DI > Ekonomi

Saturday, 23 March, 12:24

DI - 13 mar 19 kl. 11:02

Teknikkonsulten in i Nordeas portfölj: Attraktiv kandidat i sämre tiderNordea har plockat in teknikkonsulten ÅF i sin aktieportfölj Nordea Select. Värderingen har fallit tillbaka och rabatten mot sektorkollegan Sweco har ökat kraftigt enligt banken..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Nordeas, ÅF, Nordea Select, Sweco

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Teknikkonsultenin i , Nordeas, portfölj, Attraktiv, kandidati sämre , tider
Dagens PS - 05 okt 17 kl. 06:57

Affärsvärlden dumpar H&M ur portföljen

Plockar i stället fram tre heta köpråd. Affärsvärlden rekommenderar köp av Essity, finska Neste och Knowit samt avvakta för Assa Abloy i den senaste utgåvan. Tidningen gör en förändring i sin portfölj, klädbolaget H&M utgår och ersätts av kosmetikabolaget Oriflame.

PrivataAffärer - 15 apr 16 kl. 12:52

"Investmentbolagets värdering högst attraktiv"

Med dagens aktiekurs är Kinneviks portfölj med onoterade bolag i princip gratis. Det konstaterar Swedbank i en ny analys där man anser att investmentbolagets värdering är högst attraktiv. Rekommendationen är "starkt köp"....

Affärsvärlden - 21 nov 18 kl. 18:00

Teknikkonsulten med drag i

ÅF utvecklas starkt operationellt med bra skjuts i tillväxten, inte minst organiskt. Värderingen är tillräckligt attraktiv för en köprekommendation..

PrivataAffärer - 06 nov 18 kl. 11:40

”Nordeas direktavkastning en av de högsta i sektorn”

  Det skriver UBS i den analys där rekommendationen för Nordea dras upp till köp (neutral) med ny riktkurs om 90 kronor (94), en rekommendationsförändring som Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om tidigare på tisdagsförmiddagen. ”Vi har en hög grad av tilltro till att Nordea kan hålla sig till utdelningspolicyn detta år”, skriver UBS. Det påpekas att 0,5 miljarder euro i engångsvinster stödjer resultatet under 2018 och att banken kan dela ut 0:69 euro för 2018 (mot 0:68 euro för 2017) utan att utdelningen är högre än den rapporterade vinsten per aktie.

Cornucopia - 25 okt 16 kl. 15:59

Crowdfunding av fastighetslån som alternativ investering

En alternativ placering idag är att låna ut pengar till fastighetsbolag, för att bidra till den finansiering som bankerna vägrar ordna. Upplägget är känt från Storbritannien och finns nu även i Sverige via crowdfundingbolaget Kameo.
Från tidigare finansierat projekt på Öckerö.

Dagens PS - 19 mar 18 kl. 07:11

Börsveckan tipsar om tre guldkorn

Börsveckan rekommenderar köp av ÅF, Scandi Standard och Sobi i den senaste utgåvan.
Tidningen ger rådet avvakta för Sweco, norska Orkla och Hoist. Teknikkonsulten ÅF är ett kvalitetsbolag med stark historik.

Dagens PS - 22 maj 18 kl. 14:10

Börsräv satsar på ”utbombad” aktie

Anser att aktien nu har en attraktiv nivå – men är ”lite av en chansning”. Dagens Industri berättar att ”den gamla stjärnmäklaren” Hans Mertzig och hans son Magnus, som tillsammans förvaltar aktiefonden Mertzig Equity Fund, plockat in medicinteknikbolaget Getinge i portföljen – ”en aktie som många investerare skyr som pesten”, enligt tidningen. ”Getinge är vårt nyaste innehav.

PrivataAffärer - 28 dec 18 kl. 13:24

Börsåret 2018 från A till Ö

ABB fick äntligen tummen ur och säljer sin verksamhet Power Grids till Hitachi. Men kurseffekten uteblev när affären gjordes mitt i det stora börsfallet sent på året. Börsen skulle kunna ha slagit rekord med sju uppgångsår i rad, men den kraftiga nedgången under tre månader har gjort att vi nu står på ett klart minus när året är slut.

Dagens PS - 30 okt 17 kl. 07:01

Här är Börsveckans senaste köptips

Dags att skugga proffsen nu? Börsveckan utfärdar fyra köpråd i i den senaste utgåvan. Köprekommendationerna lämnas för Swedbank, AQ Group, Victoria Park och Christian Berner.

Dagens PS - 19 sep 17 kl. 11:23

Nordea hyllar SAS-åtgärder

”Attraktiv uppköpskandidat”, anser storbanken. Nordea skriver i en färsk analys, som refereras av Nyhetsbyrån Direkt, att flygbolaget SAS blir alltmer konkurrenskraftigt. Banken räknar med att det resultera i en solid avkastning framöver och att det stärker bedömningen om att SAS kan vara delaktigt i en branschkonsolidering framöver.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Utredningen är en seger för Trump

NEW YORK. Den särskilda åklagaren Robert Mueller verkar inte väcka några fler åtal mot Donald Trump eller hans närmaste medarbetarna inom ramen för Rysslandsutredningen, som blev klar på fredagen. Det är en seger för presidenten..

DI - 1 timme sedan

Kronofogden slog till mot Metro

Metro har fått påhälsning av Kronofogden, som utmätt 2,8 miljoner kronor på gratistidningens bankkonton, rapporterar Expressen. Metro har dock kvar skatteskulder på över 6 miljoner kronor..

DI - 2 timmar sedan

Storbankens valutavarning: Snart rasar kronan ännu mer

Till våren väntar mer stryk för den svårt sargade kronan, när tiotals miljarder flödar ut ur Sverige i form av utdelningar. Det spår SEB som också räknar med fortsatt motvind för valutan även på ett års sikt..

DI - 2 timmar sedan

Löfven försvarar januariavtalet: ”Vi höll högerextremismen borta”

Statsminister Stefan Löfven (S) försvarar januariavtalet i sitt tal på S-kongressen i Örebro. ”Vi höll högerextremismen borta från makten”, säger han..

DI - 3 timmar sedan

Fjällturismen hotad av halverad budget

Fjällturismen ökar och Sveriges fjälleder behöver rustas upp. Men budgeten har halverats och pengarna räcker inte till, enligt Naturvårdsverket. ”Vi har avbrutit upprustningen av lederna och lagt det på is”, säger Erik Hellberg Meschaks vid Naturvårdsverket..

DI - 3 timmar sedan

Rapport: Därför är dåliga chefer farliga för personalen

En kass chef är inte bara ett sänkte för produktiviteten, utan också rena säkerhetsfaran. På arbetsplatser med dåliga ledare är nämligen olycksrisken fem gånger så stor. ”Varje olycka är ett misslyckande”, säger Sofie Johansson, chefsanalytiker på företaget Brilliant Future.

DI - 4 timmar sedan

Beskedet: IS är besegrat i Syrien

Terrorgruppen IS har besegrats i Syrien, skriver en talesperson för den kurdiskledda USA-stödda SDF-alliansen på Twitter..

DI - 4 timmar sedan

Socialstyrelsen öppnar för ett tredje kön

Nu öppnar Socialstyrelsen för att lägga till ett tredje kön i officiell statistik, rapporterar SVT. Anledningen är att de vill väcka frågan om hur statistik kan bli mer inkluderande..

DI - 5 timmar sedan

Stjärninvesterare åker på kurssmäll

Forskningsbolaget Bioarctic rasade i veckan efter konkurrentens bakslag – trots att grundaren bedyrar att nyheten är positiv. På centralbanksfronten verkar Fed ha mjuknat rejält. Missade du något i veckan?

DI - 13 timmar sedan

Ingenjörskonst räddar det marina arvet

Luften gick ur resterna av varvsnäringen när oljepriset djupdök 2014. Men mariningenjörerna Mattias Heribertsson, Johan Ringnér och Hauke Laffrenzen gav inte upp, utan grundade Crest Consultants för att rädda kvar specialkompetens i Göteborg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.