Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 26 March, 04:09

Dagens PS - 13 mar 19 kl. 08:46

Uppemot 7.000 kan tvingas lämna VWTyska fordonsjätten Volkswagen egna varumärke sjösätter ett besparingsprogram som syftar till att minska kostnaderna med 5,9 miljarder euro från 2023. Åtgärderna syftar till att minska ned komplexiteten i företaget och materialkostnaderna. Programmet kommer att ge ett resultat gradvis fram till 2022 med start från 2019. Volkswagen ökar också sina investeringar och spår nu att notan landar på 19 miljarder euro till 2023, upp med 8 miljarder euro från en tidigare prognos. Biljätten räknar med stora besparingar i takt med att företaget arbetar mer digitalt och runt 5.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
VW, Volkswagen

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppemot, 7.000kan , tvingas, lämnaVW
Dagens PS - 06 dec 17 kl. 07:55

Uppemot 100 kan få lämna Nordea Markets

Nordea tänker dra igång sina aviserade nedskärningar inom Markets, den del av banken som hanterar analys, handel med och försäljning av finansiella produkter. Inom Nordea Markets jobbar det i dag drygt tusen personer och enligt kommunikationschefen Claes Eliasson kan uppemot tio procent behöva få lämna. ”Inom Nordea Markets i Norden kommer ett tvåsiffrigt antal att tvingas lämna i en större omorganisation”, säger han till Dagens Industri och fortsätter: ”Detta är en process och under 100 är det maximala antalet som påverkas totalt i Norden”.

BT - 11 nov 14 kl. 23:30

3 000 kan tvingas lämna Volvo

Uppemot 3 000 Volvoanställda kommer att tvingas lämna sina jobb när koncernen genomför ytterligare besparingar, skriver Dagens industri, och hänvisar till initierade uppgifter. Enligt tidningen är nedskärningarna resultatet av de besparingar på 3,5 miljarder kronor som koncernchefen Olof Persson aviserade i samband med Volvos delårsrapport i oktober.Av dem som berörs väntas en betydande del vara anställda i Sverige.

SN - 11 nov 14 kl. 23:32

3 000 kan tvingas lämna

Uppemot 3 000 Volvoanställda kommer att tvingas lämna sina jobb när koncernen genomför ytterligare besparingar, skriver Dagens industri, och hänvisar till initierade uppgifter. Enligt tidningen är nedskärningarna resultatet av de besparingar på 3,5 miljarder kronor som koncernchefen Olof Persson aviserade i samband med Volvos delårsrapport i oktober. Av dem som berörs väntas en betydande del vara anställda i Sverige.

UNT - 11 nov 14 kl. 23:30

3 000 kan tvingas lämna Volvo

Uppemot 3 000 Volvoanställda kommer att tvingas lämna sina jobb när koncernen genomför ytterligare besparingar, skriver Dagens industri..

Helsingborgs Dagblad - 11 nov 14 kl. 23:32

3 000 kan tvingas lämna Volvo

Uppemot 3 000 Volvoanställda kommer att tvingas lämna sina jobb när koncernen genomför ytterligare besparingar, skriver Dagens industri, och hänvisar till initierade uppgifter. Enligt tidningen är nedskärningarna resultatet av de besparingar på 3,5 miljarder kronor som koncernchefen Olof Persson aviserade i samband med Volvos delårsrapport i oktober. Av dem som berörs väntas en betydande del vara anställda i Sverige..

SvD - 11 nov 14 kl. 23:30

3 000 kan tvingas lämna Volvo

Uppemot 3 000 Volvoanställda kommer att tvingas lämna sina jobb när koncernen genomför ytterligare besparingar, skriver Dagens industri, och hänvisar till initierade uppgifter..

SVT - 11 nov 14 kl. 23:57

3 000 kan tvingas lämna Volvo

Uppemot 3 000 Volvoanställda kommer att tvingas lämna sina jobb när koncernen genomför ytterligare besparingar..

Sydsvenskan - 12 nov 14 kl. 00:56

3 000 kan tvingas lämna Volvo

Uppemot 3 000 Volvoanställda kommer att tvingas lämna sina jobb när koncernen genomför ytterligare besparingar, skriver Dagens industri, och hänvisar till initierade uppgifter..

SvD - 11 nov 14 kl. 23:30

3 000 kan tvingas lämna Volvo

Uppemot 3 000 Volvoanställda kommer att tvingas lämna sina jobb när koncernen genomför ytterligare besparingar, skriver Dagens industri, och hänvisar till initierade uppgifter..

SVT - 11 nov 14 kl. 23:57

3.000 kan tvingas lämna Volvo

Uppemot 3.000 Volvoanställda kommer att tvingas lämna sina jobb när koncernen genomför ytterligare besparingar..

SR - 12 nov 14 kl. 00:25

Uppgifter: 3000 kan tvingas lämna Volvo

Uppemot 3000 Volvoanställda kommer att tvingas lämna sina jobb när koncernen genomför ytterligare besparingar, skriver Dagens industri, och hänvisar till initierade uppgifter..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 16 timmar sedan

FOI-rapport: Kina spionerar på Sverige

Kina knyts för första gången i en ny rapport från FOI till omfattande industriellt cyberspionage mot Sverige. Bakgrunden är att Peking vill göra Kina till världsledande inom högteknologiska produkter. Detta gör Sverige extra utsatt då ekonomin är öppen och innovativ, samt i hög grad digitaliserad.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Småföretagare efterlyser digitalisering

Inte mindre än sju av tio småföretagare vill att Sveriges kommuner gör mer för att snabba på digitaliseringen av näringslivet. Det har en tidigare undersökning visat som affärssystemleverantören Visma låtit göra med totalt 1.400 svenska bolag.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Högt uppsatt chef: Sanktioner hotar Amazon

Amazon riskerar sanktioner i syfte att säkerställa konkurrensreglerna i Europa. Det har Achim Wambach, ordförande för landets monopolkommission, uppgett i en intervju med Welt am Sonntag rapporterar Bloomberg News. E-handelsjätten bedöms nämligen agera på liknande sätt som Google.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Göran Persson varnar för S-politiken

”Politiken måste ha en fungerande helhet, annars blir det inte bra.” Det säger den i dag 70-årige före detta statsministern och socialdemokratiska partiledaren, som i lördags besökte S-kongressen i Örebro, uppger Dagens Industri. Göran Persson anser att ett slopande av värnskatten i enlighet med januariuppgörelsen mellan S, C, L och MP enbart gynnar de mest högavlönade då reformen innebär att alla som tjänar över 58.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Branson vill se ny Brexit-omröstning

Sir Richard Branson vill att Storbritannien håller en ny omröstning om Brexit. I ett blogginlägg kritiserar han premiärminister Theresa May för att inte längre agera för landets bästa utan i stället sätter partiet framför landet. Han säger vidare att många som röstade ja till Brexit har ändrat åsikt och att Storbritannien befinner sig farligt nära en fullskalig katastrof, skriver BBC.

Dagens PS - 20 mar 19 kl. 09:00

Polestar drar till sig investerare

Volvo Cars för samtal med externa investerare när det gäller elbilsmärket Polestar. Det säger vd Håkan Samuelsson till reportrar i Göteborg, enligt Bloomberg News. ”Volvo kommer alltid att vara den dominerande aktieägaren, men vi är öppna för andra att komma in.

Dagens PS - 17 timmar sedan

EU:s svarta lista över skatteparadis

Tio nya länder har sällat sig till skaran. ”Vi ska inte ha länder som gömmer skattepengar.” Det säger finansminister Magdalena Andersson (S) i en kommentar till SVT Nyheter.

Dagens PS - 20 mar 19 kl. 09:36

Framtidens jobb och anställningar

Hur ser arbetsmarknaden ut i framtiden? Vad händer med anställningsformen och hur ska Sverige klara sig genom en arbetskraftskris? Jobben som fattas Inom bara fem år kommer det att vara stora arbetskraftsbrister inom sjukvård, omsorg och skola.

Dagens PS - 18 timmar sedan

JUST NU: Aktie störtdyker 58 procent

Tokrasar direkt i öppningen av Stockholmsbörsen, som har en tung morgon. I spåren av börsfrossan i Asien faller även Stockholmsbörsen på måndagsmorgon. Det breda indexet OMXSPI är ned med knappt 0,6 procent medan OMXS30 backar 0,5 procent.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Börsveckan: Tryck på köpknappen nu

Börsveckan rekommenderar köp av Dist IT, Green Landscaping och franska Airbus i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Atrium Ljungberg och Storytel. IT- och hemelektronikdistributören Dist IT kom med en stark rapport för det fjärde kvartalet som bekräftade tidningens positiva syn på aktien sedan i höstas.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.