Dagensanalys.se > Ekonomi

Saturday, 23 March, 09:24

Dagensanalys.se - 13 mar 19 kl. 12:02

Twitter producerar en podcast för alla annonsörerFrån och med idag drar Twitter igång en egen podcast där de tänker prata om alla annonsmöjligheter som finns på Twitter, som inspiration för sina annonsörer. Podden har fått namnet ”Character Count” och börjar med fem avsnitt som är mellan 25 till 30 minuter långa. Om de första fem avsnitten blir framgångsrika kommer Twitter producera fler. Joe Wadlington från Twitter är värd för podden och kommer att ha med olika annonsörer som gäster, prata om vad som händer bakom spakarna på Twitter, hur man skapar effektiva kampanjer och varför Twitter har intressanta målgrupper. Nya avsnitt publiceras varannan vecka på Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, TuneIn och Stitcher.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Twitter, Character Count, Wadlington, Apple Podcasts, Podcasts, Stitcher, Twitters, Twitter_charactercount_teaser_30sec, Inlägget Twitter, Dagensanalys

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Twitter, produceraren , podcastför alla , annonsörer
Dagensanalys.se - 25 maj 16 kl. 10:52

Sveriges Annonsörer släpper rekommendation för podcastmätningar

Sveriges Annonsörer släpper nu en rekommendation för podcastmätningar. Rekommendationen har tagits fram efter drygt ett års kommittéarbete tillsammans med Acast, Bauer Media, MTG, Perfect Day Media och Sveriges Radio och blir en viktig del i att göra poddarna till en vanligare del av mediemixen. Gruppens arbete har letts av Carl Wåréus, vd på Forsberg & Co och förlagan har varit IAB:s standardiseringsarbete i USA.

Dagensanalys.se - 07 mar 18 kl. 14:01

Endast 400 annonsörer på Snapchat Discovery

Mellan november 2017 och januari 2018 hade Snapchat endast 397 annonsörer i sitt Discovery-nätverk. Med tanke på att det är Snapchats forum för stora annonsörer är det skrämmande få som valt att hoppa på tjänsten, i synnerhet när konkurrenterna Facebook har över 5 miljoner annonsörer, Instagram 500.000 och Twitter 130.

Dagensanalys.se - 13 jun 16 kl. 13:00

Ännu ett bakslag för den blå fågeln; Instagram lockar fler annonsörer än Twitter

Siffror från undersökningsföretaget Strata (en del av det stora analysföretaget comScore) visar att Twitters nerförsbacke trots allt fortsätter att luta neråt. Nu visar det sig att Facebookägda Instagram lockar till sig mer annonsörer än Twitter. Andra undersökningar från exempelvis eMarketer visar att Snapchat också är på väg att gå om Twitter.

Dagensanalys.se - 30 aug 18 kl. 13:23

Annonsörer planerar ökade investeringar på influencer-marknadsföring

Drygt sex av tio globala annonsörer planerar att öka sina investeringar när det kommer till influencer-marknadsföring under de närmaste 12 månaderna, visar en rapport från World Federation of Advertisers, WFA. Influencer-marknadsföring beräknas ha växt med 35 procent 2017, och omsatte i fjol runt 650 miljoner kronor i Sverige. Influencers har blivit en allt naturligare del i marknadsföringsmixen hos många annonsörer och har etablerats som en kanal.

Dagensanalys.se - 12 feb 18 kl. 10:01

Snap lockar över annonsörer med gratis annonser

Om du annonserar på Instagram, Facebook eller Twitter så vill Snap locka över dig till deras plattform med gratis annonser. Det handlar om vertikala annonser som som ligger ute på bland annat Instagram. Om du syns där och Snap tycker att du är en attraktiv annonsör så kan du få gratis annonsplats, så att du får se hur effektiv deras plattform är.

Dagensanalys.se - 21 jul 16 kl. 09:37

Matt från Twitters Europakontor är på väg till San Fran för att närma sig annonsörer

Om du känner Matt Taylor som är (varit) chef för Twitter research så kommer han nu att flytta till huvudkontoret i San Francisco för att ta sig an ”consumer & brand insights” för Twitter. Matt har jobbat som chef för Twitters researchavdelning i Europa och gjort så pass  bra jobb att huvudkontoret vill nu ha honom på plats för att utveckla den nya avdelningen ”consumer & brand insights”. Den nya avdelningen ska genomföra research så att Twitter får bättre underlag när de tar steget närmare annonsörer.

Dagensanalys.se - 20 mar 18 kl. 10:55

Sveriges Annonsörer Match2One i samarbete för smartare onlineannonsering

Intresseorganisationen Sveriges Annonsörer inleder samarbete med startup-bolaget Match2One. Tillsammans erbjuder man en självservice programmatisk plattform för annonsörer. Plattformen bygger på AI och maskininlärning, vilket ska göra det lätt och säkert för annonsörer att handla annonser online.

Dagensanalys.se - 15 jun 17 kl. 12:31

Facebook öppnar sin svarta låda för annonsörer

Facebook har beskyllts för att hålla mycket information hemlig, bland annat var annonsörernas kampanjer syns. Men nu gläntar de på locket och låter annonsörer veta var deras innehåll kan publiceras. En annonsör som köper annonsplats på Facebook får inte alltid annonsen visad bara på Facebook, ibland kan annonserna hamna på andra plattformar genom Facebooks Audience Network.

Dagensanalys.se - 31 okt 17 kl. 17:55

Annonsörer världen över har en positiv syn på digital video

Alla i mediabranschen är överens om att digital video är både oundviklig och ovärderlig för annonsörer. Men vilka utmaningar finns det? Vilka verktyg ser annonsörer och utgivare som de viktigaste för att lyckas med digital video – nu och i framtiden?

Dagensanalys.se - 28 mar 18 kl. 17:09

Sveriges Annonsörer om Googles åtgärder för säkrare annonsmiljöer

För drygt ett år sedan uppdagades att annonsörer synts i samband med olämpligt innehåll på Google och Youtube. Nyligen träffade Sveriges Annonsörer representanter för Google för att se vad de vidtagit och vidtar för åtgärder i frågan. Samtalet kretsade framförallt kring vilka insatser Google tagit sedan det för snart ett år sedan uppdagades att annonsörer synts i samband med hatvideos på plattformen Youtube, samt vilka åtgärder man nu tar då medias granskning visat att annonsörer även synts i kontexter med olämpligt innehåll på Google.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

Lars Lyberg är Årets Statistikfrämjare 2019

I samband med Svenska statistikfrämjandets årsstämma delades även priset till Årets Statistikfrämjare ut. Priset delas ut årligen till ”En eller flera personer, verksamma i eller anknutna till Sverige, som gjort en slagkraftig insats på statistikområdet som under det senaste året givet publik uppmärksamhet. Insatsen kan bestå av en innovativ metod, en smart analys eller på ett framgångsrikt sätt ha utmanat en etablerad sanning.

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

Filippa K väljer Episerver för sin globala e-handel

Fokus i utvecklingen av de nya sajten för Filippa K har varit att erbjuda en personaliserad upplevelse där produkterna lyfts fram med individuella rekommendationer. Vår e-handel har ökat mycket snabbt och vi behövde en ny plattform både för att möta den förväntade tillväxten framåt och för att stödja vår varumärkesstrategi och affärsmål. Med Episerver Commerce och Avensias ramverk får vi den bästa lösningen som finns på marknaden idag.

Dagensanalys.se - 18 timmar sedan

SAS Institute investerar 9 miljarder kronor i artificiell intelligens

Dataanalysföretaget SAS Institute investerar i att utöka sin ledande ställning inom artificiell intelligens. Det kommer också att märkas i Sverige, lovar Sverige-chefen Ola Ringström. SAS Institute investerar 9 miljarder kronor för att utveckla ny mjukvara och tjänster inom artificiell intelligens, samtidigt som man lägger stor vikt vid utbildningsområdet för både anställda och kunder.

Dagensanalys.se - 20 timmar sedan

Streaming är nu större än kabel-tv

Netflix, Hulu och andra streamingtjänster är nu större än kabel-tv visar en undersökning från MPAA. Vad det handlar om är antalet abonnemang globalt för streamingtjänster jämfört med hur många som har kabel-tv. Bakom studien är The Motion Picture Association of America (MPAA) som hävdar att det finns 613,3 miljoner abonnemang på streamingtjänster och 556 miljoner kabel-tv-abonnemang.

Dagensanalys.se - 20 timmar sedan

Google Digitalakademin åker på Sverigeturné

Googles Digitalakademi åker på turné ut i Sverige för att höja den digitala kompetensen i landet. Tillsammans med Almi, Arbetsförmedlingen och 7 kommuner i Sverige ger Google kostnadsfria utbildningar i digital marknadsföring (eg. SEO, SEM, Webbanalys, Sociala Medier, Personligt varumärke online etc), samt Onlinesäkerhet.

Dagensanalys.se - Igår: 04:10

Annonsörer allt osäkrare på programmatiska köp

En tredjedel av annonsörerna minskade sina programmatiska köp under 2018 visar en ny studie. Det är osäkerheten kring var annonserna visas som ligger bakom ändrade attityder till programmatiska köp även om tekniken fortsätter att locka. Det är undersökningsföretaget MediaRadar som genomfört en studie bland de största amerikanska annonsörerna.

Dagensanalys.se - Igår: 20:05

Byrån The Fifth förutspår influencer-trender

Byrån The Fifth från England har den ambitiösa planen att kombinera verifiera målgruppsdata, med innehållsproduktion och trendspaning. Och kanske kommer de att lyckas. För The Fifth ägs av nyhetsgruppen News UK, som har titlar som The Sun, The Times och The Sunday Times.

Dagensanalys.se - Igår: 19:55

City Gross satsar på marketing automation och ny lojalitetsplattform

City Gross utvecklar sin kundklubb med ny marketing automation- och lojalitetsplattform. Nu samlar man in kunddata i realtid och kan segmentera sina kunder och kommunicera med dem utifrån deras köpbeteende. City Gross kundklubb, Prio, har idag 1 miljon medlemmar.

Dagensanalys.se - Igår: 19:44

WhatsApp Business kommer nu till iOS

WhatsApp Business är en variant av WhatsApp som ska användas av företag för att kommunicera med sina kunder. Nu rullar WhatsApp Business ut till plattformen iOS. Appen finns i skrivande stund i Mexiko, Frankrike och Brasilien.

Dagensanalys.se - Igår: 19:35

Chrome-tillägg som gör livet lite enklare

Webbläsaren Chrome från Google är en av de absolut mest populära webbläsarna.  Och till Chrome finns det ett stort urval av olika tillägg som gör din webbläsare ännu smartare. Här är några användbara tillägg till Chrome Spara på Google Drive
Precis som det låter kan du med detta enkla tillägg spara ned filer från webben till din Google Drive.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.