VA > Ekonomi

Tuesday, 26 March, 05:26

VA - 13 mar 19 kl. 13:30

Spotify rasar över ”Apple-skatt” – Daniel Ek tar nu striden till EUHär är Spotifys kravlista till Apple som anklagas för att döda konkurrensen. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Apple, Ek, EU, Spotifys

Dela artikeln

18 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spotify, rasaröver , Apple-skatt, DanielEk , tarnu , striden, till EU
IDG - 06 mar 14 kl. 05:04

Så kringgår Apple skatt runt om i världen

Mellan 2002 och 2013 lyckades Apple betala så lite som 0,7 procent skatt i Australien, och en grundlig genomgång visar hur det går till..

DI - 09 nov 16 kl. 09:02

Irland överklagar Apple-skatt

Irland kommer att överklaga EU-kommissionens beslut att tvinga Irland att kräva tillbaka påstådda skattesubventioner till Apple, skriver Bloomberg..

Dagens PS - 07 sep 17 kl. 08:34

Hoppsan, Daniel! Apple i ny monsteraffär

Uppgifter lär sticka i ögonen på Spotify-svensken Daniel Ek. Apple har säkrat ett avtal med Warner Music Group som gör att skivbolagets låtar blir tillgängliga bland annat på Apple Music och iTunes. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Dagens PS - 29 sep 17 kl. 07:20

Se upp, Daniel! Så många betalar för Apple

Apple Music fortsätter att växa och har nu mer än 30 miljoner betalande användare, skriver Billboard. Tjänsten har sedan december adderat till tio miljoner nya användare och tre miljoner från konferensen WWDC i juni. Sett till konkurrenten Spotify har Apple Music lyckats hålla en nästan lika hög tillväxttakt.

Dagens PS - 28 dec 16 kl. 09:50

Ska Spotify säljas? ”Kan chocka Europa 2017”

I en krönika i amerikanska Market Watch identifierar Matthew Lynn fyra stora potentiella händelser i Europa som kommer att sätta marknaderna i gungning nästa år. Den första handlar om att Angela Merkel förlorar nästa val vilket skulle ”slå mycket hårt” mot tyska DAX-index. Det andra handlar om att Emmanuel Macron vinner det franska presidentvalet medan BNP Paribas övertagande av bankkollegan Deutsche Bank pekas ut som en tredje potentiell chock.

Dagens PS - 08 dec 17 kl. 08:17

Se upp, Daniel! Youtube släpper Spotify-dödare

Google-ägda YouTube planerar att släppa en musikstreamingtjänst i mars, enligt källor med insyn. Det rapporterar Bloomberg News. Satsningen går under det interna namnet Remix och har redan sett YouTube teckna avtal med Warner Music Group, ett av de tre stora skivbolagen.

BT - 31 jul 13 kl. 18:26

Spotify dubblar försäljningen

Musiktjänsten Spotify mer än fördubblade sin omsättning i fjol jämfört med 2011. Samtidigt ökar förlusterna. Det visar bokslutet från Spotifys holdingbolag som är registrerat i Luxemburg.

BT - 31 jul 13 kl. 18:33

Spotify dubblar omsättningen

Musiktjänsten Spotify mer än fördubblade sin omsättning i fjol jämfört med 2011. Samtidigt ökar förlusterna. Det visar bokslutet från Spotifys holdingbolag som är registrerat i Luxemburg.

The Local - 06 apr 18 kl. 07:03

Profile: Who is Daniel Ek, Spotify's tenacious but reserved CEO?

Spotify's billionaire CEO Daniel Ek, who revolutionised on demand music listening for millions of people, is a resilient entrepreneur from a Swedish working-class suburb whose no-nonsense attitude has drawn investors and staff alike..

Helsingborgs Dagblad - 28 aug 11 kl. 01:40

Expert förutspår vinst för Spotify

Musiktjänsten Spotify kommer enligt brittiske branschexperten Martin Scott att redovisa vinst för 2010, rapporterar The Observer på nätet. Företaget är i dag marknadsledande i Sverige och Norge och har 1,9 miljoner betalande prenumeranter i USA och Europa, uppger tidningen. Spotify grundades av svenskarna Daniel Ek och Martin Lorentzon, och dess svenska dotterbolag gjorde 2009 en vinst på 14 miljoner kronor..

Fler nyheter från VA

VA - 13 timmar sedan

Paret satsade sina bröllopspengar och hackade Ikea – idag säljer de sina soffben i 30 länder

Jana Cagin och Mikael Söderblom skulle gifta sig. Men istället satsade de på att göra det opersonliga personligt genom att skapa unika ben till Ikeas soffor. .

VA - 13 timmar sedan

En av Sveriges smartaste energiinnovationer tokrusar på börsen

Cleantechbolaget Ferroamp, som tog hem slutsegern i Veckans Affärer och Eons energiinnovationstävling E-prize, rusar 30 procent på börsen idag. .

VA - 14 timmar sedan

Fondens floppår drabbade 300 000 svenskar – nu lämnar förvaltaren

Forna succéfonden Didner & Gerge Aktiefond möblerar om i förvaltarteamet efter ett katastrofalt fjolår. .

VA - 15 timmar sedan

10 olika typer du tvingas hantera i möten – från negativa Nisse till duktiga Dennis

Att leda möten på ett effektivt sätt är en svår konst. Att de som deltar ofta spelar olika roller och har sin egen agenda gör det extra utmanande. Därför behöver man behärska att möta olika typer av deltagare med olika strategier.

VA - 18 timmar sedan

Bransons brandtal för ny brexitomröstning: ”Storbritannien är farligt nära en fullskalig katastrof”

Kritiserar premiärminister May i ett blogginlägg. .

VA - 18 timmar sedan

TEMA LEDARSKAP: Allt om hur du blir en ännu bättre chef

Här har vi samlat några av alla våra bästa guider, analyser, trendspaningar och case om ledarskap  –  hur du som chef bäst leder din verksamhet, både i med- och motgång. .

VA - 20 timmar sedan

Efter fredagens börsras – så öppnar måndagens handel i Stockholm

OMXS30-index tar ett rejält kliv i nedåt i veckans öppningshandel i spåren av en illröd börsdag i Japan. Här är dagens viktigaste nyheter du behöver ha koll på. .

VA - 20 timmar sedan

Veckans hetaste aktietips: Boeings ärkerival och 2 svenska bolag efter övertygande rapporter

Affärstidningen köpstämplar tre aktier – och avvaktar med två andra – i senaste numret. .

VA - 22 mar 19 kl. 16:03

Tele2-kunders röstbrevlådor öppna för avlyssning – aktien faller

Miljoner röstbrevlådor hos teleoperatören kan avlyssnas. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.