DN > Ekonomi

Wednesday, 20 March, 17:04

Liknande nyheter

Taggar: Grönt, ljusför , självkörande, lastbil, allmän, väg
Jönköpingsnytt - 13 mar 19 kl. 11:49

Grönt ljus för självkörande lastbil

Transportstyrelsen ger nu grönt ljus för att testa en batteridriven, självkörande lastbil på allmän väg. Det betyder att dagliga transporter mellan DB Schenkers terminal och lager i Jönköping kan inledas redan under våren.
.

DI - 02 jun 18 kl. 08:52

Kalifornien ger grönt ljus: Självkörande bilar får plocka upp passagerare

Fordonsmyndigheten DMV i Kalifornien ger grönt ljus för självkörande bilar att plocka upp passagerare, med brasklappen att man inte får ta betalt för tjänsten. Det rapporterar San Francisco Examiner. .

Dagens PS - 20 apr 17 kl. 09:32

Självkörande bilar får grönt ljus

Det här uppger Sveriges Radio där infrastrukturminister Anna Johansson (S) uttalar sig. ”Med den här förändringen så skapar vi ett tydligt lagrum, där vi ger Transportstyrelsen ett uttalat mandat att bevilja tillstånd för att bedriva försöksverksamhet”, säger hon till SR, som uppger att den nya förordningen – som gör det lättare att genomföra försök med självkörande bilar – träder i kraft 1 juli. Frågan har utretts ett par år och de nya reglerna innebär, enligt SR, att krav ställs på att det finns en fysisk person i eller utanför det självkörande fordonet, som då anses vara ansvarig förare om till exempel olyckan är framme.

Dagensanalys.se - 23 apr 17 kl. 15:48

Apple satsar på självkörande bilar i ett slutet system

Att ha en stark position i den nästkommande digitala skiftet är något alla stora spelare söker med ljus och lykta. Vad som verkar säkert är att det handlar om självkörande fordon. Här är Tesla, Google och Apple i full fart med att tävla om förstaplatsen.

Dagens PS - 01 sep 17 kl. 10:17

Grönt ljus? Ny lag för självkörande bilar

Snart kan de autonoma bilarna i trafiken bli betydligt fler. Den amerikanska kongressen kommer att rösta om en ny lag nästa vecka som kan innebära att de som utvecklar självkörande bilar kan utvidga antalet tester på offentliga vägar. Något som Reuters var först med att rapportera.

DN - 14 sep 18 kl. 18:41

Självkörande bilar – snart på svenska vägar

Volvo Cars har fått grönt ljus för att testa sina självkörande bilar på svenska vägar. Det är Transportstyrelsen som har gett klartecken för testerna, som ska göras på flera vägar i Göteborgsområdet. – Det är förstås väldigt positivt, säger Johan Larsson på Volvo Cars, som siktar på självkörande bilar i Sverige år 2021..

DI - 06 jul 18 kl. 10:58

Grönt ljus för självkörande bilar i Peking

Tyska biljätten Daimler som äger Mercedes-Benz, har fått grönt ljus att testa självkörande bilar i Peking. Därmed blir Mercedes-Benz det första utländska bilmärket som får förtroendet att köra förarlöst på Pekings gator. Innan bilarna släpps ut i trafiken har de utrustats med extra teknik och genomfört tester för intelligent mobilitet..

Helsingborgs Dagblad - 06 jul 18 kl. 10:56

Grönt ljus för självkörande bilar i Peking

Tyska biljätten Daimler som äger Mercedes-Benz, har fått grönt ljus att testa självkörande bilar i Peking. Därmed blir Mercedes-Benz det första utländska bilmärket som får förtroendet att köra förarlöst på Pekings gator. Innan bilarna släpps ut i trafik.

Kristianstadsbladet - 06 jul 18 kl. 10:56

Grönt ljus för självkörande bilar i Peking

Tyska biljätten Daimler som äger Mercedes-Benz, har fått grönt ljus att testa självkörande bilar i Peking. Därmed blir Mercedes-Benz det första utländska bilmärket som får förtroendet att köra förarlöst på Pekings gator.(TT).

BT - 06 jul 18 kl. 10:56

Grönt ljus för självkörande bilar i Peking

Tyska biljätten Daimler som äger Mercedes-Benz, har fått grönt ljus att testa självkörande bilar i Peking. Därmed blir Mercedes-Benz det första utländska bilmärket som får förtroendet att köra förarlöst på Pekings gator.(TT).

Fler nyheter från DN

DN - 7 timmar sedan

Risk för skattesmäll på nya bilar – Volvos laddhybrid XC90 kan förlora all klimatbonus

Nästa år riskerar de flesta nya bilar högre årlig fordonsskatt – igen!  Bakgrunden är en ny tuffare mätmetod för förbrukning och utsläpp. Den ger högre värden och därmed höjda skatter – om regeringen inte gör några justeringar i höst efter den översyn som nu ska göras.

DN - 9 timmar sedan

Knapp förlust för Kappahl

Klädkedjan Kappahl redovisar ett resultat före skatt strax under nollstrecket, minus 1 miljon, för andra kvartalet i räkenskapsåret. Motsvarande period året före gjorde bolaget en vinst på 5 miljoner kronor..

DN - 16 mar 19 kl. 22:08

Anställda i sportbutik straffades med armhävningar

Anställda beordrades att göra armhävningar efter att ha kommit för sent till morgonmötet eller för att ha sagt ”kund” istället för ”gäst” till besökare i butiken. Den före detta anställda Jennifer Mellgren vittnar om arbetsmiljön på ett av sportkedjan XXL:s varuhus i Stockholm: ”Jag trodde det var ett skämt.”.

DN - 16 mar 19 kl. 17:30

En lyxig sedan som är snål på dropparna

Lexus har länge kämpat i skuggan av Audi, BMW och Mercedes om lyxbilköparnas gunst. Ska den här modellen öka märkets attraktionskraft: Lexus ES 300h. En fem meter lång lyx-limo som klarar sig på - en halv liter per mil!.

DN - 16 mar 19 kl. 07:58

Mitsubishi kör om VW i klassen laddhybrider

Mitsubishi är åter etta i klassen laddbara bilar. Modellen Outlander ligger i topp både hittills i år och totalt sedan 2013, då de första bilarna kom. Den tidigare ettan Volkswagen kan inte leverera några nya bilar förrän i höst och faller därför kraftigt.

DN - 15 mar 19 kl. 07:31

Här är nya Tesla Model Y – billigaste varianten kommer först 2021

Nu har vd Elon Musk visat upp sin Tesla Model Y, modellen som charma vänner av de mindre suvarna. Bilen, självklart helt eldriven, kommer i fyra utformningar. Men den som vill ha den billigaste får vänta till 2021.

DN - 14 mar 19 kl. 09:58

SCB: 6,6 procent arbetslösa

I februari var 358.000 personer arbetslösa, vilket motsvarar en arbetslöshet på 6,6 procent. Det är en ökning med 21.

DN - 14 mar 19 kl. 10:05

Jurister: ”Många arbetsplatser kör på som innan metoo”

Allt fler akademikerkvinnor uppger att de har sexuellt trakasserats på sina arbetsplatser. Trots att metoo vände en hel värld upp-och ned tycker många jurister att kampanjen inte skapade förändring på arbetsplatsen, visar en ny undersökning. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.