DI > Ekonomi

Wednesday, 27 March, 03:37

DI - 13 mar 19 kl. 12:08

Vd:n Oliver Blume: ”Porsches elbil kommer vara bäst”Nya 911 är precis lanserad. Men årets stora händelse ligger ändå i framtiden för Porsche. Bilmärkets vd Oliver Blume siktar på att presentera elbilen Taycan i september och säger till Di att priset kommer att börja på cirka 1 miljon kronor..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Oliver Blume, Porsche, Taycan, Di

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vd:n, Oliver, Blume, Porsches, elbilkommer vara , bäst
Dagens PS - 25 nov 18 kl. 14:41

Porsches vd: Snacket om utsläpp överdrivet

Porsches vd Oliver Blume anser att delar av diskussionen kring utsläpp och bilproducenter är överdriven och populistisk. Det säger han i en intervju med Die Welt am Sonntag. Porsche-chefen menar att man blandar ihop utsläppsvärden av partiklar, koldioxid (CO2) och kväveoxider (NOx), vilket i förlängningen inte gynnar kunderna eller miljön.

DI - 12 aug 18 kl. 11:44

Porsches vd: Vi ska spara in miljarder

Biltillverkaren Porsche siktar på att banta kostnaderna framöver. Det säger bolagets vd Oliver Blume till tyska Stuttgarter Zeitung..

Expressen - 30 maj 17 kl. 07:14

Blume om kärleken: "Han har kämpat"

Pernille Blume och Rene Holten är Danmarks kanske kändaste idrottspar. Men det var inte kärlek vid första ögonkastet. Blume nobbade Holten i fyra år innan hon förälskade sig i honom.

Dagens PS - 13 jan 18 kl. 07:12

Här är Porsches ”Tesladödare”

Så beskrivs den tyska sportbilstillverkarens nya elbil. Elbilen, Mission E, uppges ha en räckvidd på närmare 50 mil och under huven ruvar hela 680 hästkrafter. Med ett konkurrenskraftigt pris väntas Porsches Mission E bli en hård karamell för Tesla att tampas med.

Dagens PS - 01 mar 18 kl. 08:14

Se upp, Musk – Porsches ”Tesladödare” är laddad

Volkswagen-ägda Porsche planerar att underlätta lanseringen av sin nya elbil Mission E genom att utrusta sina amerikanska återförsäljare med laddstationer. Det skriver USA Today. Bolaget har i dag sex laddstationer i Atlanta där huvudkontoret för den nordamerikanska verksamheten ligger.

Affärsvärlden - 08 maj 13 kl. 09:38

Svensken som sköter Porsches affärer i Sydostasien

Christer Ekberg är sedan tolv år tillbaka vd för Porsches verksamhet i Sydostasien, med ansvar att stötta 14 lokala marknader. Han berättar bland annat vilken av Porsches modeller som är nyckeln till framgång vid etablering i utvecklingsländer..

SvD - 25 feb 14 kl. 18:41

”Är Porsches tiger en förklädd Audi Q5?”

SvD Näringslivs Jonas Fröberg besöker på tisdagen Porsches fabrik i Leipzig och kör som en av de första journalisterna Porsches nya lilla suv – Macan..

SvD - 25 feb 14 kl. 18:41

”Är Porsches tiger en förklädd Audi Q5?”

SvD Näringslivs Jonas Fröberg besöker på tisdagen Porsches fabrik i Leipzig och kör som en av de första journalisterna Porsches nya lilla suv – Macan..

BT - 30 maj 14 kl. 19:48

Två världsunika Porsches till Borås

Det finns fyra exemplar i Sverige av den nya supersportbilen Porsche 918 Spyder. En av dem tillhör Zlatan Ibrahimovic. Två av dem kommer snart att köra runt på Borås gator.

Västerbottens Folkblad - 16 dec 14 kl. 16:17

Judy Blume skriver ny vuxenroman

Den storsäljande amerikanska barn- och ungdomsförfattaren Judy Blume har skrivit sin första vuxenroman sedan 1998. Boken har fått titeln ”In the unlikely event” och kommer att ges ut i sommar, enligt The Guardian. Judy Blume debuterade 1969 och hennes böcker har sedan dess översatts till 31 språk och sålt i över 80 miljoner exemplar.

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Komiker kan bli näste Ukrainas president

En chokladkung står mot en abdikerad gasdrottning och en komiker när Ukraina på söndag väljer president. ”Tre frågor är viktiga i valkampen. Det är korruptionen, de låga pensionerna och energipriserna”, säger Östeuropforskaren Mi Lennhag..

DI - 4 timmar sedan

Skör återhämtning för en krigsstukad ekonomi

Ukrainas ekonomi har stabiliserats efter katastrofåren 2014-2015. ”Folk är ändå väldigt missnöjda med vad som har uppnåtts”, säger Volodymyr Sidenko, politisk analytiker i huvudstaden Kiev..

DI - 4 timmar sedan

Boeing 737 Max 8 har tvingats nödlanda

Ett flygplan av olycksmodellen Boeing 737 Max 8 hamnade i nödläge under en passagerarlös flygning i USA på tisdagen..

DI - 5 timmar sedan

Apple undviker importförbud i andra tvisten med Qualcomm

Apple har undgått ett potentiellt importförbud av iPhones i den andra patenttvisten med Qualcomm som behandlades av USA:s internationella handelskommission under tisdagen. Kommissionen förklarade ett Qualcomm-patent för batterisparande ogiltigt. .

DI - 5 timmar sedan

Liberalernas besvikelse: ”Hyckleri Wallström!”

Liberalerna är djupt besvikna på utrikesminister Margot Wallströms sätt att hantera önskan om en Magnitskijlag, att hänvisa till EU och FN.  ”Det är ett sätt för henne att sopa det här under mattan”, säger Joar Forssell, riksdagsledamot..

DI - 5 timmar sedan

Bara Wallström stretar emot svensk Magnitskijlag

Sverige bör ha en egen Magnitskijlag. Det är i stort sett sett samtliga riksdagspartier överens om.  Men utrikesminister Margot Wallström (S) stretar emot..

DI - 6 timmar sedan

Volvo Cars tar in nya miljarder via obligationsmarknaden

Volvo Cars har återigen gett sig ut på obligationsmarknaden och tagit in 600 miljoner euro, motsvarande drygt 6,2 miljarder kronor. Efterfrågan bland investerarna uppges ha varit stark..

DI - 6 timmar sedan

Uppgångarna på Wall Street mattades när Apple vände ner

New York-börserna stängde på plus men tappade en del från toppnivåerna tidigare under dagen. Indextunga Apple vände från plus till minus under handeln efter att bolaget hotats med importförbud av vissa Iphonemodeller..

DI - 6 timmar sedan

Telia lovar lyft i höst – men förteget kring försvarets utspel

Telekomjätten Telia når inte upp till vinstmålen under första halvåret 2019, men står fast vid kassaflödesguidning och höjer ambitionen för rörelsekapitalet. ”Andra halvan av året blir starkare”, säger vd Johan Dennelind..

DI - 6 timmar sedan

M vill stycka Telia – nu kan de köra över regeringen

Trots Försvarsmaktens varningar står Moderaterna på sig om Telia, och partiet vill nu driva fram en omstrukturering av bolaget för att kunna sälja de kommersiella delarna.  Och mycket talar nu för att regeringen körs över och kommer tvingas utreda en försäljning av telejätten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.