VA > Ekonomi

Thursday, 21 March, 00:19

VA - 13 mar 19 kl. 10:17

Skrämmande facit för handlare: Butiksapokalypsen i USA har skördat fler än 4 000 offer bara i årDet har länge talats om butiksdöd i USA. Nya uppgifter från fastighetsjätten CoStar Group samt en sammanställning från Business Insider över vilka butiker som redan har lagts ned i år eller står färdiga att göra det trots att vi bara befinner oss i början av mars visar att det numera går att tala om rena rama butiksapokalypsen på andra sidan Atlanten. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
USA, CoStar Group, Business Insider, Atlanten

Dela artikeln

121 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skrämmande, facitför , handlare, Butiksapokalypseni , USAhar , skördat, fler än 4 000 offer bara i år
Dagens PS - 30 jan 18 kl. 07:48

Ica-handlare fruktar pistolhot: ”Det är skrämmande”

Öppen droghandel, stölder, våld och hot med skjutvapen är bara några av sakerna Ica-handlaren Andreas Bygler och hans personal tvingas utstå. Affärstidningen Dagens Industri granskar vad man kallar ”säkerhetskrisen i handeln” och har intervjuat Anders Bygler, butiksägare av Ica i Stockholmsförorten Sätra, som för snart ett år sedan tog saken i egna händer. Då skrev han ett uppmärksammat, öppet brev till politikerna i Skärholmen för att slå larm om den ökande kriminaliteten och det upptrappade våldet i förortens centrum, framgår i artikeln i tisdagens utgåva.

YLE - 17 mar 14 kl. 14:58

Elaka styvmödrar och skrämmande trollkarlar

En annorlunda och smågalen version av Bröderna Grimms klassiker "Askungen" ges nu på Wasa Teater och på Vaasan kaupunginteatteri har en bitvis skrämmande "Trollkarlen från Oz" haft premiär. Ofta har de familjepjäser som av tradition har premiär på Wasa Teaters stora scen den här tiden på året varit gjorda så de nästan passat den vuxna publiken bättre än barnen. Det brukar vara frågan om mångbottnade historier, storslagna berättelser som ibland har skrämmande inslag, t.

Skånskan - 17 nov 15 kl. 14:04

Skrämmande pjäs om kollektiv rädsla

Scen Scen
Tigern
Malmö stadsteater, Intiman.
Premiär: fredag 13 november 2015. Spelas till och med den 2 december.

YLE - 27 apr 16 kl. 14:51

Skrämmande och främmande – men barn måste röra på sig mera

Pausgymnastik, väggtejp och utelektioner ger bättre hälsa, högre betyg och mindre mobbning. Barn borde röra på sig betydligt mera i skolan och fördelarna med nya metoder är många – men det finns också en rädsla för förändring inom lärarkåren. Dagens barn är den sannolikt första generationen någonsin som förväntas leva kortare än sina föräldrar.

Dagensanalys.se - 23 maj 16 kl. 14:05

”Hyper Reality” – en skrämmande framtid

VR och AR – Virtuell och förbättrad verklighet är några av de hetaste tech-trenderna idag, och tillsammans med till exempel IoT (Internet of things) så kan vi vara på väg in i en ny framtid. Men vad händer när annonserna tar över helt okontrollerat – eller när vår identitet blir hackad i den ”förbättrade” verkligheten? Videofilmen ”Hyper Reality” visar en skrämmande vision… Det är Londonbaserade Keiichi Matsuda som nyss har färdigställt sin kickstartade kortfilm, ”Hyper Reality”.

Skånskan - 14 okt 16 kl. 12:44

Skrämmande clownrykten möts med extra rastvakter

Hässleholm Trenden att klä ut sig till clown för att skrämma andra omkring en har kommit också till Skåne.
Rykten i sociala medier menar också att skrämmande clowner har setts gå runt i Hässleholm under torsdagskvällen. Lejonskolan i Sösdala möter ryktena och elevernas frågor med extra rastvakter under dagen.

Kristianstadsbladet - 07 aug 13 kl. 09:56

Helena Carlsson: "Känns både spännande och skrämmande"

Foto: Tommy Svensson
I början av juni började ett nytt kapitel i Helena Carlssons liv. Då började hon sitt nya jobb som generalsekreterare för den internationella organisationen, Engso. ?

HBL - 31 aug 13 kl. 16:41

Skrämmande och spännande på två hjul

Att kunna cykla är självklart för de flesta finländare, men för många invandrarkvinnor är cykling något nytt. Marina Veremieva fick prova på att cykla för första gången i sitt liv i går.Vid tiotiden på morgonen har ett tiotal kvinnor samlat sig utanför det gamla gasverket i Södervik i Helsingfors.

Expressen - 10 okt 14 kl. 13:39

Shia LaBeouf: Det var väldigt skrämmande

Han spottade på en polis - och åkte i fängelse. Nu berättar skådespelaren Shia LaBeouf om sin skrämmande tid bakom galler, med Hannibal-mask och blyjacka. – Det var väldigt skrämmande, säger LaBeouf i Ellen DeGeneres pratshow..

YLE - 21 okt 16 kl. 20:52

Skrämmande clown kan utlösa svår fobi

Det är ett fullständigt ansvarslöst fenomen att klädd i clowndräkt skrämma upp människor, säger professor i psykiatri Hasse Karlsson. I synnerhet att skrämma upp barn kan leda till en spiral av rädsla som sträcker sig långt in i framtiden. Det är viktigt att få bukt med den världsomfattande clownpaniken, säger Hasse Karlsson.

Fler nyheter från VA

VA - 8 timmar sedan

Då: Kickad från Ericsson – Nu: Han är bäst betalde svenske chefen någonsin

Hans Vestberg har tagit gruvlig revansch. .

VA - 11 timmar sedan

Hon har skapat ett Uber för drönare: ”Det fanns många drönare i världen, men de gjorde inte så mycket bra saker”

I veckans avsnitt av podden Heja framtiden träffar vi Helena Samsioe som grundat drönarbolaget Globhe. .

VA - 12 timmar sedan

Konfliktskolan: Kamp, kompromiss eller samverkan?

Uppför du dig som en haj, en sköldpadda, en nallebjörn, en uggla eller en räv när det blir bråk? Lär dig de olika konfliktstilarna och hur du använder dem i konfliktskolan med vår expert Annika Ambjörnsson, jurist och beteendevetare samt rådgivare när det gäller bland annat coachning, förhandlingar och konflikter. .

VA - 13 timmar sedan

Nya hotet mot modejättar som H&M: Den snabbt växande second hand-branschen

Snabbmodets nya utmaning kommer från begagnade kläder. .

VA - 14 timmar sedan

Innebär e-handel slutet för B2B-säljaren?

Vad händer egentligen när ett B2B-företag lanserar e-handel och hur påverkar det säljarna på företaget? Det Karlstadbaserade konsultbolaget Motillo vet vad som krävs för att lyckas med försäljning online. .

VA - 14 timmar sedan

Beijing – det nya Silicon Valley? Här är 4 megatrender som talar för det

Expansion, globalisering, urbanisering och vinnaren tar allt. Det är fyra megatrender som driver startup-världen och har banat väg att Kinas huvudstad Beijing snart kan passera Silicon Valley som världens ledande startup-region. Det visar den amerikanska rapporten "Rise of the Global Startup City".

VA - 14 timmar sedan

Google lanserar molnbaserad spelplattform – och startar egen spelstudio

Plattformen Stadia ska ta Google in på spelmarknaden. .

VA - 15 timmar sedan

Oasmia tokrusar och Kappahl firas efter rapport – när OMXS30 vänder nedåt

Stockholmsbörsens fina svit av plusdagar är bruten. OMXS30-index öppnar tydligt nedåt på onsdagen i spåren av oregelbunden trend i Asien och USA. Här är onsdagsmorgonens viktigaste nyheter och kursreaktioner.

VA - 15 timmar sedan

Klädkedjan bommar igen 20-talet butiker i nytt sparpaket – men överraskar på sista raden

Butiksdöden skördar nya offer. Kappahls vd flaggar för att stänga 20-talet olönsamma och banta personalstyrkan. Samtidigt uppvisar de högre resultat än väntat.

VA - Igår: 15:13

Marcus Svanbergs tuffa uppdrag: "Vi ska bli störst på marknaden"

Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, berättar om hur hans bolag ska gå från att vara Sveriges tredje största mäklarkedja till att bli nummer ett. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.