PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 25 March, 15:40

PrivataAffärer - 13 mar 19 kl. 12:47

Förvaltaren: Nobina ett bolag med flera fördelarHan pekar bland annat på att Nobina drar nytta av behovet av mer kollektivtrafik. Dessutom är Nobina störst i Norden inom sitt område, vilket gör att bolaget har stora möjligheter att aktivt driva på utvecklingen mot den klimatvänligare kollektivtrafik som efterfrågas i samhället, säger Mattias Cullin till Direkt Fonder. ”Tidigare kunde det lokala bussbolaget köra driften i Örebro exempelvis. Nu är det två eller tre större spelare som klarar av det skulle jag säga. Jag ser innehavet som en stabil obligation med lite tillväxt på toppen”, säger Mattias Cullin och påpekar att färre och färre aktörer har möjlighet att konkurrera om upphandlingar i takt med att komplexiteten kring dessa ökar.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Nobina, Norden, Mattias Cullin, Direkt Fonder, Örebro, Cullin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förvaltaren, Nobinaett , bolagmed flera , fördelar
Realtid - 09 aug 16 kl. 13:16

Indiska bolag i en klass för sig

Äntligen regnar det i Indien och en bra monsunsäsong har många fördelar, skriver förvaltaren Gunnar Påhlson. Den indiska marknaden fortsatte att utvecklas mycket starkt i juli och Carnegie Indienfond steg i värde med 8,4 procent..

PrivataAffärer - 20 dec 16 kl. 12:59

Kommentar: Nobina lockar på rekylen

Rapporten från Nobina är stark och visar på stabilitet i kombination med tillväxt. En marknadsledande position ger skalfördelar i Norden och bussbolaget är en äkta värdeaktie som kommer ge en bra direktavkastning....

Skånskan - 16 dec 15 kl. 11:00

Tre kommuner bildar gemensamt it-bolag

Hörby HÖRBY
Hörby, Höörs och Östra Göinge kommuner är på väg att göra gemensam sak inom it-området.
De tre kommunerna har långt gångna planer på att bilda ett it-bolag, som de äger tillsammans, med Hörby som bas. Hörby och Höör slog ihop sina it-verksamheter under namnet Unikom den 1 januari 2011, då kommunerna skrev under ett samverkansavtal om it-driften.

YLE - 31 maj 16 kl. 10:08

Anvias småägare ser inga fördelar med Elisa-affären

Anvias småägare ser inga fördelar med affären mellan Anvia och Elisa som innebär att Elisa köper Anvias kärnverksamhet. Föreningens ordförande professor Vesa Routamaa är överraskad över Anvias beslut att sälja. Anvias ägarstruktur består till stor del av småägare, alltså privatpersoner eller företag som äger en eller några aktier i bolaget.

Skånskan - 22 apr 16 kl. 12:30

Hörby centrum för gemensamt IT-bolag

Hörby HÖRBY
Ytterligare ett steg har tagits på vägen mot bildandet av ett gemensamt IT-bolag för Hörby, Höör och Östra Göinge kommuner.
Kommunstyrelsen har beslutat föreslå fullmäktige att anta bolagsordningen, aktieägaravtalet och ägardirektiven för det nya bolaget IT-kommuner i Skåne AB. Planen är att verksamheten ska startas den 1 juli.

YLE - 06 aug 15 kl. 14:00

Fennovoima betyder taktiska fördelar för Fortum

Fortums medverkan i Fennovoima är ett taktiskt drag för framtiden. Enligt Veli-Pekka Tynkkynen, professor vid Helsingfors universitet och expert på rysk energipolitik, påverkar detta möjligheterna för att förnya kärnkraftverken i Lovisa. Det att Fortum nu utan villkor går med i Fennovoima betyder att bolaget räknar med fördelar i framtiden.

DI - 12 okt 15 kl. 08:00

Förvaltaren tror på ljus framtid för Afrika

Med en växande konsumentklass, tillväxt och stora demografiska fördelar kan det vara läge för den långsiktige investeraren att snegla mot Afrika. Det menar David McIlroy som förvaltar Alquitys Afrikafond..

HBL - 20 feb 15 kl. 02:18

Mörkret lägger sig över stadens bolag

Miljarder står på spel när hundratals kommunala affärsverk runtom i Finland förvandlas till aktiebolag. De omfattas inte av offentlighetslagen. – Det är ett misstag som måste korrigeras, säger professor Olli Mäenpää.

YA - 09 feb 17 kl. 03:00

Gemensamt bolag kan vara i hamn 2019

Det finns många fördelar, men också frågetecken med att låta hamnarna i Ystad och Trelleborg bilda gemensamt bolag..

TA - 27 dec 13 kl. 01:48

USA-bolag vill hindra Norwegian


De fyra amerikanska flygbolagen American Airlines, Delta, United och US Airways manar USA:s myndigheter att avslå flygbolaget Norwegians ansökan om att få flyga i USA på EU-licens.De hävdar att Norwegian försöker kringgå lagar och avtal för att skaffa sig konkurrensfördelar, bland annat genom att använda asiatisk personal på långdistansflygningar.Det norska bolaget har ansökt att få flyga till USA på EU-licens med plan registrerade i Irland..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Danske: Svårt för marknaden att välja fokus

Banken konstaterar att mjukare penningpolitik från centralbankerna tidigare i konjunkturcykeln varit en positiv katalysator för marknaden, och pekar särskilt på ECB-ordföranden Mario Draghis famösa ”whatever it takes-presskonferens” i samband med eurokrisen 2012, ”som fick aktiemarknaden att lyfta trots att den europeiska unionen balanserade på randen till kollaps”. Nu när den amerikanska konjunkturcykeln är tio år gammal är marknaden emellertid mer osäker kring hur denna typ av försiktiga centralbanksbesked ska tolkas. ”Ska man bli rädd för svagare tillväxtprognoser, eller lättad över uteblivna räntehöjningar?

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Nu kommer utdelningarna – här är alla datum

Mellan mars och maj väntas börsen dela ut hundratals miljarder till aktieägarna. Men när utdelningarna avskiljs sjunker förstås kurserna, vilket allt annat lika kan sätta press på index. Nordnets investeringscoach Alexander Gustafsson har räknat ut hur mycket avskiljda utdelningar teoretiskt sett påverkar indexet.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Tidigare fedchefen tonar ner betydelsen av inverterad räntekurva

I fredags gjorde svag amerikansk statistik att vi för första gången sedan 2007 fick en ”inverterad räntekurva”, det vill säga att de amerikanska korträntorna faktiskt var högre än 10-årsräntan. Men förra chefen för Federal Reserve, Janet Yellen, ser dock inte den inverterade avkastningskurvan som en signal på recession. Det sade hon i Hongkong på måndagen, enligt Bloomberg News.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Framgångsrikt förvaltarteam splittras

Carl Bertilsson har sedan starten för tre år sedan varit en av två förvaltare av Didner & Gerge US Small and Microcap. – Det är en mycket bra lösning att Carl Bertilsson tillsammans med Gustaf Setterblad bildar den nya förvaltarduon på vår största fond. På det här sättet får vi både kontinuitet och erfarenhet, samtidigt som Carl kan bidra med sina perspektiv på investeringarna, säger Helena Hillström, vd i Didner & Gerge.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Rädsla för USA-recession pressar upp guldpriset

Japanska aktier nådde lägstanivåer för året under den asiatiska sessionen på måndagen, och det ser ut som om nedåtpressen fortsätter i både Europa och sannolikt senare i USA under måndagen. Samtidigt stiger guldet som nu är på väg mot 1325-dollarnivån. Det finns flera tecken på att en ny recession är på väg.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Öresund fortsätter att öka i Bilia

Det framgår av Finansinspektionens insynsregister. Öresund är största ägare i Bilia, med ett innehav om 8,5 miljoner aktier, motsvarande 8,2 procent av kapital och röster, enligt ägardatatjänsten Holdings. Vis årsskiftet uppgick innehavet till 7,6 procent av kapital och röster, enligt ägardatatjänsten Holdings..

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Stillfronts storägare blir ännu större

Efter köpet, som var värt 97,9 miljoner kronor och som gjordes mellan den 19 och den 22 mars, äger Laureus Capital nästan 7,2 miljoner aktier, eller 29,9 procent av bolaget, enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställning. Enligt Finansinspektionens insynslista har även Fabian Ritter, som är ledamot i Stillfronts styrelse och som innehar en chefsposition inom Laereus Capital, sålt sina sista 30.000 aktier i bolaget.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Analytiker: Så mycket är MTG värt efter avknoppningen

Pareto skrev i en kommentar från den 14 mars, några dagar efter MTG och Nent haft kapitalmarknadsdagar, att MTG är värt 159 kronor per aktie som separat enhet och Nent 212 kronor, alltså fördelningen 43-57 procent av det totala värdet. MTG-aktien har i grova drag handlats kring 330 kronor sedan kapitalmarknadsdagen. ”Vi förväntar oss att Nent kommer att fortsätta att leverera stabil intäktstillväxt kring medelhöga, ensiffriga tal och starkare tillväxt för rörelseresultatet för de kommande två till tre åren”, skrev Pareto som i nuläget har en köprekommendation på aktien med riktkursen 395 kronor.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Tre köpvärda aktier

Samtidigt ger tidningen avvakta-rekommendation för fastighetsföretaget Atrium Ljungberg och ljudboksföretaget Storytel. Angående Dist IT uppger Börsveckan att distributörsrollen visserligen är otacksam med prispress och konkurrens, men att allt har en prislapp och att Dist IT-aktien ser billig ut. Green Landscaping växte snabbt under 2018 och vd har utökat sitt redan betydande aktieinnehav i bolaget, noterar tidningen som tror att det finns mer att hämta i aktien.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

DI ser köpläge i Catena Media

Det menar Dagens Industris analytiker Richard Bråse i en analys och ger aktien i spelmarknadsföringsbolaget en köprekommendation med tillägget att risken är hög. ”Men goda jackpottchanser i USA och Optimizerligan ute ur bilden ser aktien intressant ut på nivåer kring 63 kronor per aktie, med tillägget att de närmaste kvartalen mycket väl kan bjuda på en fortsatt skakig resa”, heter det från Dagens Industri. I analysen varnas det för att utvecklingen under 2019 troligen inte blir spikrak.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.