DI > Ekonomi

Saturday, 23 March, 10:05

DI - 13 mar 19 kl. 10:12

SwedSec varnar rådgivareRådgivaren har brutit mot företagets regler om identitetskontroll och kundkännedom, vilket riskerar penningtvätt..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SwedSec, varnar, rådgivare
Realtid - 07 jul 16 kl. 13:16

Swedsec varnar rådgivare

Sålde vid fem tillfällen aktier med vinst – trots att hon hade ägt dem kortare tid än en månad..

Realtid - 04 dec 17 kl. 10:20

Swedsec varnar investeringsrådgivare

Rådgivaren har brutit mot skyldigheten att anmäla bisysslor till sin arbetsgivare..

Realtid - 19 dec 17 kl. 16:01

Swedsec varnar kreditrådgivare

Beslutet om varningen har tagits efter att rådgivaren vid kreditgivning inte har dokumenterat kredittagarens återbetalningsförmåga korrekt. Vidare har rådgivaren ensam fattat ett kreditbeslut utan behörighet..

Dagens PS - 19 feb 18 kl. 09:26

Privatrådgivare varnas – slarvade med dokument

SwedSec varnar nu en privatrådgivare som inte sett till att handlingar undertecknats av kunder och har inte heller arkiverat dem korrekt. Efter att rådgivaren avslutat sin anställning upptäcktes ett stort antal handlingar i hans arbetsskåp som saknade underskrift av kunder. I ett ärende hade dessutom en villkorsändring inte registrerats och det har inneburit att företaget fått betala ersättning, enligt ett pressmeddelande.

Realtid - 12 nov 15 kl. 10:22

Swedsec varnar företagsrådgivare

Fotokopierade kunds namntteckning. "Totalt hjärnsläpp.".

Realtid - 16 dec 15 kl. 14:13

Swedsec varnar finansiell rådgivare

Ska ha delat med sig av hemlig kundinformation till sin hustru..

Affärsvärlden - 30 dec 14 kl. 11:07

Rådgivare lurad på pengar via falsk e-post

En Swedsec-licensierad rådgivare har varnats av Swedsecs disciplinnämnd efter att ha utfört en utlandsbetalning åt en kund på uppmaning från oskyddad e-post. Det framgår av ett pressmeddelande..

Trelleborgs Allehanda - 19 dec 12 kl. 12:30

Ökade krav på finansrådgivare


Swedsec, som licensierar finansrådgivare, kräver att alla finansiella rådgivare ska ha licens från och med den 1 januari nästa år. Tidigare har bara de som ägnat sig åt kvalificerad rådgivning behövt ha licens. Swedsec inför samtidigt ett särskilt test för rådgivare för att höja kunskapen hos yrkeskåren.

Kristianstadsbladet - 10 mar 14 kl. 12:10

Kreditrådgivare blir av med licensen


En privat kreditrådgivare blir av med sin licens.Swedsec har funnit att rådgivaren beviljat fastighetskrediter till kunder som saknar återbetalningsförmåga. Kreditberedningen har varit mycket bristfällig och tycks i vissa fall till och med ha varit manipulerad, skriver Swedsec.

Opinionen.se - 10 mar 14 kl. 12:15

Kreditrådgivare blir av med licensen


En privat kreditrådgivare blir av med sin licens. Swedsec har funnit att rådgivaren beviljat fastighetskrediter till kunder som saknar återbetalningsförmåga. Kreditberedningen har varit mycket bristfällig och tycks i vissa fall till och med ha varit manipulerad, skriver Swedsec.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Löfven försvarar januariavtalet: ”Vi höll högerextremismen borta”

Statsminister Stefan Löfven (S) försvarar januariavtalet i sitt tal på S-kongressen i Örebro. ”Vi höll högerextremismen borta från makten”, säger han..

DI - 1 timme sedan

Fjällturismen hotad av halverad budget

Fjällturismen ökar och Sveriges fjälleder behöver rustas upp. Men budgeten har halverats och pengarna räcker inte till, enligt Naturvårdsverket. ”Vi har avbrutit upprustningen av lederna och lagt det på is”, säger Erik Hellberg Meschaks vid Naturvårdsverket..

DI - 1 timme sedan

Rapport: Därför är dåliga chefer farliga för personalen

En kass chef är inte bara ett sänkte för produktiviteten, utan också rena säkerhetsfaran. På arbetsplatser med dåliga ledare är nämligen olycksrisken fem gånger så stor. ”Varje olycka är ett misslyckande”, säger Sofie Johansson, chefsanalytiker på företaget Brilliant Future.

DI - 2 timmar sedan

Beskedet: IS är besegrat i Syrien

Terrorgruppen IS har besegrats i Syrien, skriver en talesperson för den kurdiskledda USA-stödda SDF-alliansen på Twitter..

DI - 2 timmar sedan

Socialstyrelsen öppnar för ett tredje kön

Nu öppnar Socialstyrelsen för att lägga till ett tredje kön i officiell statistik, rapporterar SVT. Anledningen är att de vill väcka frågan om hur statistik kan bli mer inkluderande..

DI - 2 timmar sedan

Stjärninvesterare åker på kurssmäll

Forskningsbolaget Bioarctic rasade i veckan efter konkurrentens bakslag – trots att grundaren bedyrar att nyheten är positiv. På centralbanksfronten verkar Fed ha mjuknat rejält. Missade du något i veckan?

DI - 11 timmar sedan

Ingenjörskonst räddar det marina arvet

Luften gick ur resterna av varvsnäringen när oljepriset djupdök 2014. Men mariningenjörerna Mattias Heribertsson, Johan Ringnér och Hauke Laffrenzen gav inte upp, utan grundade Crest Consultants för att rädda kvar specialkompetens i Göteborg..

DI - 11 timmar sedan

Muellers utredning av Trump och rysk inblandning är klar

Den särskilde åklagaren Robert Muellers utredning av kontakter mellan Donald Trumps kampanjstab och den ryska regeringen är färdig..

DI - 12 timmar sedan

Stretchad värdering bakom jeansmärkets rusning

Jeansmärket Levis Strauss gjorde stor succé på New York-börsen under första handelsdagen när aktiekursen rusade med över 30 procent. .

DI - 12 timmar sedan

Expertens svarta lista: De har Sveriges sämsta fonder

Två fondbolag delar på jumboplatsen när man synar utvecklingen för aktiefonder på fem års sikt. ”Höga avgifter slår nästan alltid igenom”, säger Jonas Lindmark på Morningstar. De utpekade bolagen tycker att jämförelsen är orättvis..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.