DI > Ekonomi

Wednesday, 27 March, 03:19

DI - 13 mar 19 kl. 13:55

Boliden sneglar på krisdrabbad konkurrentBoliden ställer sig inte helt oäven till att köpa den stora europeiska konkurrenten. Men priset är inte ännu rätt, menar Kerstin Konradsson på kapitalmarknadsdagen. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kerstin Konradsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Boliden, sneglar, krisdrabbad, konkurrent
Affärsvärlden - 26 sep 13 kl. 07:31

Nokia sneglar på konkurrent

Nokia för interna diskussioner om ett eventuellt närmande till konkurrenten Alcatel-Lucent för att få till stånd ett samarbete..

DI - 14 aug 14 kl. 10:25

Electrolux sneglar på konkurrent

Electrolux uppges ha visat intresse för General Electrics vitvaruenhet, vilken konglomeratet nyligen meddelade att man vill försöka sälja. Även det innovativa amerikanska hemelektronikbolaget Quirky ska ha visat intresse. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till anonyma källor..

DI - 03 okt 16 kl. 07:45

Boliden-konkurrent sänker prognoser

Gruv- och smältverksbolaget Nyrstar, delvis en konkurrent till Boliden, varnar för att ett antal produktionsstörningar, däribland två bränder, kommer att påverka resultatet för det tredje kvartalet negativt..

DI - 06 feb 12 kl. 12:32

Grönsaksland i krisdrabbad galleria

Många shoppingcenter i USA blöder ekonomiskt. Delar av en krisdrabbad shoppinggalleria i Cleveland, Ohio, omvandlas nu till grönsaksland, rapporterar New York Times..

Dagens PS - 17 okt 17 kl. 11:30

Boliden dumpade gift – över 700 giftskadade

Merparten är barn. Gruvjätten inför rätta i Skellefteå. Boliden dumpade det giftiga avfallet på en plats i Chile där bostäder sedan byggdes.

DI - 14 maj 14 kl. 07:22

Förlust för Bolidens konkurrent

Det tyska smältverksbolaget Aurubis, som delvis konkurrerar med Boliden, redovisade ett ebit-resultat på -40 miljoner euro för det första kvartalet 2014 (47)..

DI - 27 sep 17 kl. 09:50

Nordea plockar in konkurrent i portfölj

Nordea lägger till storbanken SEB i sin nordiska modellportfölj medan Boliden plockas ur.   Det framgår av en uppdatering på onsdagen..

VA - 11 feb 11 kl. 13:11

Boliden bättre än väntat

11 februari Gruv- och smältverksbolaget Boliden redovisar en vinst före skatt på 1 876 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2010. Det kan jämföras med vinsten på 1 199 miljoner kronor motsvarande period året före. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 1 757 miljoner kronor, enligt Reuters sammanställning.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Boliden stäms i engelsk domstol

Boliden har fått veta att ett antal engelska och skotska företag som ingår i Travis-Perkinskoncernen har stämt Boliden vid en engelsk domstol. Enligt Boliden har Travis-Perkins hävdat att man fått betala högre inköpspriser på grund av den kopparrörskartell som Boliden och sju andra företag bötfälldes för av EU-kommissionen 2004. Boliden fick då betala 367 miljoner kronor i böter och ränta.

Västerbottens Folkblad - 18 jun 11 kl. 08:32

Namnförslag efterlyses i Boliden

BOLIDEN I dag är det dags för Parkdagen i Boliden där namnförslag efterlyses. BOLIDEN I dag är det dags för Parkdagen i Boliden där namnförslag efterlyses. En heldag med en massa aktiviteter väntar på i dag i Boliden.

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Komiker kan bli näste Ukrainas president

En chokladkung står mot en abdikerad gasdrottning och en komiker när Ukraina på söndag väljer president. ”Tre frågor är viktiga i valkampen. Det är korruptionen, de låga pensionerna och energipriserna”, säger Östeuropforskaren Mi Lennhag..

DI - 4 timmar sedan

Skör återhämtning för en krigsstukad ekonomi

Ukrainas ekonomi har stabiliserats efter katastrofåren 2014-2015. ”Folk är ändå väldigt missnöjda med vad som har uppnåtts”, säger Volodymyr Sidenko, politisk analytiker i huvudstaden Kiev..

DI - 4 timmar sedan

Boeing 737 Max 8 har tvingats nödlanda

Ett flygplan av olycksmodellen Boeing 737 Max 8 hamnade i nödläge under en passagerarlös flygning i USA på tisdagen..

DI - 4 timmar sedan

Apple undviker importförbud i andra tvisten med Qualcomm

Apple har undgått ett potentiellt importförbud av iPhones i den andra patenttvisten med Qualcomm som behandlades av USA:s internationella handelskommission under tisdagen. Kommissionen förklarade ett Qualcomm-patent för batterisparande ogiltigt. .

DI - 5 timmar sedan

Liberalernas besvikelse: ”Hyckleri Wallström!”

Liberalerna är djupt besvikna på utrikesminister Margot Wallströms sätt att hantera önskan om en Magnitskijlag, att hänvisa till EU och FN.  ”Det är ett sätt för henne att sopa det här under mattan”, säger Joar Forssell, riksdagsledamot..

DI - 5 timmar sedan

Bara Wallström stretar emot svensk Magnitskijlag

Sverige bör ha en egen Magnitskijlag. Det är i stort sett sett samtliga riksdagspartier överens om.  Men utrikesminister Margot Wallström (S) stretar emot..

DI - 6 timmar sedan

Volvo Cars tar in nya miljarder via obligationsmarknaden

Volvo Cars har återigen gett sig ut på obligationsmarknaden och tagit in 600 miljoner euro, motsvarande drygt 6,2 miljarder kronor. Efterfrågan bland investerarna uppges ha varit stark..

DI - 6 timmar sedan

Uppgångarna på Wall Street mattades när Apple vände ner

New York-börserna stängde på plus men tappade en del från toppnivåerna tidigare under dagen. Indextunga Apple vände från plus till minus under handeln efter att bolaget hotats med importförbud av vissa Iphonemodeller..

DI - 6 timmar sedan

Telia lovar lyft i höst – men förteget kring försvarets utspel

Telekomjätten Telia når inte upp till vinstmålen under första halvåret 2019, men står fast vid kassaflödesguidning och höjer ambitionen för rörelsekapitalet. ”Andra halvan av året blir starkare”, säger vd Johan Dennelind..

DI - 6 timmar sedan

M vill stycka Telia – nu kan de köra över regeringen

Trots Försvarsmaktens varningar står Moderaterna på sig om Telia, och partiet vill nu driva fram en omstrukturering av bolaget för att kunna sälja de kommersiella delarna.  Och mycket talar nu för att regeringen körs över och kommer tvingas utreda en försäljning av telejätten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.