DI > Ekonomi

Monday, 25 March, 19:36

DI - 13 mar 19 kl. 13:00

Wikströms och Wetterstrands sidouppdrag berikar politikenFrån början var det en självklarhet att förtroendevalda hade uppdrag i näringslivet. Idén om att politikern ska vara fri från alla kontakter med företag bygger skadliga murar, isolerar politiker och försämrar demokratin, skriver OLLE WÄSTBERG, tidigare riksdagsledamot,  statssekreterare och demokratiutredare..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wetterstrands, OLLE WÄSTBERG

Dela artikeln

837 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Wikströmsoch , Wetterstrands, sidouppdrag, berikar, politiken
SVT - 19 feb 19 kl. 20:24

EU-toppen Cecilia Wikström (L) tjänar 70 000 extra i månaden – på sidouppdrag

Liberalernas Cecilia Wikström (L) tjänar 70 000 kronor på extraknäck, varje månad. Detta utöver den lön hon lyfter som EU-parlamentariker. SVT Nyheters genomgång av EU-parlamentarikernas sidouppdrag visar att Wikström sticker ut på området.

SR - 15 mar 19 kl. 05:14

Kandidater säger nej till betalda sidouppdrag

Efter Cecilia Wikströms omstridda styrelseuppdrag säger de flesta kandidaterna i EU-valet nej till betalda sidouppdrag. Det visar enkätfrågor som Ekot har ställt till partiernas fem toppkandidater i EU-valet..

DI - 18 mar 19 kl. 17:51

Sidouppdrag ökar folklig förankring

LEDARE. Den senaste veckan har det förts hårda diskussioner om huruvida Cecilia Wikström (L) kan sitta i EU-parlamentet och samtidigt ha styrelseuppdrag i två börsbolag. På denna tidnings debattsida slog tidigare demokratiutredaren (L) Olle Wästberg (14/3) fast att det är bra för demokratin att parlamentariker har sidouppdrag..

NSD - 21 feb 19 kl. 15:01

Wikström får kritik för dubbla stolar

Europaparlamentarikern Cecilia Wikström (L), bördig från Kalix, får kritik för sina lukrativa sidouppdrag..

YLE - 02 nov 15 kl. 09:09

Alina, 14, gillar att jaga

Klocka är åtta på morgonen och Björköby jaktlag samlas till älgjakt. Det är andra gången jaktlaget ger sig ut den här hösten. 14-åriga Alina Sten och 16-åriga kusinen Sebastian Sten är med.

DI - 20 feb 19 kl. 10:55

L-parlamentarikern tjänar 70.000 extra i månaden på styrelseuppdrag

EU-parlamentarikern Cecilia Wikström (L) är den svenska ledamot som drar in allra mest på extraknäck – 70.000 kronor varje månad. Det visar en genomgång av de svenska europaparlamentarikernas sidouppdrag som SVT Nyheter har gjort..

Expressen - 01 mar 19 kl. 06:30

Liberalerna sätter krokben för sig själva i EU-valet

Partiernas kandidatlistor visar att de inte tar EU-valet på så stort allvar. Annars skulle EU-vurmande Liberalerna inte toppa med Cecilia Wikström, som samlar lönande sidouppdrag. .

SR - 16 mar 19 kl. 15:15

Långlyssning: "Liberalerna har agerat ögontjänare"

Hur väl har Liberalernas krishantering fungerat gällande Cecilia Wikströms sidouppdrag och Emma Carlsson Löfdahls lägenhetsersättningar?.

SmålandsPosten - 26 sep 13 kl. 07:16

Ge politiska ungdomsförbund tillträde till Kronobergs skolor

I Kronoberg står vi inför flera utmaningar som direkt påverkar oss unga. Bostadsbristen är allvarlig i många kommuners tät­orter. Länet har drabbats hårt av arbetslöshet och ekonomisk kris, detta slår tydligast mot ungdomar.

BT - 04 mar 14 kl. 08:37

Politiska ungdomsförbund stoppas

Det är ett stort demokratiproblem att den unga generationen inte är med och påverkar beslut som rör vår vardag och framtid. Det är också allvarligt att Daltorpskolan och Almåsgymnasiet bidrar till denna utveckling.  I kommunerna står vi inför flera utmaningar som direkt påverkar oss unga.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Så sänker Lööf och Björklund sin makt över S

LEDARE. Januariöverenskommelsen beskrivs av en del socialdemokrater närmast som ett nyliberalt manifest, att döma av diskussioner vid den nyss avslutade S-kongressen..

DI - 15 minuter sedan

Kina köper Airbusflyg för 30 miljarder euro

Den kinesiska staten köper 290 flygplan av modellen Airbus A320 samt tio plan i samma märke fast av den nyare A350. Samtidigt offentliggörs omkring 15 andra avtal mellan Kina och Frankrike värda flera miljarder euro..

DI - 15 minuter sedan

Väst har ansvar för sin populism

LEDARE. USA har Trump och Europa har sina populister. Men allt går inte att skylla på Ryssland, problemen är hemkokta..

DI - 30 minuter sedan

Sju Sova-butiker i konkurs – anställda utan lön

I slutet på februari meddelade sängvaruhuset Sova att var fjärde butik skulle stängas som en del av en större omstrukturering av bolaget. Nu står det klart att bolaget tvingats försätta sju av sina butiker i konkurs, vilket innebär att de anställda inte fått sin lön i mars. .

DI - 1 timme sedan

Styrelseledamot i Nolato gör aktieköp i miljonklassen

Lovisa Hamrin, som sitter i Nolatos styrelse sedan 2017, har registrerat förvärv av 2.500 aktier i Nolato för 383 kronor styck på måndagen åt närstående Carl-Mikael Lindholm. .

DI - 1 timme sedan

Novo Nordisk mot strömmen i nordisk börsnedgång

De nordiska börserna backade i likhet med övriga Europa på måndagen. Banksektorn klarade sig relativt bra medan industribolag gick tyngre. .

DI - 1 timme sedan

En enda sak håller börserna uppe – men snart är bränslet slut

Det mesta talar emot börsen när konjunkturen dämpas och brexit hotar. Men en sak ändrar allt för pensionsfonderna, och förklarar årets uppgång.  Snart måste verkligheten bli bättre för att vi ska undvika ett börsfall..

DI - 1 timme sedan

Europabörserna backade inför politiskt turbulent vecka

Europabörserna försvagades på måndagen inför ännu en politiskt turbulent vecka i Storbritannien. Premiärminister Theresa May uppgav vid ett möte på söndagen att hon är redo att avgå förutsatt att hennes brexitavtal röstas igenom..

DI - 1 timme sedan

Anna Kinberg Batra byter styrelseuppdrag – från Avanza till Collector

Moderaternas tidigare partiledare Anna Kinberg Batra lämnar styrelsen för Avanza Pension efter att hon föreslagits bli ny ledamot i styrelsen för Collector. .

DI - 1 timme sedan

SvD: Ola Rollén tvingas betala ränta på upptaxering

Ola Rollén tvingas betala ränta på den upptaxering om 35 miljoner som Skatteverket beslutat om. Det står klart efter att Förvaltningsrätten gett avslag till Hexagon-chefens överklagan, rapporterar SvD Näringsliv..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.