PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 20 March, 18:45

PrivataAffärer - 13 mar 19 kl. 10:42

DNB Markets: Sälj byggbolagetDet framgår av en analys i vilken rekommendationen sänks från behåll till sälj, en sänkning Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på onsdagen. I analysen konstateras att Skanska har infriat endast vissa av de mål som lanserades på kapitalmarknadsdagen 2011 (målen förlängdes 2015), men missat vad gäller målet för avkastningen på eget kapital på minst 18 procent under 2018 samt för byggmarginalen om minst 3,5 procent under perioden 2015-2018. Banken påminner även om att Skanska redovisade projektnedskrivningar i USA i sex kvartalsrapporter under perioden 2017-2018. Motsvarande siffra för Europa var fyra gångar och i sammanhanget konstaterar även DNB att utdelningen nyligen sänktes med 27 procent. ”Vi ser en potentiell risk på nedsidan med svag byggmargina
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
DNB Markets, Nyhetsbyrån Direkt, Skanska, USA, Europa, DNB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DNB, Markets, Sälj, byggbolaget
DI - 26 feb 19 kl. 10:27

DNB mäklar storpost i byggbolaget JM

Norska DNB Markets mäklade inbördes en post om 3.260.000 aktier i JM på tisdagsförmiddagen.

DI - 14 jan 19 kl. 19:44

Byggbolaget sjönk på sänkt råd – svensk bostadsmarknad oroar

Det norska byggbolaget Veidekke föll tungt på Oslobörsen under måndagen efter att DNB Markets dragit ner sitt råd på aktien till sälj. Utvecklingen på bostadsmarknaden i Sverige ligger bakom sänkningen..

DI - 19 aug 13 kl. 08:32

NCC: DNB sänker rekommendationen

DNB sänker rekommendation för byggbolaget NCC till behåll från tidigare köp, erfar SIX..

DI - 04 okt 13 kl. 08:29

Säljdags i NCC, säger DNB

DNB:s analytiker har sänkt sin rekommendation för byggbolaget NCC till sälj, från tidigare behåll..

DI - 04 okt 13 kl. 08:44

Skanska: DNB sänker betyget

DNB nedgraderar sin rekommendation för byggbolaget Skanska till behåll från tidigare köp, erfar SIX..

Affärsvärlden - 03 okt 14 kl. 09:22

DNB: Köp byggbolaget

DNB har höjt rekommendationen för Skanska till köp från tidigare behåll med riktkursen 160 kronor inför kapitalmarknadsdagen nästa vecka..

DI - 13 mar 19 kl. 10:31

DNB befarar att Skanska sänker sina finansiella mål

Norska DNB befarar att byggbolaget Skanska kommer tvingas sänka sina finansiella mål i samband med kapitalmarknadsdagen nästa vecka. Analyshuset ser också risker för aktien i svaga byggmarginaler och bostadsförsäljning..

DI - 23 nov 11 kl. 09:20

Peab: DnB sänker målkursen

Byggbolaget Peabs resultat för det tredje kvartalet var en besvikelse, till följd av en avmattning på den svenska bostadsmarknaden och byggmarginaler som fortsatte pressas av äldre order som togs i sämre tider..

Kristianstadsbladet - 14 feb 13 kl. 16:35

Räntorna föll och börsen backade

Stockholmsbörsen låg kvar på minus under eftermiddagen, tyngd av bland andra H & M. Klockan 16.15 hade OMXS-index gått ned med 0,4 procent till 368,8.

BT - 14 feb 13 kl. 17:54

Börsen föll efter svag eurostatistik

Stockholmsbörsen backade på torsdagen, tyngd av bland andra klädjätten H & M. Svaga BNP-siffror från eurozonen sänkte också börshumöret.Vid stängning hade OMXS-index gått ned 0,3 procent till 369,1.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Utmanar storbankerna med lån till bostadsrättsföreningar

Förra året uppgick den svenska lånemarknaden för bostadsrättsföreningar till nästan 500 miljarder kronor, varav merparten lånades ut av storbankerna. ”Vi tror att bostadsrättsföreningar som kundgrupp skulle kunna få en mycket bättre ränta genom att man kanaliserar lånen utanför banksystemet”, säger Göran Bronner till Di. För att ta en del av kakan har Göran Bronner startat bolaget Fastighetshypotek i Sverige tillsammans med Olof Sundblad och Mattias Mejrot, även de före detta Swedbankanställda.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

ABG höjer Veoneer till köp

  Inte minst orderingången under 2018 har varit stark. ”Utsikterna för fler order förefaller goda, då marknaden för aktiva säkerhetsprodukter växer snabbt trots en totalt sett trög fordonsmarknad”, skriver mäklarfirman i en analysuppdatering och påminner om att bolaget tog 25 procent av marknaden för aktiva säkerhetsprodukter under 2018. ABG förutspår en genomsnittlig försäljningsökning om 16 procent årligen under 2018-2025.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

May vill ha brexitförlängning till 30 juni

Det skulle inte vara i någons intresse att britterna deltar i valet till EU-parlamentet, sade hon. May sade att hon skrivit ett brev till Europeiska rådets ordförande Donald Tusk i morse för att informera honom om begäran av förlängningen. Hon sade vidare att regeringen avser att lägga fram brexitförslaget till en tredje ”meningsfull omröstning” i underhuset.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Stora skillnader mellan svenska småbolagsfonder

Enligt fondutvärderaren Morningstar är de bästa småbolagsfonderna upp nästan 20 procent i år. Allra bäst har det gått för finska Evli Sverige Småbolag B tätt följt av svenskförvaltade Cliens Småbolag som förvaltas av Carl Sundblad. Varför har det då gått så bra för Cliens Småbolag sedan årsskiftet?

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Säljer allt i Ferronordic

Det framgår av ett flaggningsmeddelande. Mellby Gård ägde nästan 1,2 miljoner aktier, motsvarande 8,2 procent aktiekapitalet i Ferronordic, före transaktionen, samma antal som vid årsskiftet enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställning. Mellby Gård, vars innehav legat i Falkstenen AB, har varit ägare Ferronordic sedan åtminstone 2013..

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Karnov noteras på Stockholmsbörsen

Beskedet är i linje med att källor i december uppgav för Dagens Industri att Karnov gick mot en börsnotering under första halvåret 2019. Fjärde AP-fonden, Lazard Asset Management och Vind har med förbehåll för vissa villkor åtagit sig att förvärva aktier för upp till 607 miljoner kronor. Nasdaq Stockholm har bedömt att Karnov uppfyller gällande noteringskrav och kommer att godkänna ansökan under förutsättning att vissa villkor uppfylls, däribland att spridningskravet för bolagets aktie är uppfyllt.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Förvaltare minskar kassorna – men väljer defensiva investeringar

De defensiva placeringar förvaltarna uppges föredra inkluderar tillgångar på tillväxtmarknader, råvaror och REIT:s. Råvaror anses annars generellt sett som en högst cyklisk kategori, och det är inte osannolikt att förvaltarna här syftar på guld, som kan ses som undantaget som bekräftar regeln. Samtidigt uppgick allokeringen mot globala aktier till en nettoövervikt om 3 procent i mars, vilket var den lägsta uppmätta nivån i den månatliga förvaltarundersökningen sedan i september 2016.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Klockan 19: Prognos i fokus när Fed lämnar räntebesked

Styrränteintervallet lär lämnas oförändrat, på 2,25-2,50 procent, enligt en närmast enig analytikerkår. Mer spännande blir i vilken utsträckning Fedledamöternas upprepade budskap om ”tålmodighet” kommer att speglas i lägre ränteprognoser i ”dot plot”, och om det kommer något tydligare budskap om hur länge Fed kommer att fortsätta att ”normalisera” balansräkningen. I december var ledamöternas konsensusprognos att styrränteintervallet skulle höjas två gånger, med 25 punkter, i år.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Affärsvärlden: Sälj teknikhandlaren

Det framgår av en analys som lagts ut på hemsidan på onsdagsmorgonen. ”När multipelarbitrage-idén nu upptäckts av väldigt många har Addtech (samt kollegerna Indutrade och Lagercrantz) värdets upp till toppmultipel på toppmarginaler på topptillväxt. Ur Affärsvärldens korta ettåriga perspektiv ger det farligt uppdrivna förväntningar så det kan inte bli annat än ett nytt säljråd”, heter det.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Här är onsdagens aktieanalyser

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Essity till 300 kr från 280 kr. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på 267,30 kr på tisdagen och den har gått upp med nästan 23 procent sedan årsskiftet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.