DI > Ekonomi

Monday, 25 March, 18:51

DI - 13 mar 19 kl. 12:52

EU redo att införa normala tullar mot Storbritannien



EU står redo att införa normala tullsatser mot hela Storbritannien om landet lämnar EU utan avtal. Kommissionen oroas av den brittiska regeringens förslag om brittiska tullar på onsdagen med särbehandlingen av Irland och Nordirland..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Storbritannien, EU, Irland, Nordirland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU redoatt , införa, normala, tullarmot , Storbritannien
Realtid - 13 mar 19 kl. 13:19

EU redo införa tullar mot UK

EU står redo att införa normala tullsatser mot hela Storbritannien om landet lämnar EU utan avtal..

Dagens PS - 23 mar 18 kl. 07:39

Kina till motattack – inför egna tullar mot USA

Kina har valt att reagera på USA:s tullar med egna som omfattar totalt 128 produktkategorier, rapporterar CNBC. Importtullarna som USA får emot sig gäller bland annat stål, aluminium, fläsk, frukt och vin. Värdet på tullarna är 3 miljarder dollar, att jämföra med de upp emot 60 miljarder dollar i importtullar mot Kina som Trump skrev på under torsdagen.

DI - 18 jan 19 kl. 13:19

EU-kommissionen redo att sänka tullar på amerikanska bilar

EU-kommissionen lade på fredagen fram sitt förslag till mandat för förhandlingar med USA om att sänka tullar på industrivaror, inklusive motorfordon. Samtidigt är kommissionen fortsatt beredd att snabbt sätta in strafftullar på amerikanska varor om USA inför importtullar på europeiska bilar..

PrivataAffärer - 18 sep 18 kl. 07:02

Handelskriget eskalerar – Trump inför nya tullar

Från och med den 24 september införs tullar på 10 procent men kommer öka till 25 procent till årsskiftet för att låta företag byta leverantörer. Flera produkter, bland dem Apples smarta klocka Apple Watch och liknande produkter från andra tillverkare som Fitbit, samt cykelhjälmar och bilbarnstolar, omfattas inte av tullarna. I ett uttalande varnade presidenten också Kina för att slå tillbaka med motåtgärder.

Affärsvärlden - 05 mar 18 kl. 07:10

Fedchef "nervös" inför Trumps tullar

Donald Trumps beslut att införa tullar på stålimporter kommer inte ha positiva effekter på ekonomin, enligt Fedchefen i Minneapolis, Neel Kashkari..

Affärsvärlden - 23 mar 18 kl. 08:09

USA inför Kina-tullar - Kina kontrar

Efter att president Donald Trump meddelat att USA kommer införa tullar på importvaror från Kina kontrar Kina med strafftullar..

SR - 18 sep 18 kl. 00:42

USA inför nya tullar mot Kina

Från och med nästa vecka kommer USA införa 10-procentiga tullar på fler kinesiska varor, till ett värde av omkring 200 miljarder dollar..

DI - 29 okt 18 kl. 19:39

Källor: Då inför USA tullar på samtliga Kina-varor

USA planerar att införa tullar på samtliga återstående varor från Kina om förhandlingarna i slutet av november mellan Donald Trump och Xi Jinping skulle misslyckas.  Detta uppger källor till Bloomberg News..

DI - 06 okt 17 kl. 10:11

EU inför nya tullar på stål

EU-kommissionen införde på fredagen anti-dumpningstullar på varmvalsade stålprodukter från Brasilien, Iran, Ryssland och Ukraina. Det tillkännagav kommissionen i ett pressmeddelande på fredagen..

DI - 08 mar 18 kl. 21:27

Trump inför sina tullar: "Detta är bara den första steget"

USA kommer att införa importtullar på stål och aluminium inom 15 dagar. Det bekräftade president Donald Trump på torsdagen..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Styrelseledamot i Nolato gör aktieköp i miljonklassen

Lovisa Hamrin, som sitter i Nolatos styrelse sedan 2017, har registrerat förvärv av 2.500 aktier i Nolato för 383 kronor styck på måndagen åt närstående Carl-Mikael Lindholm. .

DI - 15 minuter sedan

Novo Nordisk mot strömmen i nordisk börsnedgång

De nordiska börserna backade i likhet med övriga Europa på måndagen. Banksektorn klarade sig relativt bra medan industribolag gick tyngre. .

DI - 15 minuter sedan

En enda sak håller börserna uppe – men snart är bränslet slut

Det mesta talar emot börsen när konjunkturen dämpas och brexit hotar. Men en sak ändrar allt för pensionsfonderna, och förklarar årets uppgång.  Snart måste verkligheten bli bättre för att vi ska undvika ett börsfall..

DI - 15 minuter sedan

Europabörserna backade inför politiskt turbulent vecka

Europabörserna försvagades på måndagen inför ännu en politiskt turbulent vecka i Storbritannien. Premiärminister Theresa May uppgav vid ett möte på söndagen att hon är redo att avgå förutsatt att hennes brexitavtal röstas igenom..

DI - 30 minuter sedan

Anna Kinberg Batra byter styrelseuppdrag – från Avanza till Collector

Moderaternas tidigare partiledare Anna Kinberg Batra lämnar styrelsen för Avanza Pension efter att hon föreslagits bli ny ledamot i styrelsen för Collector. .

DI - 30 minuter sedan

SvD: Ola Rollén tvingas betala ränta på upptaxering

Ola Rollén tvingas betala ränta på den upptaxering om 35 miljoner som Skatteverket beslutat om. Det står klart efter att Förvaltningsrätten gett avslag till Hexagon-chefens överklagan, rapporterar SvD Näringsliv..

DI - 45 minuter sedan

Fondproffset om Didner & Gerges förvaltarproblem: ”Värdefullt som kund att få snabb information”

Det är sällan något problem om en fondförvaltare är mer eller mindre bortkopplad från sitt jobb under en kortare period, som 1-3 veckor. Men när det rör sig om ett halvår är det värre, säger Jonas Lindmark, analyschef på Morningstar..

DI - 45 minuter sedan

Kallelse till årsstämma i Collector AB (publ)

Aktieägarna i Collector AB (publ), org.nr 556560-0797, kallas härmed till årsstämma torsdagen den 25 april 2019 kl. 15.

DI - 1 timme sedan

Detaljhandelsbolag leder återhämtning på Wall Street

USA-börserna har återhämtat den inledande nedgången under måndagens första handelstimmar. .

DI - 1 timme sedan

Börsen återhämtade sig men orkade inte över nollan

Stockholmsbörsen stängde på minus under måndagen men förbättrades ändå en hel del från dagens lägstanivåer. Bland vinnarna fanns klädjätten H&M som delårsrapporterar på fredag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.