DI > Ekonomi

Friday, 22 March, 15:43

DI - 13 mar 19 kl. 09:54

Analytiker: Flygstopp kan bli miljardsmäll för NorwegianPareto räknar preliminärt med att Norwegian kommer åka på en negativ EBITDAR-effekt på -110 miljoner norska kronor för det första kvartalet på grund av flygstoppet för Boeing 737 MAX 8. Om situationen drar ut på tiden kommer Norwegian leasa flygplan och de kostnaderna kommer sannolikt täckas av Boeing, resonerar analyshuset..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Norwegian, EBITDAR, Boeing, MAX

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytiker, Flygstoppkan bli , miljardsmällför , Norwegian
Dagens PS - 13 mar 19 kl. 09:48

Flygstopp kan stå Norwegian dyrt

Pareto räknar preliminärt med att Norwegian kommer åka på en negativ EBITDAR-effekt på -110 miljoner norska kronor för det första kvartalet på grund av flygstoppet för Boeing 737 MAX 8. Om situationen drar ut på tiden kommer Norwegian leasa flygplan och de kostnaderna kommer sannolikt täckas av Boeing, resonerar analyshuset. Det finns stor osäkerhet kring när det kommer en lösning på flygstoppet, men Pareto pekar på att Dreamliner-plan ställdes på marken i över tre månader efter batteriproblem.

DI - 12 okt 18 kl. 12:31

Analytiker ser likviditetsrisker med Norwegian – "risken har ökat"

Flygbolaget Norwegian riskerar att få kassabrist på grund av höga flygbränslepriser, varnar Credit Suisse för på fredagen..

DI - 16 apr 18 kl. 11:55

Analytiker tror på storbud – Norwegian flyger högre

Efter förra veckans brutala kursrusning fortsätter Norwegianaktien uppåt efter att förväntningarna på ett storbud upp skruvats upp. Samtidigt har en post värd 134 miljoner lånas ut till kortare..

Dagens PS - 26 apr 18 kl. 07:27

Åker på ny miljardsmäll – nu ryker 140 flygplan

Flygbolaget Norwegian redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en ökad förlust. Det går i linje med en finansiell uppdatering som bolaget gjorde i mars tidigare i år.

Kristianstadsbladet - 23 jul 14 kl. 17:11

Flygstopp för Israel förlängs

Flyg till och från Israel har ställts in på grund av oroligheterna. - Vi följer situationen minut för minut, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationschef på Norwegian
Trots att Israel försäkrade att det var riskfritt att landa har ett flertal flygbolag i Europa, USA och Kanada ställt in flygningarna till och från landet sedan en raket från Gaza slagit ner i närheten av Ben Gurion-flygplatsen i Tel Aviv.Flera hundra svenska resenärer som skulle ha flugit hem till Sverige från Tel Aviv med SAS och Norwegian på onsdagen är tills vidare strandsatta.

BT - 23 jul 14 kl. 17:11

Flygstopp för Israel förlängs

Flyg till och från Israel har ställts in på grund av oroligheterna. - Vi följer situationen minut för minut, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationschef på NorwegianTrots att Israel försäkrade att det var riskfritt att landa har ett flertal flygbolag i Europa, USA och Kanada ställt in flygningarna till och från landet sedan en raket från Gaza slagit ner i närheten av Ben Gurion-flygplatsen i Tel Aviv.Flera hundra svenska resenärer som skulle ha flugit hem till Sverige från Tel Aviv med SAS och Norwegian på onsdagen är tills vidare strandsatta.

BT - 23 jul 14 kl. 18:49

Flygstopp för Israel förlängs

Flyg till och från Israel har ställts in på grund av oroligheterna. – Vi följer situationen minut för minut, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationschef på Norwegian Trots att Israel försäkrade att det var riskfritt att landa har ett flertal flygbolag i Europa, USA och Kanada ställt in flygningarna till och från landet sedan en raket från Gaza slagit ner i närheten av Ben Gurion-flygplatsen i Tel Aviv. Flera hundra svenska resenärer som skulle ha flugit hem till Sverige från Tel Aviv med SAS och Norwegian på onsdagen är tills vidare strandsatta.

Kristianstadsbladet - 13 feb 14 kl. 09:36

Norwegian redovisar förlust

Norwegians förlust före skatt blev 283 miljoner norska kronor fjärde kvartalet 2013. Motsvarande period i fjol var vinsten 23 miljoner. Vinsten har påverkats av uppstarten av långdistansflygningar, enligt vd Bjørn Kjos.

Opinionen.se - 13 feb 14 kl. 09:40

Norwegian redovisar förlust


Norwegians förlust före skatt blev 283 miljoner norska kronor fjärde kvartalet 2013. Motsvarande period i fjol var vinsten 23 miljoner. Vinsten har påverkats av uppstarten av långdistansflygningar, enligt vd Bjørn Kjos.

TA - 13 feb 14 kl. 09:36

Norwegian redovisar förlust

Norwegians förlust före skatt blev 283 miljoner norska kronor fjärde kvartalet 2013. Motsvarande period i fjol var vinsten 23 miljoner. Vinsten har påverkats av uppstarten av långdistansflygningar, enligt vd Bjørn Kjos.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Säkerhetslucka i Tele2:s system för röstmeddelanden – aktien faller

En säkerhetsläcka i telekombolaget Tele2:s system för röstmeddelanden gör att vem som helst kan avlyssna användares röstmeddelanden. Det rapporterar Dagens Nyheter..

DI - 10 minuter sedan

Industrins utsläpp till avloppssystem har ökat

De direkta utsläppen till vatten från Europas industrier minskar. Samtidigt har industrins utsläpp via avloppssystem ökat. .

DI - 15 minuter sedan

Amerikanska räntor skickar recessionssignal för första gången sedan 2007

Den amerikanska avkastningskurvan inverterades tillfälligt på fredagen då avkastningen på tioåringen tillfälligt handlades under tremånadersavkastningen. Det är första gången det skett sedan 2007..

DI - 15 minuter sedan

Östeuropachef i Proact miljonsäljer aktier

Arne Kungberg, som är chef för Proacts östeuropeiska verksamhet, har sålt alla sina aktier i bolaget..

DI - 15 minuter sedan

Svaga signaler från Europa tynger Wall Street

Amerikanska börser öppnade nedåt efter svag industri-PMI och fortsatt oro kring handelssamtalen mellan USA och Kina..

DI - 30 minuter sedan

Hastiga granskningen möts av massiv kritik: ”Inget seriöst försök”

Swedbanks hastigt genomförda granskning kritiseras av såväl regeringen som stora aktieägare. Samtidigt hemlighåller banken en mer grundlig granskningsrapport från den norska tidigare toppåklagaren Erling Grimstad..

DI - 30 minuter sedan

Grönt ljus från Swedbanks största ägare: ”Rapporten inte viktigast”

Swedbanks största ägare, Sparbanksgruppen, representerad av Lennart Haglund, som även leder bankens valberedning, ger vd Birgitte Bonnesen och ordförande Lars Idermark lugnande besked. .

DI - 30 minuter sedan

Skräcksiffrorna sänker börsen – och får kronan att rasa

Europakonjunkturen fortsatte oväntat att försämras i mars. För den tyska industrin är läget nu det sämsta sedan 2012. Både kronan och börsen fick sig en kyss.

DI - 1 timme sedan

Swedbank lyckas inte lugna räntemarknaden

Fredagens Swedbankbeställda penningtvättsrapport från konsultbolaget FRA har misslyckats med att lugna räntemarknaden. Skuldinvesterare är fortsatt skeptiska till banken..

DI - 1 timme sedan

Stålbolaget kommer ledas av två vd:ar

Stålbolaget Uddeholm kommer framöver att ledas av två vd:ar. Det framgår av ett pressmeddelande. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.