Dagensanalys.se > Ekonomi

Thursday, 21 March, 01:13

Dagensanalys.se - 13 mar 19 kl. 15:23

En av fem kan inte skilja sant från falskt på nätetEn av fem svenskar anser att de kan för lite om källkritik för att kunna bedöma om informationen de tar del av på nätet är sann eller inte. Källkritik var en het fråga på många håll under 2018, som präglades av såväl en lång och intensiv valrörelse som mycket medial uppmärksamhet kring fake news, filterbubblor och riktad påverkan på nätet. För att ta reda på mer om svenskarnas kunskaper och inställning till källkritik har Telenor låtit Demoskop genomföra en undersökning bland totalt 2000 svarande runtom i landet. Resultaten visar att cirka en av fem (18 procent) anser sig kunna för lite om källkritik för att kunna bedöma om de fakta, bilder eller annan information de tar el av på nätet är sann eller inte. – Vi ser att medvetenheten ökar, men att många
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Telenor, Demoskop, Katarina Hamnholm, En, Dagensanalys

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En av femkan inte , skilja, santfrån , falskt, på nätet
Sydsvenskan - 16 maj 11 kl. 14:33

Quiz: Kan du skilja sant från falskt?

Foto: Thomas Löfqvist
Mycket har hänt under veckan som gått, kan du skilja fakta från lögn?
.

SR - 07 jan 19 kl. 03:44

Svårt för elever att skilja sant från falskt på engelska nätsidor

För att skolelever ska bli bättre på att förstå och värdera engelska texter när de arbetar och söker på nätet så inleder Skolforskningsinstitutet nu ett treårigt projekt..

YLE - 16 apr 17 kl. 14:04

Sant och falskt om fästingar - forskare svarar på sju påståenden

Vårvärmen får också fästingarna att vakna ur sitt vinteride runtom i Finland. Den jämnkalla och snörika vintern i norra och mellersta Finland har varit gynnsam för fästingarna. - När fästingarna börjar röra på sig beror mycket på temperaturen.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Sant och falskt om invandringen – 5 vanliga påståenden

1. Påstående: Fler asylsökande än någonsin kommer till Sverige.FALSKTFaktum är att färre flyktingar kommer söka sig till Sverige i år än vad Migrationsverket från början räknat med.

Polisen - 01 okt 13 kl. 11:20

Sant eller falskt: Brott i nära relation

Polisen uppfyller inte målet för andel redovisade ärenden som rör brott i nära relation. Sant eller falskt?.

DN - 28 dec 16 kl. 16:27

SVT:s tv-satsning ”Sant eller falskt” läggs ner innan premiären

SVT-programmet ”Sant eller falskt” skulle ge svar på påståenden som sprids i sociala medier, och fick kritik då de frågat SVT:s medarbetare om deras partisympatier. Men nu läggs programmet ner innan premiären..

DN - 28 dec 16 kl. 16:27

SVT:s tv-satsning ”Sant eller falskt” läggs ner före premiären

SVT-programmet ”Sant eller falskt” skulle ge svar på påståenden som sprids i sociala medier, och fick kritik då de frågat SVT:s medarbetare om deras partisympatier. Men nu läggs programmet ner innan premiären..

DN - 01 feb 17 kl. 12:57

Fem teknikmyter – vilka har du gått på?

Har du laddat mobilen på fel sätt i flera år? Försvinner verkligen känsliga filer när man  tömmer datorns papperskorg? Och vad är sant och falskt om virus till Mac?

DN - 30 jun 16 kl. 14:15

Sant eller falskt? Biolog svarar på frågor om djur


Är det sant att gaseller hoppar högt i stället för att springa från faran, att hönor paralyseras när de hamnar på rygg eller att kor alltid ställer sig åt samma håll? Jourhavande biolog reder ut..

SvD - 22 jul 16 kl. 13:30

Är det sant att kaka söker maka?

Söker vi en partner som liknar oss själva? Eller är det tvärtom motsatsen som attraherar? I Vetenskapskollen går forskaren Emma Frans igenom studier på området för att bedöma vad som är sant eller falskt..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

5-minuters klipp som visar spelplattformen Stadia från Google

Om du missade Googles presentation av nya spelplattformen Stadia finns det nu en komprimerad version som bara är 5 minuter lång. Värt att se. Klicka bara på play-knappen ovan för att se klippet.

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

LinkedIn lanserar tvilling-användare och mer

Om du annonserar flitigt på LinkedIn har du tre nya funktioner att glädjas åt. Tvilling-användare, intresse-målgrupper och målgruppsmallar. Den första och kanske den häftigaste är tvilling-användare.

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

Nu kan du använda Quip med Salesforce

Efter att Salesforce köpte Quip för nära 7 miljarder kronor tog det hela 3 år innan funktionaliteten integrerades. Men nu är det fixat och klart. Du kan alltså använda Quip helt integrerat med Salesforce.

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

AB-tester gjorde succé för sängspecialisten Sova

Sängspecialisten Sova valde att optimera sin senaste online-kampanj genom att först testköra 30 olika bannervarianter. Resultatet visade att enbart små designjusteringar i färger och texter kan mångdubbla sannolikheten att få fler klick. För genomföra sina AB-tester valde Sova plattformen Emerse Labs.

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

Strossle väljer Closer för sin försäljning

Strossle, har tecknat avtal med Closer för att stärka försäljningen på lokal nivå i södra Sverige. Strossle, ett tech-bolag som hjälper sina uppdragsgivare att nå ut med content marketing genom bolagets publicistnätverk har en aggressiv expansionsplan där södra Sverige är en region som ska bidra till att nå försäljningsmålen. Ökad närvaro i södra Sverige är anledningen till att Strossle nu tecknar avtal med Closer.

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

”Nätreklamen är ett nödvändigt ont”

”Hur kan jag slippa reklamen på internet?” Den här frågan får jag ofta, både när jag är ute och föreläser och via läsarmejl, skriver Martin Appel som är konsumentredaktör för PC För Alla. Det är lätt att förstå varför.

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

Nu har du chansen att lära dig hur man mäter rörlig bild

MMS arrangerar sin Akademi och den är guld värd för dig som vill förstå hur man mäter rörlig bild i Sverige. Här är informationen från MMS Är du ny i branschen eller vill du fräscha upp din kunskap om hur tittarsiffrorna för TV och onlinevideo tas fram? Då är du välkommen till MMS Akademi den 3:e april.

Dagensanalys.se - 9 timmar sedan

Ny standard för hur nyhetsmedier använder och processar metadata

Ooyala har inlett ett samarbete med DPP, ett internationellt nätverk för medie- och nyhetsmedie-branschen, för att utveckla en internationell standard för hur nyhetsmedier använder och processar metadata. Initiativet som heter Metadata Exchange for News är utformat för att hjälpa till att skapa standarder för hur nyhetsinnehåll indexeras i alla steg – från planering och nyhetssamling till produktion, distribution, visning och arkivering. I en allt snabbare miljö ställs höga krav på att media-hantering och innehållsleverans med metadata är både snabb, exakt och relevant i varje steg i processen, säger Bea Alonso, marknadsföringschef på Ooyala.

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

Så här bygger du din sociala mediestrategi 2019

En social mediestrategi är en sammanfattning av allt du planerar och hoppas uppnå i sociala medier. Den guidar dig framåt så att du enkelt kan se om du lyckats eller inte. Allt du publicerar – varje inlägg, like och kommentar – ska ha ett syfte.

Dagensanalys.se - 16 timmar sedan

Nu är det klart – Disney har förvärvat 21st Century Fox

Disney har nu officiellt förvärvat mediekoncernen 21st Century Fox. Det har länge varit klart att Disney ska köpa bolaget, men igår bekräftades att uppköpet var genomfört. Prislappen hamnade på 71 miljarder dollar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.