kören av kritiker gällande bankens senaste besked i penningtvättsfrågan..

Affärsvärlden - 20 timmar sedan

Per Bolund föreslås till nytt språkrör för Miljöpartiet

Miljöpartiet föreslår Per Bolund, finansmarknadsminister, som nytt manligt språkrör när Gustav Fridolin avgår vid partiets kongress i maj..

Affärsvärlden - 19 timmar sedan

Aktierna som lyfter på börsen

Stockholmsbörsen inledde fredagens handel på lätt plus men vände sedan ned när både franskt och tyskt inköpschefsindex visade vara sämre än väntat..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.