DI > Ekonomi

Wednesday, 27 March, 03:36

DI - 13 mar 19 kl. 16:21

FDA upprepar motstånd mot smaksatta cigarrerDet amerikanska läkemedelsverket FDA fortsätter sitt arbete med att ta fram riktlinjer för förbud mot smaksatta cigarrer. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
FDA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FDA, upprepar, motståndmot , smaksatta, cigarrer
DI - 15 nov 18 kl. 16:33

FDA vill förbjuda smaksatta cigarrer och mentolcigaretter

Det amerikanska läkemedelsverket FDA vill förbjuda smaksatta cigarrer och mentolcigaretter. Det framgår av ett pressmeddelande där FDA även presenterar olika steg för att begränsa försäljningen av smaksatta e-cigaretter. .

DI - 15 nov 18 kl. 13:13

Tobaksföretag väntas bestrida potentiellt FDA-förbud på smaksatta cigaretter

Tobaksföretagen varnar för rättsliga påföljder om den amerikanska livsmedels- och läkemedelsmyndigheten FDA inför ett förbud på cigaretter med mentolsmak. Det skriver Wall Street Journal..

DI - 12 sep 18 kl. 17:41

Carnegie räknar med nytt FDA-hot mot cigarrer – kan slå mot Swedish Match

Risken är att den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA följer upp med ett hot mot smaksatta cigarrer efter hotet mot vissa smaksatta e-cigaretter. Det skriver Carnegie i en snabbkommentar..

DI - 13 nov 18 kl. 15:18

Swedish Match rasar på uppgifter om FDA-åtgärder

Den svenska snusaktien rasar brant på tisdagseftermiddagen på uppgifter om att den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA ska vidta åtgärder mot smaksatta cigarrer..

PrivataAffärer - 13 nov 18 kl. 15:30

FDA-uppgifter sänkte Swedish Match

  Vid den tidpunkten kom uppgifter om att amerikanska läkemedelsverket FDA ska vidta vissa åtgärder mot smaksatta cigarrer. Uppgifterna – knapphändiga hittills – kom från ett pågående event i Washington DC, enligt Bloomberg News. Klockan 15.

DI - 15 nov 18 kl. 16:49

Ny röd dag på Stockholmsbörsen – Swedish Match föll 4,2 procent efter FDA-besked

Torsdagen blev ytterligare en röd dag på Stockholmsbörsen när det breda OMXSPI-indexet föll 0,9 procent. Tobaksbolaget Swedish Match sjönk 4,2 procent efter att amerikanska FDA meddelade att myndigheten vill förbjuda smaksatta cigarrer. .

DI - 15 nov 18 kl. 19:36

Tobaksjättar pressas av FDA-besked – British American Tobacco faller 2,9 procent

Torsdagens besked att det amerikanska läkemedelsverket FDA har för avsikt att ta fram riktlinjer för ett förbud på smaksatta cigarrer och mentolcigarreter satte ny press på tobaksjättarna. Vid 19.30 svensk tid var British American Tobacco, BAT, ner 2,9 procent.

DI - 22 feb 19 kl. 14:52

E-cigarettbolaget spår försäljningstillväxt på 160 procent

E-cigarettillverkaren Juul spår att bolagets försäljning kommer lyfta från 1,3 miljarder dollar under 2018 till 3,4 miljarder dollar i år. Detta trots att det amerikanska läkemedelsverket FDA slog ned på smaksatta e-cigaretter och tobaksprodukter. Det rapporterar Bloomberg.

PrivataAffärer - 29 nov 18 kl. 12:54

Jefferies: Cigarrförbud kan sänka Swedish Match vinst

Det skriver Jefferies International i en analys där riktkursen för Swedish Match sänkts till 307 kronor från 400 kronor, något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på torsdagen. Jefferies upprepar rekommendationen underperform och anger även ett sämsta respektive bästa riktkursscenario för Swedish Match aktie: 250-600 kronor. För två veckor sedan uppgav det amerikanska läkemedelsverket FDA att myndigheten ska ta fram riktlinjer för cigarrmarknaden som ämnar att förbjuda smaker i alla cigarrer.

PrivataAffärer - 12 feb 19 kl. 13:12

Intensiv rapportonsdag väntas

Rapporter onsdag 13/2: Ambea (kl 7.00)
Tele2 (kl 7.00)
Sweco (kl 7.

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Komiker kan bli näste Ukrainas president

En chokladkung står mot en abdikerad gasdrottning och en komiker när Ukraina på söndag väljer president. ”Tre frågor är viktiga i valkampen. Det är korruptionen, de låga pensionerna och energipriserna”, säger Östeuropforskaren Mi Lennhag..

DI - 4 timmar sedan

Skör återhämtning för en krigsstukad ekonomi

Ukrainas ekonomi har stabiliserats efter katastrofåren 2014-2015. ”Folk är ändå väldigt missnöjda med vad som har uppnåtts”, säger Volodymyr Sidenko, politisk analytiker i huvudstaden Kiev..

DI - 4 timmar sedan

Boeing 737 Max 8 har tvingats nödlanda

Ett flygplan av olycksmodellen Boeing 737 Max 8 hamnade i nödläge under en passagerarlös flygning i USA på tisdagen..

DI - 5 timmar sedan

Apple undviker importförbud i andra tvisten med Qualcomm

Apple har undgått ett potentiellt importförbud av iPhones i den andra patenttvisten med Qualcomm som behandlades av USA:s internationella handelskommission under tisdagen. Kommissionen förklarade ett Qualcomm-patent för batterisparande ogiltigt. .

DI - 5 timmar sedan

Liberalernas besvikelse: ”Hyckleri Wallström!”

Liberalerna är djupt besvikna på utrikesminister Margot Wallströms sätt att hantera önskan om en Magnitskijlag, att hänvisa till EU och FN.  ”Det är ett sätt för henne att sopa det här under mattan”, säger Joar Forssell, riksdagsledamot..

DI - 5 timmar sedan

Bara Wallström stretar emot svensk Magnitskijlag

Sverige bör ha en egen Magnitskijlag. Det är i stort sett sett samtliga riksdagspartier överens om.  Men utrikesminister Margot Wallström (S) stretar emot..

DI - 6 timmar sedan

Volvo Cars tar in nya miljarder via obligationsmarknaden

Volvo Cars har återigen gett sig ut på obligationsmarknaden och tagit in 600 miljoner euro, motsvarande drygt 6,2 miljarder kronor. Efterfrågan bland investerarna uppges ha varit stark..

DI - 6 timmar sedan

Uppgångarna på Wall Street mattades när Apple vände ner

New York-börserna stängde på plus men tappade en del från toppnivåerna tidigare under dagen. Indextunga Apple vände från plus till minus under handeln efter att bolaget hotats med importförbud av vissa Iphonemodeller..

DI - 6 timmar sedan

Telia lovar lyft i höst – men förteget kring försvarets utspel

Telekomjätten Telia når inte upp till vinstmålen under första halvåret 2019, men står fast vid kassaflödesguidning och höjer ambitionen för rörelsekapitalet. ”Andra halvan av året blir starkare”, säger vd Johan Dennelind..

DI - 6 timmar sedan

M vill stycka Telia – nu kan de köra över regeringen

Trots Försvarsmaktens varningar står Moderaterna på sig om Telia, och partiet vill nu driva fram en omstrukturering av bolaget för att kunna sälja de kommersiella delarna.  Och mycket talar nu för att regeringen körs över och kommer tvingas utreda en försäljning av telejätten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.