DI > Ekonomi

Tuesday, 26 March, 03:00

DI - 13 mar 19 kl. 09:05

Bolidens vd: ”Bolaget har aldrig stått starkare”Bolidens vd Mikael Staffas säger till Di inför gruv- och smältverksbolagets kapitalmarknadsdagar att bolaget ”aldrig har stått starkare än nu”. Han säger också att årets vinter har varit ”normaljobbig” för bolagets gruvverksamhet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Mikael Staffas, Di

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bolidensvd , Bolagethar , aldrig, stått, starkare
DI - 10 mar 16 kl. 18:53

Bolidens vd: ”Aldrig till salu när det är bra tider”

Boliden har övervägt att köpa gruvan Kevitsa under en längre tid.”Det är en möjlighet som vi inte har sett förut”, säger Lennart Evrell, vd för Boliden..

DI - 22 mar 11 kl. 15:16

Bolidens vd fyller på portföljen

Gruvbolaget Bolidens vd Lennart Evrell köpte under perioden 17 till 21 mars sammantaget 3.000 aktier i bolaget..

VA - 22 mar 11 kl. 15:29

Bolidens vd köper 3000 aktier

22 mars Bolidens vd Lennart Evrell köpte under perioden 17 till 21 mars sammantaget 3.000 aktier i bolaget. Det framgår av Finansinspektionens insynslista på tisdagen.

DI - 17 jul 13 kl. 13:54

Bolidens rusning förbryllar analytiker

Gruvbolaget Bolidens aktie rusar på Stockholmsbörsen sedan bolaget rapporterat ett underliggande rörelseresultat som slagit analytikernas snittförväntningar. Av de analytiker som Nyhetsbyrån Direkt talat med är alla dock inte lika imponerade av rapporten..

Affärsvärlden - 17 jul 13 kl. 14:03

Analytiker om Bolidens rapport

Gruvbolaget Bolidens aktie rusar på Stockholmsbörsen sedan bolaget rapporterat ett underliggande rörelseresultat som slagit analytikernas snittförväntningar. Alla är dock inte lika imponerade av rapporten..

Affärsvärlden - 16 sep 14 kl. 11:26

Bolidens prognos består trots prislyft på råvaror

Den senaste tidens starka metallprisutveckling har inte föranlett några justeringar av Bolidens capex-planer för affärsområde Gruvor, meddelar bolaget..

Västerbottens Folkblad - 16 feb 15 kl. 07:57

Bolidens bankgaranti för låg

Bolidens bankgaranti räcker inte – den måste höjas. Naturvårdsverket anser fortfarande att den ekonomiska säkerheten inte är betryggande. Detta gäller för finansieringen av återställningskostnader på Rönnskärsverkens område.

DI - 06 mar 15 kl. 07:10

Bolidens finanschef ökar innehavet

Bolidens finanschef Mikael Staffas har den 3 mars köpt 400 aktier och han äger nu med maka 6.700 aktier i bolaget..

Affärsvärlden - 27 maj 15 kl. 12:51

Bolidens gruvchef blir ny vd för LKAB

Bolidens chef för affärsområdet Gruvor, Jan Moström, slutar på bolaget för att bli vd för LKAB..

DI - 11 mar 16 kl. 15:35

Swedbank prisar Bolidens nya gruva

Swedbank tycker att Bolidens nya finska gruva passar perfekt in i bolaget..

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

De surfar på den tredje vågen virtuell verklighet

Henrik är grafikern, Nils programmeraren och Jaana den strukturerade spelutvecklaren som fick bli vd för Divine Robot. Tillsammans hjälper de företag med ”den tredje vågen” av virtuell verklighet..

DI - 5 timmar sedan

Larmet: Ny gräddfil för miljöbovar – ”förstår inte varför man gör detta”

Nya besiktningsregler har gjort att betydligt fler miljöfarliga bilar tillåts köras på de svenska vägarna, enligt en ny rapport.  ”Det är beklagligt, jag förstår inte varför man gör detta”, säger besiktningsbranschens talesperson Tord Fornander..

DI - 5 timmar sedan

Grundaren säljer majoritet i badklädesjätten

Di kan avslöja att grundaren Panos Papadopoulos säljer majoriteten av baddräktsjätten Panos Emporio. ”Anledningen till försäljningen är att jag vill utveckla Panos Emporio ännu mer”, säger Panos Papadopoulos..

DI - 5 timmar sedan

Wall Street stängde runt nollan – investerarna ratade Apples lanseringar

Wall Street handlades svängigt på måndagen, men när börsdagen summerades låg indexen nära nollstrecket. Mycket fokus låg på Apples lanseringsevent men it-jätten lyckades inte övertyga investerarna med sina nya tjänster. .

DI - 6 timmar sedan

Upplagt för storaffär i börsfiaskot

Nordic Capitals brittiska börsflopp är på väg att bli föremål för en svensk uppgörelse, erfar Di. Flera aktörer räknar på ett utköp efter att aktien fallit ihop, där EQT uppges vara en av intressenterna. Samtidigt driver hedgefonden Bodenholm på för en styckning.

DI - 6 timmar sedan

Investorbolaget öppnar för storförvärv

Mölnlycke Health Cares sårvårdsverksamhet vinner mark när stukade konkurrenter som Convatec slickar sina sår.  I fjärde kvartalet presterade Investors onoterade kronjuvel sin högsta organiska tillväxt på tio kvartal och nu öppnar vd Richard Twomey dörren för storförvärv. .

DI - 6 timmar sedan

Fortsatt tyst från Swedbanks storägare

Alecta och AMF har som tredje och femte största ägare Swedbank-topparnas öde i sin händer. Men på måndagen hade de båda pensionsjättarna inte satt ned foten i ansvarsfrågan. .

DI - 6 timmar sedan

Ingen Metro på tisdag – tryckeriet vill ha förskottsbetalning

Anställda på den krisande mediekoncernen Metro har inte fått sin lön för mars. Styrelsen uppges ha fattat beslut om att ansöka om företagsrekonstruktion. Samtidigt kommer besked om att tidningen inte kommer ut på tisdagen..

DI - 6 timmar sedan

Ny motgång för Boeing: Kina i mångmiljardaffär med Airbus

Motgångarna för amerikanska flygtillverkaren Boeing fortsätter. På måndagen tecknade bolagets franska konkurrent Airbus ett mångmiljardkontrakt med Kina som ska köpa 300 flygplan..

DI - 7 timmar sedan

Apple lanserar flera nya tjänster – men aktien backar

Apple har lanserat ett flertal nya tjänster på måndagskvällen under sitt "Showtime"-event på huvudkontoret i Kalifornien, däribland en tidigare utannonserad streamingtjänst.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.