Skånskan > Nyheter

Monday, 18 November, 14:48

Skånskan - 13 mar 19 kl. 17:00

Patisserihuset får vite för flera bristerSkurup Kaféet på gågatan i Skurup, Patisserihuset 5, får ett löpande vite till dess att alla brister är åtgärdade i lokalen.
35 000 kronor blir det totalt första gången.Bygg- och miljöenheten på Skurups kommun har gjort flera besök på Patiesserihuset 5 sedan i somras. Enligt myndighetsnämndens protokoll handlade de första anmärkningarna om att livsmedel förvarades oförslutet i kontakt med icke livsmedelsanpassat material, det saknades temperaturkontoll och rutiner för städning.
Kaféet fick också i uppgift att laga trasiga golv och tak, samt installera nya trösklar.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Kaféet, Skurup, Skurups, Patiesserihuset, Ikea, Hocine Kechena, Dan, Dan Persson, Fastighets AB Bjurling, Kechena, Hortevall

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Patisserihusetfår , viteför flera , brister
SR - 31 jul 19 kl. 11:25

300 000 i vite – brister i elevstöd

En skolelev i Malmö har inte fått rätt stöd för att klara sin skolgång..

Länstidningen i Jämtland - 29 okt 19 kl. 16:18

Slakteri i Strömsund hotas av vite – brister i rengöringen

Livsmedelsverket kräver bättring av en gård i Strömsund. Vid inspektionstillfället konstaterades....

Skånskan - 12 maj 16 kl. 17:00

Privatskola får hård kritik och hot om vite

HJÄRUP För andra gången på två veckor drabbas en skola i Staffanstorps kommun av ett föreläggande från skolinspektionen med hot om vite.
Denna gång gäller det privata Skånska småstadens kulturskola som är belägen vid Jakriborg i Hjärup.”Skolan har allvarliga brister som äventyrar elevernas rätt till god utbildning i trygg miljö” skriver skolinspektionen som har beslutat om ett föreläggande med vite på 300 000 kronor för att föreningen som ansvarar för skolan snabbt ska åtgärda bristerna.

Skånskan - 17 jan 19 kl. 05:00

Socialtjänst riskerar vite för arbetsmiljön

STAFFANSTORP Arbetsmiljöverket är fortsatt missnöjda med arbetsmiljön på socialtjänstens kontor i Rådhuset.
Därför kräver myndigheten fler åtgärder, annars tilldöms kommunen ett vite på 150 000 kronor.Socialtjänstens ledning menar dock att nästan alla kravåtgärder för att förbättra arbetsmiljön nu är genomförda.

Västerbottens Folkblad - 05 maj 11 kl. 09:30

Butik riskerar vite

UMEÅ Handlar´n i Umeå har brister i arbetsmiljön ? kan få betala ett vite på 75 000 kronor.UMEÅ Handlar´n i Umeå har brister i arbetsmiljön ?

SmålandsPosten - 17 okt 14 kl. 06:00

Barn- och ungdomspsyk hotas av vite för brister i arbetsmiljön

Landstingets barn- och ungdomspsykiatriska klinik brister i arbetsmiljön. Nu hotas kliniken av vite.
Det har Arbetsmiljöverket beslutat efter sin granskning av verksamheten.

Skånskan - 22 apr 16 kl. 08:34

Vite på 400 000 kronor hotar Byavångsskolan

TOMELILLA Byavångsskolan kan få vite på 400 000 kronor för allvarliga brister i undervisningen och tryggheten.Byavångsskolan har låga och i vissa fall sjunkande kunskapsresultat, enligt skolinspektionens tillsyn.
– Pojkarnas resultat i vissa ämnen har sjunkit mer än flickorna och detta måste skolan rätta till, säger utredaren Linda Abrahamsson.

Alingsås tidning - 04 okt 16 kl. 05:30

Inget vite för Stora Mellby skola

Alingsås kommun har åtgärdat tidigare brister i Stora Mellby skolas arbete med särskilt stöd. Skolinspektionen går därför inte vidare till domstol med tidigare vitesbeslut.
Skolinspektionen bedömer att Alingsås kommun har åtgärdat utpekade brister i Stora Mellbys skola när det gäller skolans arbete med att utreda och ge särskilt stöd till elever som behöver hjälp för att klara skolarbetet.

Magazin24 - 23 apr 13 kl. 07:13

Lantbrukare riskerar vite

Efter kontroll på en gård i Kolsvatrakten fann länsstyrelsen flera brister. Lantbrukaren i Kolsva riskerar nu vite om inte denne genomför ett antal förbättringar för djuren på gården. Det var när länsstyrelsen gjorde en kontroll på gården som de fann ett antal brister i djurhållningen.

Skånskan - 31 dec 16 kl. 06:00

15 skolor i Skåne har brister

Skåne 101 skolor hotas med vite av Skolinspektionen på grund av brister. 15 av dem finns i Skåne län. ERWP.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

80-åring krockade med moped

HÖRBY En trafikolycka inträffade på vägen mellan Hörby och Södra Rörum, i höjd med Hästäng vid 16-tiden på fredagen. En personbil med påkopplat släp kolliderade med en moped i samband med en omkörning.
Bilföraren – en man 80-årsåldern – påbörjade en omkörning vid en korsning och körde på mopeden, där två 15-åriga flickor färdades.

Skånskan - 15 minuter sedan

Stal vin från bostad i centrum

HÖRBY En man i 50-årsåldern, bosatt i centrala Hörby, har lämnat in en polisanmälan om egenmäktigt förfarande. Han hävdar att någon har varit inne i hans bostad och stulit alkohol, bland annat vin..

Skånskan - 15 minuter sedan

Fotograferade genom fönstret

ÖSTRA SALLERUP Polisen har fått in en anmälan om ofredande i Östra Sallerup. En man i 50-årsåldern som bor i trakten observerade att någon tittade in genom ett fönster till hans bostad och fotograferade in i huset. Det ska ha blixtrat till från kameran när bilderna togs.

Skånskan - 15 minuter sedan

Vittnen såg kvinna bli slagen

Malmö Sent i torsdags kväll blev en man vittne till hur en kvinna i 40-årsåldern misshandlades på Hjalmar Gullbergsgatan. En jämnårig man slog mannen så att hon föll omkull, och fortsatte sedan att slå sedan hon ramlat.
Polisen har ännu ingen identitet på varken kvinnan eller mannen..

Skånskan - 15 minuter sedan

Vapen hittat i källarförråd

Malmö När polisen natten till i lördags genomförde en rutininsats i ett källarförråd på Dammfrivägen hittades ett vapen med tillhörande ammunition och misstänkt narkotika.
Den 43-årige innehavaren av lägenheten, till vilken förrådet hör, misstänks nu för grovt vapenbrott..

Skånskan - 30 minuter sedan

En till sjukhus efter olycka

Malmö En person har förts till sjukhus efter en olycka på Terminalgatan vid 13.30-tiden. Personen ska ha blivit påkörd, enligt larmet.

Skånskan - 1 timme sedan

Skola utrymd efter larm om explosion

Skåne En misstänkt explosion har inträffat på en skola i Helsingborg. Enligt Skånepolisen har ett föremål kastats in genom ett fönster. Larmen talade om att även en hög smäll hörts efter att föremålet kastats in.

Skånskan - 1 timme sedan

Jul i byn kommer till Röstånga – i år också

röstånga Julen närmar sig med stormsteg – så också i Röstånga.Söndagen den 1 december är det dags för traditionella Jul i byn och det är Röstånga turist- och hembygdsförening som tillsammans med flera andra organisationer och föreningar i byn lockar med ett riktigt späckat program.
Under dagen bjuds det på adventsgudstjänst i kyrka klockan 14, gamla skolan håller öppet och givetvis bjuds det på dans kring granen klockan 15 under ledning av Maria Bangura Arvidsson.

Skånskan - 1 timme sedan

Bilar slangades i Röstånga

RÖSTÅNGA Ett flertal bilar blev slangade på bensin och diesel natten mellan torsdagen och fredagen.
Tre bilägare har polisanmält händelserna och alla brotten har inträffat på Rundellsgatan i Röstånga.
Från en av bilarna försvann tio liter bensin sedan okända personer slagit upp ett tanklock och därefter sugit ut innehållet.

Skånskan - 1 timme sedan

Kalv försvunnen från hage

RÖSTÅNGA En lantbrukare i Röstånga har anmält att en av hans kalvar försvunnit.
Någon gång under de senaste dagarna ska djuret ha avlägsnats eller själv gått ifrån hagen.
Letande har skett under hela helgen och kalven ska ha betat in till Sofielund..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.