Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 20 March, 20:48

Dagens PS - 13 mar 19 kl. 09:48

Flygstopp kan stå Norwegian dyrtPareto räknar preliminärt med att Norwegian kommer åka på en negativ EBITDAR-effekt på -110 miljoner norska kronor för det första kvartalet på grund av flygstoppet för Boeing 737 MAX 8. Om situationen drar ut på tiden kommer Norwegian leasa flygplan och de kostnaderna kommer sannolikt täckas av Boeing, resonerar analyshuset. Det finns stor osäkerhet kring när det kommer en lösning på flygstoppet, men Pareto pekar på att Dreamliner-plan ställdes på marken i över tre månader efter batteriproblem. Om problemen fortsätter in i andra kvartalet och högsäsongen kommer påverkan på intäkter och EBITDA stiga, menar Pareto. För en tremånadersperiod med flygstopp kan Norwegian tappa 1,1 miljarder norska kronor i intäkter samtidigt som de rörliga kostnaderna ökar
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Norwegian, EBITDAR, Boeing, MAX, Pareto, Dreamliner, EBITDA, Reuters

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flygstoppkan , stå, Norwegian, dyrt
Dagens PS - 15 mar 19 kl. 09:36

Nu pausar Boeing 737 Max-planen

Flygplanstillverkaren Boeing bekräftar att bolaget kommer att pausa leveranserna av sina 737 Max flygplan till kunderna till följd av flygförbudet för den olycksdrabbade flygplansmodellen. Det rapporterar Reuters. ”Vi fortsätter att bygga 737 Max-flygplan medan vi bedömer hur situationen, inklusive potentiella kapacitetsbegränsningar, kommer att påverka vårt produktionssystem”, uppger en talesperson för bolaget.

Kristianstadsbladet - 23 jul 14 kl. 17:11

Flygstopp för Israel förlängs

Flyg till och från Israel har ställts in på grund av oroligheterna. - Vi följer situationen minut för minut, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationschef på Norwegian
Trots att Israel försäkrade att det var riskfritt att landa har ett flertal flygbolag i Europa, USA och Kanada ställt in flygningarna till och från landet sedan en raket från Gaza slagit ner i närheten av Ben Gurion-flygplatsen i Tel Aviv.Flera hundra svenska resenärer som skulle ha flugit hem till Sverige från Tel Aviv med SAS och Norwegian på onsdagen är tills vidare strandsatta.

BT - 23 jul 14 kl. 17:11

Flygstopp för Israel förlängs

Flyg till och från Israel har ställts in på grund av oroligheterna. - Vi följer situationen minut för minut, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationschef på NorwegianTrots att Israel försäkrade att det var riskfritt att landa har ett flertal flygbolag i Europa, USA och Kanada ställt in flygningarna till och från landet sedan en raket från Gaza slagit ner i närheten av Ben Gurion-flygplatsen i Tel Aviv.Flera hundra svenska resenärer som skulle ha flugit hem till Sverige från Tel Aviv med SAS och Norwegian på onsdagen är tills vidare strandsatta.

BT - 23 jul 14 kl. 18:49

Flygstopp för Israel förlängs

Flyg till och från Israel har ställts in på grund av oroligheterna. – Vi följer situationen minut för minut, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationschef på Norwegian Trots att Israel försäkrade att det var riskfritt att landa har ett flertal flygbolag i Europa, USA och Kanada ställt in flygningarna till och från landet sedan en raket från Gaza slagit ner i närheten av Ben Gurion-flygplatsen i Tel Aviv. Flera hundra svenska resenärer som skulle ha flugit hem till Sverige från Tel Aviv med SAS och Norwegian på onsdagen är tills vidare strandsatta.

DI - 13 mar 19 kl. 09:54

Analytiker: Flygstopp kan bli miljardsmäll för Norwegian

Pareto räknar preliminärt med att Norwegian kommer åka på en negativ EBITDAR-effekt på -110 miljoner norska kronor för det första kvartalet på grund av flygstoppet för Boeing 737 MAX 8. Om situationen drar ut på tiden kommer Norwegian leasa flygplan och de kostnaderna kommer sannolikt täckas av Boeing, resonerar analyshuset..

BT - 23 jul 14 kl. 03:14

Israel ber USA häva flygstopp

Flygbolag i Europa och USA ställde in flygningar till och från Israel på tisdagen, sedan en raket från Gaza slagit ner i närheten av flygplatsen i Tel Aviv. Israel försäkrade förgäves att det var riskfritt att landa. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu bad USA:s utrikesminister John Kerry att agera för att få flygstoppet hävt, enligt israeliska källor.

BT - 23 jul 14 kl. 10:01

Israel ber USA häva flygstopp

Flygbolag i Europa och USA ställde in flygningar till och från Israel på tisdagen. Detta sedan en raket från Gaza slagit ner i närheten av flygplatsen i Tel Aviv. Israel försäkrade förgäves att det var riskfritt att landa.

BT - 23 jul 14 kl. 11:33

Flygstopp för Israel kan hävas

Flyg till och från Israel har ställts in sedan en raket slagit ner i närheten av flygplatsen i Tel Aviv. Men det tillfälliga stoppet kan nu vara på väg att hävas. Trots att Israel försäkrade att det var riskfritt att landa ställde ett flertal flygbolag i Europa, USA och Kanada i går in flygningarna till och från landet sedan en raket från Gaza slagit ner i närheten av Ben Gurion-flygplatsen i Tel Aviv.

GöteborgsPosten - 23 jul 14 kl. 11:39

Flygstopp för Israel förlängs

Flyg till och från Israel har ställts in på grund av oroligheterna. -Vi följer situationen minut för minut, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationschef på Norwegian.

DI - 23 jul 14 kl. 17:19

Flygstopp för Israel förlängs

Flyg till och från Israel har ställts in på grund av oroligheterna. Vi följer situationen minut för minut, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationschef på Norwegian.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 10 timmar sedan

Bedömare: Ryssland nästa för Spotify

Musikströmningstjänsten Spotify väntas till sommaren gå in på den ryska marknaden enligt Sberbank CIB. Samtidigt väntas även inhemska teknikjätten Yandex släppa en egen musiktjänst bedömer banken, enligt nyhetsbyrån Tass. Spotifys vd Daniel Ek sade redan för ett år sedan att man arbetade med att lansera på några av världens största marknader som Indien, Ryssland och Afrika.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Här sker de flesta företagskonkurserna

Företagskonkurserna ökade med 1 procent under februari, enligt statistik från kreditinformationsbolaget UC. Hittills i år var motsvarande siffra 7 procent. ”Vart femte företag som går i konkurs i Stockholms län tillhör byggbranschen, vilket innebär att Stockholms byggare är extra utsatta just nu.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Här bor världens lyckligaste människor

Det här trodde du inte, va? Upplagt för överraskning. Grannlandet Finland har den lyckligaste befolkningen i världen.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Polestar drar till sig investerare

Volvo Cars för samtal med externa investerare när det gäller elbilsmärket Polestar. Det säger vd Håkan Samuelsson till reportrar i Göteborg, enligt Bloomberg News. "Volvo kommer alltid att vara den dominerande aktieägaren, men vi är öppna för andra att komma in.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Twitter stäms på kvarts miljard dollar

Twitter har stämts på en kvarts miljard dollar av den republikanska representanthusledamoten Devin Nunes. Det rapporterar Fox News. Nunes representerar Kalifornien.

Dagens PS - 11 timmar sedan

JUST NU: Aktie rusar på dyster börs

Kursrusningen går överlag mot strömmen i den tidiga morgonhandeln på Nasdaq OMX. Det är klädbolaget Kapp-Ahl, som släppt rapport nu på onsdagsmorgonen, som lyfter direkt med 8 procent på Stockholmsbörsen. Även Skistar är upp, dock med betydligt mer blygsamma 0,9 procent.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Surt på Asienbörserna – här är orsaken

Asien-börserna noterar överlag en dragning nedåt på onsdagen, med undantag för Tokyobörsen. Sentimentet tyngs av blandade signaler från de pågående handelssamtalen mellan USA och Kina. Enligt en Bloomberg-rapport är amerikanska tjänstemän oroade över att Kina kommer att motsätta sig amerikanska krav samtidigt som Kina oroas över uteblivna försäkringar om att tullar lyfts bort när avtalet väl har tecknats.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Kronraset förvånar vice riksbankschefen

I en intervju med Dagens industri förklarar vice riksbankschef Henry Ohlsson varför det förvånar att kronan är så svag. Han ser i dagsläget inga skäl att tvivla på en ny räntehöjning i höst. ”I våra prognoser tittar vi på fundamenta och de talar för en starkare krona.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Svensk börs-vd miste 6 Mkr i lön

Så mycket sänktes hans lön förra året. Och det finns en förklaring till det. Det var Kai Wärn, vd för Husqvarna, som enligt Dagens Industri fick se sin fasta och rörliga ersättning minska från knappt 17,5 miljoner kronor 2017 till 11,6 miljoner kronor 2018.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Experter har farhågor om börsen

Proffsen befarar att ”supertrenden är hotad”, skriver Dagens Industri. I över fem års tid har noteringarna varit fler än avnoteringarna på Stockholmsbörsens huvudlista. Men den trenden kan i år komma att brytas, tror experterna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.