DI > Ekonomi

Tuesday, 26 March, 15:07

DI - 13 mar 19 kl. 13:50

Företag känner inte till informationskravet i ReachEndast en tredjedel av 80 besökta företag kände till skyldigheten att informera konsumenter och företag om huruvida varor som de marknadsför innehåller ämnen på EU:s kandidatförteckning. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Reach, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Företag, kännerinte till , informationskraveti , Reach
DI - 25 jun 18 kl. 16:26

Mindre företag känner till Agenda 2030 – men arbetet dröjer

De flesta mindre företag känner till FN:s globala hållbarhetsmål. Trots det är det få som arbetar för att uppfylla dem..

YLE - 24 aug 15 kl. 14:21

Finländska företag känner av Kinas kräftgång

Tillväxten i Kina är fortfarande hög, men den har minskat från tidigare år. Det märks hos de finländska företag som etablerat sig i landet. Nedgången i den kinesiska ekonomin syns hos de finländska företag som redan länge verkar i Kina.

DN - 16 aug 12 kl. 09:44

Företag känner sig lurade av rabattkupongsföretag

Oklara avtal, dolda villkor och kontrakt som kommit via mejl med villkor som inte nämndes när avtalet ingicks. Flera företag vittnar om att det inte bara är konsumenter som blivit lurade av rabattkupongsjätten Groupon..

NSD - 05 apr 13 kl. 10:10

Företag underkänner LTU-studenter

I Svenskt näringslivs undersökning tycker inte ens var tredje företag att högskolorna lever upp till uppdraget att förbereda studenterna för yrkeslivet.- Man vill att man utbildar för arbetsmarknaden men den förändras ständigt och då är det vanskligt att förbereda för den, säger Erik Höglund, prorektor på Luleå tekniska universitet..

SvD - 02 dec 14 kl. 06:23

Två av tre företag känner av krisen

Flera geografiska oroshärdar fortsätter att bromsa svenska exportföretag. Även en svagare internationell efterfrågan dämpar bolagens utsikter att sälja varor och tjänster till utlandet. Men det finns också faktorer som sammantaget gör finansieringsklimatet för internationella affärer gynnsamt, enligt Svensk Exportkredit..

Realtid - 15 nov 17 kl. 08:52

Nordiska företag känner sig trygga med digitaliseringen

Mer än hälften av nordiska företag bedömer att de har rätt kompetens i styrelsen att hantera digital transformation..

BT - 22 nov 17 kl. 10:16

Boråsföretag bränner miljontals ton kläder

Flera svenska klädjättar bränner tonvis med oanvända kläder – utan att skriva om det i sina egna hållbarhetsrapporter. Däribland Boråsföretagen Ellos och Fristads. Det avslöjar Uppdrag Granskning i kvällens avsnitt på SVT.

UT - 22 nov 17 kl. 10:16

Boråsföretag bränner miljontals ton kläder

Flera svenska klädjättar bränner tonvis med oanvända kläder – utan att skriva om det i sina egna hållbarhetsrapporter. Däribland Boråsföretagen Ellos och Fristads. Det avslöjar Uppdrag Granskning i kvällens avsnitt på SVT.

DI - 28 nov 17 kl. 08:37

Ännu ett japanskt företag erkänner fusk med kvalitetsdata

Produktskandalerna i Japan fortsätter med Toray Industries som senaste företag att erkänna att man falsifierat kvalitetsdata, skriver Nikkei Asian Review.  .

Helsingborgs Dagblad - 17 sep 18 kl. 10:19

Svenska företag känner av lirakris

Valutakrisen i Turkiet slår nu mot den svenska exportnäringen. Färsk statistik pekar på en kraftigt minskad import i Turkiet. – Vi får signaler från företag om att deras turkiska kunder inte kan köpa lika mycket som var tänkt från början, säger Exportkr.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Analytikernas glädjebesked: Bjässen ska upp 40 procent – ”fantastisk utdelning”

Volvoaktien lyfter på tisdagsbörsen och har startat året urstarkt. Men flera analytiker tror att aktien har betydligt mer att ge. ”Det finns stora underliggande värden på den aktiekurs som finns idag”, säger Erik Paulsson analytiker på Pareto Securities..

DI - 5 minuter sedan

Mangolds finanschef säger upp sig efter knappt tre månader på jobbet

Fondkommissionären Mangolds finanschef Alena Panotzki har på egen begäran valt att säga upp sin anställning i bolaget..

DI - 15 minuter sedan

Styrelseledamot i Björn Borg har köpt 20.000 aktier

Björn Borgs styrelseledamot sedan 2018, Alessandra Cama, har köpt 20.000 aktier i bolaget, enligt Finansinspektionens insynslista..

DI - 15 minuter sedan

Nordea listar utdelningsporföljen du ska äga

Nordea har släppt sin nya utdelningslista som vanligtvis uppdateras en gång i kvartalet. Portföljen väntas ha en direktavkastning på nästan 5 procent räknat på utdelningarna för 2018. .

DI - 30 minuter sedan

EU slopar ändringen från sommartid till vintertid

På söndag är det dags att ställa fram klockan en timme från vintertid till sommartid. Men snart kommer det vara ett minne blott. EU-parlamentet röstade nämligen i dag genom förslaget att slopa ändringarna.

DI - 30 minuter sedan

EQT nära sälja IP-Only

Riskkapitalbolaget EQT Partners planerar för att dra igång en försäljningsprocess av fiberbolaget IP-Only som man ägt sedan 2013, uppger en källa för Inframation News..

DI - 30 minuter sedan

Nexstim har beslutat om företrädesemission på 54 Mkr

Medicinteknikbolaget Nexstim, som handlas på First North i både Finland och Sverige, har fattat beslut om en företrädesemission av cirka 5,2 miljoner euro, motsvarande 54 miljoner kronor, samt tilldelning av särskilda rättigheter som berättigar till aktier genom vilka bolaget kan ta in ett belopp om högst cirka 2,6 miljoner euro..

DI - 30 minuter sedan

Bonnier News köp av lokaltidningsjätten får grönt ljus

Bonnier News köp av lokaltidningskoncernen Mittmedia kan genomföras. Det står klart efter att affären fått grönt ljus av Konkurrensverket. ”Vi kan nu fortsätta med förberedelserna inför tillträdet”, säger Bonnier News vd Anders Eriksson..

DI - 1 timme sedan

Två nya styrelseledamöter föreslås till Intrum

Intrums valberedning kommer att föreslå årsstämman att välja Liv Fiksdahl och Andés Rubio som nya styrelseledamöter..

DI - 1 timme sedan

Wow Air ser ut att kunna konvertibel-räddas

Innehavare av konvertibelobligationer i det krisande isländska flygbolaget Wow Air har godtagit villkor gällande att växla in obligationer mot aktier för att bolaget ska kunna finansiera verksamheten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.