Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 23 March, 11:31

Dagens PS - 13 mar 19 kl. 12:32

Mercedes-Benz stoppar prutandetAv tradition har bilköpare alltid förbehållit sig rätten att pruta på bilar, ett beteende som många gånger uppmuntrats av handlarnas nödvändiga jakt på volymbonusar och som bidragit till kundernas ibland negativa känsla för köpprocessen. Det vill nu Mercedes-Benz ändra på genom att införa fasta priser. Äntligen ett märke som vågar! Hur många av er har inte i tanken redan dragit av minst 10 procent från det annonserade priset innan ni besöker återförsäljaren? Säkert många eftersom detta beteende är sedan hundratals år ett vedertaget begrepp som redan innan bilens inträde initierats av handlarna själva.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
benz, Mercedes-Benz, Internet, Mercedes, EQ, Wahrolén, Kommunikationschef, Mercedes-Benz Sverige AB, Biltillverkarna, Nilsson, DagensPS Läs

Dela artikeln

22 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mercedes-Benz, stoppar, prutandet
Dagensanalys.se - 13 dec 16 kl. 13:55

Guldstjärna till Mercedes Benz – De ökade söktrafiken med 82 procent

Mercedes Benz ville bättra på sin digitala närvaro och öka sin trafik via sök. De valde att satsa på inhouse-bolaget Anegy vilket resulterade i att den otroligt viktiga söktrafiken ökade med 82 procent och de värdefulla provkörningarna, som är nyckeln till en ny bilaffär, ökade med 45 procent. Anegy har under en tid jobbat med insourcing hos Mercedes Benz för att under 2015 hjälpa dem med det digitala organiska sökresultatet – Som talar för sig själva.

Dagensanalys.se - 14 feb 18 kl. 09:21

Mercedes Benz motorn i Publicis nya byrå – Publicis Emil heter byrån döpt efter skaparen av MB varumärket

Publicis har tagit hem affären som global byrån för Mercedes Benz som är ett otroligt prestigefyllt konto. De vann affären framförallt för att de lyckats övertyga Mercedes Benz om att de kan hjälpa dem med den digitala affären. Att förlora Mercedes Benz är ett riktigt stort bakslag för BBDO.

Dagens PS - 09 feb 18 kl. 11:11

Mercedes-Benz satsar 100 miljarder på elbilar

Biljätten bygger om fabriker i tre världsdelar. Mercedes-Benz planerar att investera 100 miljarder kronor i elbilar under de närmaste åren, enligt ett pressmeddelande. Som ett led väntas företaget år 2022 kunna erbjuda 50 elektrifierade bilvarianter i modellprogrammet varav tio helt elektriska.

Dagens PS - 27 sep 18 kl. 22:03

Ola kommer att styra Mercedes-Benz

Den tyska bilkoncernen Daimler som äger Mercedes-Benz, får en svensk VD i maj nästa år. Nuvarande utvecklingschefen Ola Källenius, tar över ansvaret efter dynamiske Dieter Zetsche. 49-årige Ola Källenius har tillbringat hela sitt yrkesverksamma liv hos Daimler, i Tyskland och utomlands.

YLE - 24 jul 12 kl. 12:06

Valmet Automotive börjar tillverka Mercedes-Benz

Bilfabriken i Nystad börjar tillverka bilar av märket Mercedes-Benz nästa år, meddelar Valmet Automotive och Daimler AG. Enligt planerna ska mer än 100 000 Mercedes-Benz A-klassbilar tillverkas vid fabriken mellan 2013 och 2016. Daimler AG behöver extra tillverkningskapacitet eftersom modellen är så pass populär.

Resume - 30 jan 14 kl. 08:34

Mercedes-Benz hoppar av Modeveckan

Mercedes-Benz har formellt stått som ägare av Modeveckan sedan 2011. Men inför nästa säsong tvingas arrangörerna jaga en ny titelsponsor. Det är ekonomiska beslut som ligger bakom Mercedes-Benz val att hoppa av, skriver DI..

Dagens Media - 14 mar 14 kl. 13:05

Hotar stämma Mercedes-Benz

Svenska Akademien har vidtagit rättsliga åtgärder för att hindra Mercedes-Benz från att använda Karin Boyes dikt "I rörelse" i en reklamfilm för Mercedes-Benz..

Dagensanalys.se - 07 apr 16 kl. 13:00

Fem Instagramtips från Mercedes-Benz

Mercedes-Benz är inte bara en framgångsrik biltillverkare, utan även en framgångsrik Instagrammare med 4,9 miljoner följare och upp till 100 000 likes per inlägg. Läs deras fem tips på hur varumärken uppnår viral framgång på Instagram. Efter att Instagram implementerat en Facebook-liknande algoritm så har förutsättningarna för en effektiv marknadsföringskampanj ändrats.

Dagensanalys.se - 01 aug 16 kl. 11:00

Fem Instagramtips från Mercedes-Benz

Mercedes-Benz är inte bara en framgångsrik biltillverkare, utan även en framgångsrik Instagrammare med 4,9 miljoner följare och upp till 100 000 likes per inlägg. Läs deras fem tips på hur varumärken uppnår viral framgång på Instagram. Efter att Instagram implementerat en Facebook-liknande algoritm så har förutsättningarna för en effektiv marknadsföringskampanj ändrats.

Dagens PS - 08 okt 18 kl. 11:36

Mercedes-Benz backar

Tyska Mercedes-Benz såg försäljningen i september sjunka med 8,2 procent till 202.819 bilar. Den svaga utvecklingen förklaras med att man fick certifiera hela flottan i Europa under standarden WLTP, som började gälla den 1 september.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 07:10

Varning: Sju hot mot företagsmobilen

Sajt radar upp och varnar företag för säkerhetshoten. Det här har du inte råd att bara låta passera. Techworld skriver med hänvisning till amerikanska CIO Online om säkerhetshoten som oroar företag vad det gäller de anställdas smartphones.

Dagens PS - Igår: 09:48

Spotify backar nu för kraven

Spotify har inlett preliminära samtal om licenser med de stora skivbolagen, enligt Financial Times källor. Bolaget behöver få till avtal med Universal Music, Sony och Warner Music som tillsammans står för cirka två tredjedelar av musikkatalogen. Enligt FT kommer licenssamtalen att påverka Spotifys vinstmarginaler under flera år framöver.

Dagens PS - 23 timmar sedan

Påtänkt moderatledare blev katolsk präst

”En del kanske har tyckt att jag har blivit tokig och alltjämt tycker det.” Det säger Thomas Idergard, 50 år, tidigare Muf-ordförande och ett moderat stjärnskott som pekades ut som Ulf Kristersson, 55 år, efterträdare, till Fokus. Tidskriften Fokus träffar det tidigare M-löftet i ett stort reportage om hans väg bort från politiken till att i stället följa sin kallelse att hänge sitt liv åt Gud och katolska kyrkan.

Dagens PS - Igår: 16:43

Facebook har slarvat med miljoner lösenord

Facebook har i samband med en säkerhetsgenomgång upptäckt att bolaget sparat ned mängder med lösenord i ett format som var läsbart. Det uppger techjätten i ett blogginlägg där man betonar att det inte gått att komma åt datan utifrån. Företaget uppger också att man kommer att meddela samtliga användare som har haft sitt lösenord i lösningen.

Dagens PS - Igår: 07:54

Nokia slutar göra affärer med Iran

Finska Nokia kommer inte ta upp några nya affärer i Iran under 2019, enligt årsredovisningen. Bolaget konstaterar att det är skilda regulatoriska ramverk i Europa och USA som utgör hindret för fler affärer i Iran, skriver Reuters. ”De divergerande ramverken i EU och USA för affärsaktiviteter i Iran kommer att bli avsevärt mer komplexa i framtiden”, skriver Nokia i rapporten.

Dagens PS - Igår: 07:43

Telia-försäljning kan skada rikets säkerhet

Försvarsmakten invänder starkt emot en försäljning av statens andel i Telia och varnar för ”allvarliga konsekvenser” vid en sådan åtgärd. Det skriver Dagens industri med hänvisning till ett yttrande från myndigheten daterat den 11 mars. Myndigheten vill ha kvar Telia under statens ägande eftersom man sitter på verksamheter som är betydande för Sveriges säkerhet, uppges det i yttrandet.

Dagens PS - Igår: 07:48

Svagt uppåt på Asienbörserna

Asienbörserna rör sig överlag svagt uppåt på fredagen där marknaden värderar den senaste penningpolitiska informationen från Federal Reserve. Från Japan har konsumentpriser presenterats som visade en minskad ökningstakt i kärninflationen vid 0,7 procent i mars, ned från 0,8 procent i februari. Japanska storbolagsindexet Nikkei 225 steg med 0,09 procent till 21 627,34, medan det bredare Topix-indexet ökade med 0,17 procent till 1 617,11.

Dagens PS - Igår: 07:50

EXTRA: Granskningen ute – Bonnesen sitter kvar

Swedbanks styrelse har fortsatt förtroende för sin vd, deklarerar ordförande Lars Idermark. Det framhåller Lars Idermark i ett pressmeddelande nu på fredagsmorgonen. ”Efter att ha tagit del av statusrapporten från FRA bekräftar Swedbanks styrelse sitt fortsatta förtroende för vd och hennes förmåga att leda och driva bankens arbete för att motverka penningtvätt”, förklarar Idermark.

Dagens PS - Igår: 11:50

19-åring miljonär på briljant affärsidé

Marknaden är gigantisk och pengarna bara rasar in för den påhittiga tonårstjejen. Brittiska Beau Jessup, som hon heter, var bara 16 år när hon fick sin snilleblixt. Det var i samband med att hon följde med sin pappa på en Kinaresa och kom i kontakt med en kvinna som ville ha hjälp att komma på ett engelskt namn till sin treåriga dotter, berättar Dina Pengar i Expressen och hänvisar till australiska News.

Dagens PS - I förrgår: 10:56

Spotify hett bland unga talanger

Det svenska musikundret näst populärast inom data/it och ekonomi, visar Universum senaste barometer. Google brukar vara det bolag som figurerar mest i topp som den högst rankade arbetsgivaren, och gör det även denna gång. Sökjätten placeras överst i tre kategorier: data/it, civilingenjör och ekonomi.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.