Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 26 March, 15:30

Cornucopia - 13 mar 19 kl. 09:55

Nej till Brexit-avtalet - kronan faller mot pundetBrittiska parlamentet röstade igår ner premiärminister Theresa Mays nya Brexit-avtal, och allt mer talar för en så kallad avtalslös Brexit. Svenska kronan tappade trots detta mot det brittiska pundet, vilket säger något om hur svag svensk ekonomi och valuta är.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Brexit, Theresa Mays, Brexitavtalet, Nordirlandfrågan, Nordirland, Times, Bryssel, EU, London, Mays, Brexitavtal, The Times, Storbritannien, GBPSEK, GBP, SEK, Sveriges, Sverige, England, Camden, USA, Norge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nejtill , Brexit-avtalet, kronan, fallermot , pundet
DN - 15 jan 19 kl. 20:43

Nej till Brexit-avtalet – historisk förlust för May

Brittiska parlamentet har slutligen röstat nej till Theresa Mays kritiserade Brexitavtal.  Det blev en rekordstor förlust för Theresa May med 202 röster för ja-sidan och 432 för nej-sidan.  Det är den största förlusten som en brittisk regering någonsin har mött.

Expressen - 22 okt 18 kl. 06:20

Uppgifter: Brexit-avtalet är klart till 95 procent

Frustrationen mot hur Storbritanniens premiärminister Theresa May har hanterat brexit-förhandlingarna har varit.I dag väntas hon dock meddela att bitarna börjar falla på plats, skriver The Independent.Avtalet ska vara klart till 95 procent efter de senaste samtalen med EU-ledarna i Bryssel..

GöteborgsPosten - 25 nov 18 kl. 19:33

Brexit-avtalet kan kollapsa i stormigt underhus

Brexit har från första stund väckt känslor och bjudit på dramatik. Men det är sannolikt inget mot vad som väntar de kommande veckorna. Avtalet med EU kan kollapsa och med det Theresa Mays regering..

DI - 06 dec 16 kl. 12:14

Förhandlaren: Då ska brexit-avtalet vara klart

Michael Barnier som är EU:s förhandlare för brexit säger att mindre än 18 månader kommer att vara tillgängligt för förhandlingarna. Det innebär att en överenskommelse ska vara nådd senast i oktober 2018, sade han vid en presskonferens på tisdagen..

DI - 19 nov 18 kl. 08:50

Omförhandling av brexit-avtalet utesluten enligt Tysklands ekonomiminister

En hård brexit skulle skapa stor osäkerhet. Vi måste hålla fast vid det brexitavtal vi har, det är rättvist för båda parter. En omförhandling är utesluten..

DN - 25 nov 18 kl. 09:55

Stefan Löfven: Mycket besvärligt läge om britterna säger nej till avtalet

BRYSSEL. EU:s stats- och regeringschefer ger i dag sitt klartecken för Storbritanniens skilsmässa med EU. Statsminister Stefan Löfven befarar dock att brittiska parlamentet förkastar avtalet och att läget därmed blir mycket besvärligt..

Nyan - 28 mar 18 kl. 06:00

Vad händer om Åland avvisar Ceta-avtalet?

Vad händer om Åland säger nej till Ceta-avtalet, handelsavtalet mellan EU och Kanada? Den frågan ska nu noggrant utredas inom landskapsförvaltningen.
Nya Åland berättade om Ceta-avtalet redan i februari när det stod klart att lagtinget ska ta ställning till det stora paketet.

Dagens PS - 12 mar 19 kl. 07:27

May fick med sig brexit-garantier

Storbritanniens premiärminister Theresa May träffade på måndagskvällen EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker och fick med sig förändringar i brexit-avtalet. ”Nu måste vi samla oss och stödja det här förbättrade brexit-avtalet”, sade May vid en presskonferens i Strasbourg efter mötet rapporterar Sveriges Radio. Det brittiska parlamentet ska rösta om avtalet under tisdagen inför det planerade utträdet ur EU i slutet av mars..

Sydsvenskan - 10 feb 19 kl. 13:52

Labour vill skynda på May om brexit

Premiärminister Theresa May kämpar mot klockan för att få till en omförhandling av utträdesavtalet med EU, och oppositionspartiet Labour vill att hon skyndar sig. Det brittiska parlamentet har röstat nej till avtalet. May kommer i veckan att be ledamöte.

Helsingborgs Dagblad - 10 feb 19 kl. 13:52

Labour vill skynda på May om brexit

Premiärminister Theresa May kämpar mot klockan för att få till en omförhandling av utträdesavtalet med EU, och oppositionspartiet Labour vill att hon skyndar sig. Det brittiska parlamentet har röstat nej till avtalet. May kommer i veckan att be ledamöte.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

EU antog skärpt copyright - hur ska Sverige bli bäst i klassen?

EU-parlamentet klubbade nu det så kallade copyrightdirektivet, som bland annat förbjuder länkningar och citat på Internet. Nu återstår att se hur Sverige i sedvanlig ordning ska kunna överträffa detta i den nationella tillämpningen, så vi blir bäst i klassen. Vi vill ju inte förlora inflytande.

Cornucopia - 3 timmar sedan

Sova-butikernas konkurs - e-handel, bostadsbubblan eller konjunktur?

Sovakoncernens konkurser i huvudbolagets kvarvarande sju egna butiker är en möjlig intressant studie kring butiksdöden. Handlar det om konjunkturen, bostadsbubblans och bostadsbankomatens nedstängning eller om konkurrens från e-handel? Kedjans hälsosammare butiker lever vidare via lite internaffärer inom koncernen.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Läsarfoton: Butiksdöden, Täby Centrum lönemåndag

Nedan följer lite foton från Stor-Stockholms Lerum eller Lund, den nya medelklassens Täby. I köpcentret Täby Centrum sprider butiksdöden ut sig och i övrigt gapar det i stort sett folktomt trots att det är lönemåndag. Alla foton tagna av en läsare.

Cornucopia - 22 timmar sedan

Anställda på Metro och Sova fick ingen lön idag

Idag är det den 25:e vilket för många är lönedagen. De anställda på krisande tidningen Metro och på sängbutikskedjan Sova fick ingen lön idag, vilket belyser behovet av hushållsekonomisk prepping.
Tydligen var intäkterna 2016 friserade och inte bara en konsekvent linjär utvecklingSängbutikskedjan Sova försatte idag sju av sina butiker i konkurs, och de anställda fick inte någon lön idag.

Cornucopia - Igår: 15:25

Artikel 11 och 13 kommer inte ge författare några mer pengar - var är min privatkopieringsersättning, Copyswede?

Författarförbundet har gått ut och tagit ställning för de destruktiva och kontraproduktiva artikel 11 och 13 i EU:s copyrightdirektiv. I sammanhanget är det lämpligt att påminna om hur jag som författare inte får ett öre av privatkopieringsersättningen från Copyswede trots både bästsäljande och prisbelönta ljudböcker. Att tro att någon svensk författare skulle gynnas av artikel 11 och 13 är djupt naivt, utom möjligen de allra mest säljande författarna (mer än mig).

Cornucopia - Igår: 11:16

Microsoft söker bygglov för gröntvättande datacenter i Sandviken och Gävle

Microsoft har lämnat in bygglovsansökningar för en enorm två hektar stor byggnad med sjuttiometers kylskorstenar (?) i Gävle och Sandviken. Det väntade elkoloniseringen för gröntvättning i bananmonarkin Sverige fortsätter, och antagligen kommer byggnaden sluka lika mycket energi som en mellanstor svensk stad, typ Gävle och Sandviken tillsammans, medan sydligare Sverige istället får importera kolkraftsel från kontinenten.

Cornucopia - Igår: 09:25

Förbifart Stockholm försenas och fördyras - och rulltrapporna sönder igen på pendeltågscentralen

Stockholmstrafiken fortsätter gå från klarhet till klarhet. Världens Dyraste Västräcka (TM), även känd som Förbifart Stockholm försenas och fördyras. Absolut ingen är överraskad.

Cornucopia - I förrgår: 14:46

Sandarna - "historiens bästa läge"

Ibland blir mäklarannonserna bara för underbara. I något som påstås kallas Majorna, men egentligen är Sandarna, och rent av har Kungsladugård mellan sig och Majorna, ska Fastighets AB Balder uppföra bostadsrätter för mångamiljonbelopp på den gamla proletärikonen Fixfabrikens fd fastighet.
Gammal fabrikskorridor.

Cornucopia - I förrgår: 12:45

Svenska Metro mot konkurs?

Svenska Metro har minst sagt lite problem. Fordringsägarna står på kö, tjänstepensionerna är inte betalda, hyresvärden ska ha ansökt om vräkning för obetald hyra, och kronofogden ska inte ens lyckats driva in bolagets hela skatteskuld genom att tömma bolagets alla konton. Någon begäran om att sätta bolaget i konkurs har dock inte inlämnats ännu.

Cornucopia - I förrgår: 11:25

Scenario: Nedskjutning av svenskt signalspaningsplan

Nedan följer ett scenario där den fascist-kleptokratiska Putin-diktaturen i Kreml beordrar en nedskjutning av ett svenskt signalspaningsplan över Östersjön, för att höja populariteten för diktaturens president i Ryssland. Scenariot är hypotetiskt.
Ryska Mig-31 Foxhound.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.