DN > Ekonomi

Thursday, 21 March, 07:08

DN - 13 mar 19 kl. 14:36

Ingen ersättning för försenade NorwegianflygFlygpassagerare som reser med Norwegian kommer inte att kompenseras för de förseningar som kan förekomma efter att flygplan av modellen Boeing 737 Max 8 stoppats, enligt danska tidningen Berlingske..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Norwegianflyg, Norwegian, Boeing, Max, Berlingske

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen ersättningför , försenade, Norwegianflyg
YLE - 20 dec 12 kl. 10:49

Sök ersättning för försenade flyg!

Trafiksäkerhetsverket Trafi och konsumentombudsmannen påminner flygresenärer om att söka ersättningar för försenade flyg. Reglerna för ersättningar har länge varit oklara men i oktober höll EU-domstolen fast vid ett förhandsbeslut om att resenärer har rätt till en ersättning på mellan 250 och 600 euro om flyget försenas med mer än tre timmar och förseningen inte beror på oförutsägbara förhållanden. Flygbolagen är nu tvungna att ge grundligare förklaringar om de vägrar betala ersättningar på grund av oförutsägbara förhållanden.

Skånskan - 09 jun 18 kl. 10:00

Fyrdubbling av kraven på ersättning skapar problem

Skåne Under maj månad fick Skånetrafiken in fyra gånger så många ansökningar om förseningsersättning jämfört med januari.
Nu får man svårt att nå målen för hur snabbt ärendena ska hanteras.Under januari och februari kom det in 6 000 ärenden vardera månaden där resenärer ville ha ersättning för försenade resor.

BT - 26 jul 12 kl. 19:41

Fakta: Ersättning för försening

SJ erbjuder ersättning till försenade resenärer. Ersättning kan beställas via tågbolagets hemsida. Nivåerna för ersättningen har nyligen gjorts om så att ersättningsbeloppet bestäms efter huruvida felet beror på SJ eller på andra orsaker.

SvD - 14 apr 17 kl. 06:12

LRF kräver ersättning till bönder

Flera bönder har drabbats svårt ekonomiskt av Jordbruksverkets försenade utbetalningar av EU-stöd. Nu planerar Lantbrukarnas riksförbund att gå till domstol och kräva ersättning för de långa väntetiderna, uppger Ekot. Enligt Jordbruksverket blev stöden för 2015 och 2016 försenade på grund av ändrade EU-regler och tekniska problem på myndigheten.

Helsingborgs Dagblad - 23 okt 12 kl. 11:00

EU: Flygförsening ska ge ersättning

Passagerare som blir mer än tre timmar försenade på flyget ska ha rätt att begära ersättning, slår EU:s domstol fast. Sedan tidigare har det varit klart att den som drabbas av inställt flyg har rätt till mellan 2 250 och 5 400 kronor i ersättning. Den nya domen betyder att tre timmars försening räknas som att flygningen ställts in om inte problemet beror på händelser utanför flygbolagets kontroll..

Barometern - 31 mar 16 kl. 16:47

Ny lag: 20 minuters försenade bussar och tåg ger ersättning

Redan efter 20 minuters försening ska i fortsättningen KLT betala ut ersättning till resande inom kollektivtrafiken. Tidigare gällde 30 minuter som gräns för att få ersättning..

Sydsvenskan - 13 jul 16 kl. 11:05

Få söker ersättning vid förseningar

Endast en tredjedel av svenskarna kräver ersättning för försenade flygresor och få känner till att man kan söka ersättning. Det visar en Sifo-undersökning..

Helsingborgs Dagblad - 13 jul 16 kl. 11:05

Få söker ersättning vid förseningar

Endast en tredjedel av svenskarna kräver ersättning för försenade flygresor och få känner till att man kan söka ersättning. Det visar en Sifo-undersökning..

Barometern - 13 jul 16 kl. 11:04

Få söker ersättning vid förseningar

Endast en tredjedel av svenskarna kräver ersättning för försenade flygresor och få känner till att man kan söka ersättning. Det visar en Sifo-undersökning.(TT).

Kristianstadsbladet - 13 jul 16 kl. 11:04

Få söker ersättning vid förseningar

Endast en tredjedel av svenskarna kräver ersättning för försenade flygresor och få känner till att man kan söka ersättning. Det visar en Sifo-undersökning.(TT).

BT - 13 jul 16 kl. 11:04

Få söker ersättning vid förseningar

Endast en tredjedel av svenskarna kräver ersättning för försenade flygresor och få känner till att man kan söka ersättning. Det visar en Sifo-undersökning.(TT).

Fler nyheter från DN

DN - 11 timmar sedan

Fed lämnade räntan oförändrad

USA:s centralbank aviserar inga kommande räntehöjningar under innevarande år, enligt en prognos som Federal Reserve offentliggjorde på onsdagen. Det överraskande beskedet innebär att banken ser tecken på att den amerikanska ekonomin är på nedåtgående..

DN - 13 timmar sedan

Volvo satsar på kameror för att avslöja berusade förare

Volvo Cars gör en storsatsning på säkerhet. Kommande modeller får ett system med kamera och sensorer som varnar om föraren tappar i uppmärksamhet eller verkar påverkad. En ny typ av nyckel, som kallas Care key, gör det möjligt att ställa in önskad begränsning av topphastigheten för sig själv, övriga familjemedlemmar och andra som har tillgång till bilen..

DN - 21 timmar sedan

Risk för skattesmäll på nya bilar – Volvos laddhybrid XC90 kan förlora all klimatbonus

Nästa år riskerar de flesta nya bilar högre årlig fordonsskatt – igen!  Bakgrunden är en ny tuffare mätmetod för förbrukning och utsläpp. Den ger högre värden och därmed höjda skatter – om regeringen inte gör några justeringar i höst efter den översyn som nu ska göras.

DN - 23 timmar sedan

Knapp förlust för Kappahl

Klädkedjan Kappahl redovisar ett resultat före skatt strax under nollstrecket, minus 1 miljon, för andra kvartalet i räkenskapsåret. Motsvarande period året före gjorde bolaget en vinst på 5 miljoner kronor..

DN - 16 mar 19 kl. 22:08

Anställda i sportbutik straffades med armhävningar

Anställda beordrades att göra armhävningar efter att ha kommit för sent till morgonmötet eller för att ha sagt ”kund” istället för ”gäst” till besökare i butiken. Den före detta anställda Jennifer Mellgren vittnar om arbetsmiljön på ett av sportkedjan XXL:s varuhus i Stockholm: ”Jag trodde det var ett skämt.”.

DN - 16 mar 19 kl. 17:30

En lyxig sedan som är snål på dropparna

Lexus har länge kämpat i skuggan av Audi, BMW och Mercedes om lyxbilköparnas gunst. Ska den här modellen öka märkets attraktionskraft: Lexus ES 300h. En fem meter lång lyx-limo som klarar sig på - en halv liter per mil!.

DN - 16 mar 19 kl. 07:58

Mitsubishi kör om VW i klassen laddhybrider

Mitsubishi är åter etta i klassen laddbara bilar. Modellen Outlander ligger i topp både hittills i år och totalt sedan 2013, då de första bilarna kom. Den tidigare ettan Volkswagen kan inte leverera några nya bilar förrän i höst och faller därför kraftigt.

DN - 15 mar 19 kl. 07:31

Här är nya Tesla Model Y – billigaste varianten kommer först 2021

Nu har vd Elon Musk visat upp sin Tesla Model Y, modellen som charma vänner av de mindre suvarna. Bilen, självklart helt eldriven, kommer i fyra utformningar. Men den som vill ha den billigaste får vänta till 2021.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.