PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 22 March, 20:03

PrivataAffärer - 13 mar 19 kl. 16:15

Skistar: Nuder avgår omedelbart som ordförandeTidigare på onsdagen kom uppgifter från SVT om att Skistars största ägare Ekhaga Utveckling AB, som kontrolleras av familjen Paulsson, ville få bort Pär Nuder från ordförandeposten på grund av ”olämpligt beteende” i samband med skid-VM i Åre i februari. Pär Nuder har tillbakavisat anklagelserna om olämpligt beteende och menar att en maktkamp inom Skistar ligger bakom. – Jag har inte gått över några som helst gränser, det här är illasinnat förtal, säger Pär Nuder till SVT. Pågått i flera år I en intervju med Dagens industri utvecklar han sina tankar om vad som ligger bakom maktkampen vilket i sin tur fått den ena grenen av familjen Paulsson att vilja få bort honom som styrelseordförande. – Det här är en maktkamp som har pågått under flera års tid.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SVT, Skistars, Ekhaga Utveckling AB, Paulsson, Pär Nuder, VM, Åre, Nuder, Skistar, Dagens, Erik Paulsson, Mats Paulsson, Fredrik Paulsson, Erik Paulssons, Mats Årjes, Utveckling AB, Mats, Holdings

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skistar, Nuder, avgår, omedelbartsom , ordförande
Dagens PS - 02 dec 16 kl. 09:18

Chockbeskedet i natt: Alla avgår omedelbart

AIK:s tränare Rikard Norling. (Foto: TT) Sent på torsdagskvällen publicerade Sportbladet chockbeslutet från fotbollsklubben AIK:s toppar: hela styrelsen avgår den 15 december. Beskedet kommer efter att 200-300 av föreningens medlemmar, enligt tidningens uppgifter, krävt ett extrainsatt möte med ”val av styrelse” som enda punkt på dagordningen.

Dagens PS - 22 jan 18 kl. 12:08

VD:n avgår omedelbart: ”Kan vara en välsignelse”

Albin Rännar om läget och varför han tvingas kasta in handduken. På måndagsförmiddagen meddelar svenska SDS, Seamless Distribution, att bolaget byter vd. Albin Rännar, som tog över rodret så sent som i maj förra året, lämnar med omedelbar verkan och ersätts av bolagets operativa chef Tommy Eriksson.

PrivataAffärer - 23 feb 17 kl. 14:06

Skatteverkets chef avgår omedelbart

Skatteverkets generaldirektör Ingemar Hansson avgår omedelbart, efter att finansminister Magdalena Andersson tidigare under dagen uttalat att han inte längre har regeringens förtroende....

Expressen - 14 feb 18 kl. 22:00

Sydafrikas president Jacob Zuma avgår omedelbart

Sydafrikas president Jacob Zuma avgår omedelbart.Det meddelar han själv i ett tv-sänt tal:– Ingen ledare ska sitta längre än vad folket tillåter, säger Zuma..

Skånskan - 10 apr 18 kl. 22:07

Karolinskas styrelse avgår omedelbart

Stockholm Styrelsen för Karolinska universitetssjukhuset ställer sina platser till omedelbart förfogande, skriver de i ett pressmeddelande. ”Det viktigaste för oss är Karolinska universitetssjukhusets verksamhet och framgång. Vi vill undvika att en debatt kring styrelsen och dess arbete blir en distraktion och ett hinder för det fortsatta arbetet med Karolinska universitetssjukhuset”, skriver styrelsens medlemmar och avslutar med: ” Vilka som sitter i styrelsen och vem som leder styrelsens arbete framåt är en fråga som bestäms av ägarna”..

Affärsvärlden - 16 okt 12 kl. 14:46

Citigroups vd avgår omedelbart

Citigroups vd Vikram Pandit avgår och lämnar styrelsen med omedelbar verkan, enligt ett besked på tisdagen..

Affärsvärlden - 16 sep 13 kl. 09:49

Danske Banks vd avgår omedelbart

Danske Banks styrelse har utsett Thomas F Borgen till ny vd för banken. Han ersätter Eivind Kolding som avgår på måndagen..

Sydsvenskan - 15 jan 14 kl. 23:23

Yahoo-chef avgår omedelbart

Internetföretaget Yahoos operative chef Henrique de Castro avgår med omedelbar verkan..

Världen Idag - 28 jan 14 kl. 10:02

Ukrainas premiärminister avgår omedelbart

Oroligheterna i Ukraina och framför allt i huvudstaden Kiev ser inte ut att mattas av nämnvärt.För att lätta på trycket och underlätta en lösning på konflikten meddelade landets premiärminister, Mykola Azarov, på tisdagförmiddagen att han avgår, rapporterar den ryska nyhetsbyrån Interfax.Samtidigt har det ukrainska parlament, Ukrainas högsta råd, samlats för en extrainsatt session för att rösta om att ändra omstridda och hårda anti-demonstratinoslagarna som infördes i mit.

SvD - 01 okt 14 kl. 09:52

Telia Sonera: Kcells finanschef avgår omedelbart

Telia Soneras delägda verksamhet i Kazakstan, Kcell, meddelar att bolagets finanschef Baurzhan Ayazbaev avgår med omedelbar effekt. Det skriver Kcell i ett pressmeddelande..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Nokia tappar stort på uppgifter om dataläcka

NRK har fått nya tips, bland annat från den serbiske programmeraren Milan Kragujevic, som hävdar att läckaget varit pågående sedan minst nio månader tillbaka. Dataläckage har också konstaterats från en telefonmodellen Nokia 2, rapporterar NRK. Den serbiske programmeraren skrev om läckan redan i juni 2018 i tidningen Hacker News, en läcka som skedde genom appen ”Autoregistration”.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Ministern underkänner Swedbanks utredning

Läs även: Browder sågar Swedbankrapporten Han vill att Swedbank samarbetar med myndigheterna och lägger alla korten på bordet. Det uppger SVT, som hänvisar till ett SMS från Bolund.  .

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Credit Suisse: Inga nya besked från Swedbank

”Det ges ingen indikation på den totala summan av misstänksamma transaktioner. Det saknas en bredare analys av suspekta kunder utöver de 50 namn som SVT angav samt en analys av Swedbanks arbete för att förebygga penningtvätt liksom av bankens procedurer för att ta in kunder och avsluta kundrelationer i Sverige och Baltikum”, skriver Credit Suisse. Därutöver saknas det information över antalet medarbetare inom regelefterlevnad samt transaktionsrapportering under de centrala åren 2007 till 2015, anser Credit Suisse.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Trading Direkt: Swedbankgranskningen och dagens vinnare

Största delen av programmet består av teknisk analys på bland annat Telia, Skanska och JLT. Dessutom diskuterade vi svag PMI-data och kronkursreaktionen som följde. Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Ferroamp, Newsday Tobbe Roséns tekniska analyser: Index: OMXS30, DAX, S&P500 Aktier: Atlas Copco, Swedbank Valutor: USD/SEK, EUR/SEK, Råvaror: Koppar, Guld, Råolja Tittarönskemål: H+H International, Cloetta, Oncopeptides, Invent Medic, Nestlé, Björn Borg, Semafo, JLT, Oasmia, Intrum, Scandinavian Enviro Systems, Telia, Skanska, BioArctic, Africa Oil  .

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Bästa korten på utlandsresan

Att använda betal- eller kreditkort i utlandet kan bli en dyr affär med uttagsavgifter och valutapåslag. Bland skräckexemplen finns Collector Easycard MasterCard där uttagsavgiften ligger på 4 procent och valutaväxlingspåslaget på 2 procent. Tar du ut pengar i en automat går alltså hela 6 procent bort i avgifter.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Bonnesen: Olyckligt svar i höstas

Läs även: Fortsatt förtroende för Bonnesen Flera bedömare tolkade Swedbanks samlade budskap i höstas som att banken inte hade hittat någonting misstänkt i sina genomgångar. – Det var olyckligt – jag skulle ha givit mycket mer kontext. Jag skulle ha berättat att jag talade om det fåtalet kunder som kom ut i media i samband med Danske, säger hon efter alla de frågor som hon har fått från olik

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Hernhag: Fem aktier inför utdelningssäsongen

Köp Marcus Hernhags bok: Bli rik på aktieutdelning Jörgen: Kan du lista tre bra utdelningsaktier man borde ha i portföljen inför utdelningssäsongen?
Marcus: Millicom och Tele2 är två alternativ inom teleoperatörerna. Bilia och SJR inom tjänstesektorn och jag lutar åt Beijer Alma inom industrin.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Scandic: ”Flera tillväxthämmande faktorer framöver”

”På kort sikt räknar vi med att bolaget missar konsensusförväntningarna detta år, givet de höga utbudsnivåer som väntas i två av bolagets hemmamarknader”, skriver Berenberg och hänvisar till Norge och Danmark som tillsammans står för 38 procent av bolagets försäljning och 37 procent för ebitda. Denna obalans i utbud kommer att få en stor effekt på Scandics intäktsmått, så kallade revpar (intäkt per tillgängligt rum), enligt investmentbanken. På medellång till lång sikt är ett hotellbolags pipeline en viktig faktor vad gäller strukturell tillväxt.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Browder sågar Swedbankrapporten

Läs även: Fortsatt förtroende för Bonnesen Fortfarande lyser klargöranden gällande vem som visste om penningtvättsproblemen inom Swedbank och vad de gjorde åt saken, skriver Bill Browder. ”Den här rapporten fokuserar enbart på 50 konton som identifierats av SVT när det egentligen rör tusentals konton med miljontals transaktioner som måste analyseras”, skriver finansmannen. ”Vi och alla andra

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Så går det för dagens nykomlingar

På First North debuterade Ferroamp, ett elhanteringsföretag som säljer lösningar för energi- och effektoptimering till fastighetsägare. Enligt egen utsago drar bolaget nytta av marknadstillväxten för solceller, elbilar och batterier. Ferroamps nyemission på 40 miljoner kronor inför listningen på First North tecknades till cirka 90,2 procent fördelat på omkring 825 tillkommande ägare.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.