Affärsvärlden > Ekonomi

Saturday, 23 March, 11:42

Liknande nyheter

Taggar: ESV, Tillväxteni , ekonomin, dämpas
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Nordea: Nu dämpas tillväxten igen

Uppgången under inledningen av 2012 var tillfällig ? nu dämpas tillväxten igen, enligt en ny konjunkturrapport från Nordea. Sveriges bruttonationalprodukt (BNP) växer med endast 0,4 procent i år, enligt prognosen.

SvD - 07 jun 12 kl. 09:04

Nordea: Nu dämpas tillväxten igen

Uppgången under inledningen av 2012 var tillfällig - nu dämpas tillväxten igen, enligt en ny konjunkturrapport från Nordea..

DI - 08 jul 16 kl. 15:04

IMF: Brexit drar ner tillväxten

Återhämtningen i euroområdets ekonomi har stärkts den senaste tiden, men inflationen och inflationsförväntningarna är fortsatt låga och framöver väntas också tillväxten dämpas till följd av effekter av resultatet i den brittiska folkomröstningen om EU-medlemskapet..

VA - 15 nov 18 kl. 09:12

Budgeten: Minskat byggande dämpar tillväxten

Tillväxten framöver dämpas i spåren av bland annat minskat bostadsbyggande. Risker från utlandet finns i form av handelskonflikter, brexit och Italien. Det skriver övergångsregeringen i höstbudgeten.

DI - 05 mar 19 kl. 15:19

Fedchefen: Företagens skulder en riskfaktor vid dämpad tillväxt

I en artikel som publicerades på tisdagen varnar Fedchefen i Dallas, Robert Kaplan, för att företagens skulder i USA kan innebära en risk för ekonomin om tillväxten skulle dämpas. .

DI - 25 apr 18 kl. 07:15

Unionen: Toppen är nådd – tillväxten bromsar in

Jobbtillväxten dämpas samtidigt som investeringarna mattas av. Vi har nu passerat toppen på den rådande högkonjunkturen.  Det skriver Unionen i en konjunkturprognos som presenterades på onsdagen..

SvD - 05 nov 14 kl. 05:50

Storbritannien höjer prognosen för BNP-tillväxten

Storbritanniens BNP-tillväxt väntas bli 3,0 procent i år för att sedan dämpas något till 2,5 procent 2015 och 1,9 procent 2016..

DI - 06 okt 17 kl. 13:02

EU: Så mycket dämpas tillväxten av brexit

Brexit kan ha en total negativ effekt på EU:s ekonomiska BNP-tillväxt om 0,2 till 0,4 procent. För Storbritannien kan effekten bli mellan 1 och 2,5 procent. Det sade EU-kommissionens vice ordförande Valdis Dombrovskis vid ett anförande i Riga på fredagen, enligt Bloomberg News..

DI - 11 feb 19 kl. 16:05

Finansministern: Naturligt att tillväxten dämpas även i Sverige

Finansminister Magdalena Andersson noterar EU-kommissionens prognos om dämpad tillväxt i Sverige, precis som Konjunkturinstitutets prognos nyligen..

PrivataAffärer - 21 jan 19 kl. 13:00

Tillväxtstakten avtar i Kina

Från att ha tappat kraftigt under andra halvan av 2018 är nu flera av de största kinesiska bolagen mycket attraktiva. Tencent och Alibaba, båda listade i USA, har inlett det nya årets tre första veckor med att rusa runt 8 procent, enligt CNBC, samtidigt som den kinesiska tillväxten är den sämsta på nästan 30 år. Kina rapporterade i dagarna att tillväxten under 2018 blev 6,6 procent, en minskning från 6,7 procent ifjol.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 20 timmar sedan

Diös vd: ”Aktien är ikapp”

”Kapitalet finns i Stockholm men fastigheterna i Norrland och Dalarna. Därför har aktien varit orimligt lågt värderad”, säger Knut Rost, vd för Diös. Men efter årets kursuppgång på drygt 30 procent börjar värderingen komma ikapp..

Affärsvärlden - Igår: 11:18

Debenhams tokrasar - ägarna kan förlora allt

Den brittiska butikskedjan Debenhams aktie rasade 62 procent i London under fredagsförmiddagen efter att bolaget varslat ägarna att man påbörjat samtyckesprocess gällande ett nytt nödlån på upp till 200 miljoner pund för att möjliggöra omstrukturering av bolaget..

Affärsvärlden - 22 timmar sedan

Bolund om Swedbank: Det räcker inte med en internutredning

Finansmarknadsminister Per Bolund tycker inte att den utredning som Swedbank har gjort räcker för att få klarhet..

Affärsvärlden - 20 timmar sedan

Nokia rasar efter avslöjanden om dataläcka

Norska NRK släppte i dag nya uppgifter kring den kinesiska dataläckan gällande telefonmodellen Nokia 7 Plus som avslöjades under torsdagen. Vid 13-tiden var aktien ned runt 7 procent..

Affärsvärlden - 21 timmar sedan

Norska finansinspektionen har hittat brister i bankers penningtvättsarbete

Den norska finansinspektionen har hittat flera brister i bankers arbete mot penningtvätt..

Affärsvärlden - 20 timmar sedan

Börsplus: Forskningsbolaget köpvärt för den riskbenägne

Nanexa har gjort viktiga framsteg under det senaste året, särskilt genom att starta ett eget produktprojekt som nyttjar bolagets Drug Delivery-plattform, anser SvD Börsplus..

Affärsvärlden - 21 timmar sedan

Börsras för ståltillverkare efter svaga europeiska data

Ståltillverkarna hörde på fredagen till de största förlorarna på de europeiska börserna sedan inköpschefsindex från flera länder kommit in under förväntningarna och ökat oron för konjunkturläget..

Affärsvärlden - 21 timmar sedan

Alecta stämmer in i kritiken mot Swedbanks rapport

Pensionsförvaltaren Alecta, som äger nästan 5 procent av aktierna i Swedbank, stämmer in i kören av kritiker gällande bankens senaste besked i penningtvättsfrågan..

Affärsvärlden - 22 timmar sedan

Per Bolund föreslås till nytt språkrör för Miljöpartiet

Miljöpartiet föreslår Per Bolund, finansmarknadsminister, som nytt manligt språkrör när Gustav Fridolin avgår vid partiets kongress i maj..

Affärsvärlden - 22 timmar sedan

Aktierna som lyfter på börsen

Stockholmsbörsen inledde fredagens handel på lätt plus men vände sedan ned när både franskt och tyskt inköpschefsindex visade vara sämre än väntat..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.