Realtid > Ekonomi

Monday, 25 March, 18:53

Realtid - 13 mar 19 kl. 05:34

”Slöseri med mänskliga resurser””I Norden, mer än i någon annan del är världen, tenderar vi att kategorisera människor efter ålder - och i Sverige är åldersfixeringen värst. Vi har inte råd att fortsätta så här!” Det skriver Eirik Winter, vd för BNP Paribas Norden, i en replik som privatperson i vår debattserie om åldersdiskriminering på arbetsmarknaden..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Norden, Sverige, Eirik Winter, BNP Paribas Norden

Dela artikeln

317 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Slöserimed , mänskliga, resurser
YLE - 13 aug 15 kl. 10:15

Nu är årets ekologiska resurser slut

Den här torsdagen, den trettonde augusti, är jordens resurser för i år slut. På knappt åtta månader har vi gjort av med det jordklotet klarar av att producera under ett års tid. Ett stort problem är mängden mat som hamnar i soporna.

Kristianstadsbladet - 26 maj 14 kl. 06:44

Det är slöseri med mänskliga resurser

Foto: Bertil Ericson / TT
Trots att det införts en ny lag mot åldersdiskriminering visar det sig att långtidsarbetslösheten bara växer bland de personer som är 40–59 år. Det skriver Mikael Drakenberg och Niclas Wate.
Nyligen så genomförde rekryteringsföretaget Roi Recruit en undersökning om diskriminering, och resultatet blev att hela 49 procent känner sig diskriminerade på grund av ålder.

Uppsalanyheter.se - 15 apr 14 kl. 16:43

Sanktionsavgifter slöseri med skattepengar

Uppsala kommun döms på nytt att betala straffavgifter för att inte ha ordnat boenden med stöd åt funktionshindrade inom utsatt tid.Uppsala kommun döms på nytt att betala straffavgifter för att inte ha ordnat boenden med stöd åt funktionshindrade inom utsatt tid.   Den här gången har förvaltningsrätten i två fall fastställt avgifterna till 70 000 respektive 600 000 kronor.

Nya Wermlands Tidningen - 16 apr 13 kl. 07:30

Onödigt slöseri med stora resurser

DN - 23 feb 16 kl. 16:49

Bucht: Att slänga mat är ett enormt slöseri med jordens resurser

Det globala matsvinnet är gigantiskt – bara i Sverige slänger vi 81 kilo mat per person och år. Frankrike har infört förbud för butiker att slänga mat och de måste ingå avtal med någon av landets många matbanker, men den svenska regeringen har inte sådana planer. DN ställde tre frågor till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht..

Cornucopia - 11 nov 13 kl. 09:26

Barnbidrag för effektivt utnyttjande av resurser

Jag har tidigare föreslagit att barnbidraget avvecklas helt, alternativt förändras, t ex genom ett bidragstak på ett eller två barn, då det inte finns något som helst självändamål i att vi blir fler vare sig i Sverige eller på jordklotet. Regelverket ska naturligtvis bara gälla barn som inte är på väg än, dvs tidigast barn som föds tio månader framåt i tiden. Men ska vi nu ha kvar barnbidraget, och låta det dö sotdöden när det inte räknas upp med inflationen, så kan vi lika gärna använda det för att samhällets befintliga resurser ska användas effektivt.

Sydsvenskan - 17 mar 15 kl. 19:05

"Får det någonsin kosta något att försvara mänskliga rättigheter?"

Diskussionens vågor går i dessa dagar höga vad gäller de diplomatiska relationerna med Saudiarabien och hur de lämpligen hanteras. De flesta verkar hålla med om att t ex tusen piskrapp plus 10 års fängelse inte känns som ett riktigt proportionerligt straff för lite bloggande kritik mot religiösa ledare. Låt oss försiktigt sammanfatta det som att det finns en del som tyder på att Saudiarabien inte är bäst i klassen avseende mänskliga rättigheter.

Helsingborgs Dagblad - 17 mar 15 kl. 19:05

"Får det någonsin kosta något att försvara mänskliga rättigheter?"

Diskussionens vågor går i dessa dagar höga vad gäller de diplomatiska relationerna med Saudiarabien och hur de lämpligen hanteras. De flesta verkar hålla med om att t ex tusen piskrapp plus 10 års fängelse inte känns som ett riktigt proportionerligt straff för lite bloggande kritik mot religiösa ledare. Låt oss försiktigt sammanfatta det som att det finns en del som tyder på att Saudiarabien inte är bäst i klassen avseende mänskliga rättigheter.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 1 timme sedan

Rollén måste betala ränta

Hexagons vd Ola Rollén måste betala ränta för att Skatteverket upptaxerat honom med 35 miljoner. Det har Förvaltningsrätten bestämt genom att avslå Rolléns överklagan..

Realtid - 1 timme sedan

”Hård brexit allt mer troligt"

Labours Jeremy Corbyn  ser inte någon grund för en tredje omröstning om Mays brexitförslag i parlamentet.– Risken för en hård brexit ökar för varje dag och det är just nu det mest sannolika scenariet, säger Realtids brexitexpert Rickard Ydrenäs. .

Realtid - 3 timmar sedan

Lag om tjänstepensionsföretag skjuts upp - igen

Finansinspektionen har på nytt reviderat och skjutit fram sin tidsplan för de planerade föreskrifterna om tjänstepensionsföretag..

Realtid - 3 timmar sedan

Kaptena fick rätt mot Skatteverket

Nio kunder hos det svenska insurtechbolaget Kaptena har fått rätt i domstol när det gäller värderingen av onoterade aktier i LeoVegas  som överlåtits till kapitalförsäkring i Danica..

Realtid - 4 timmar sedan

Grundare lämnar styrelsen i Tobin

Tobin Properties grundare och transaktionschef Johan Varland lämnar styrelsen i Tobin Properties..

Realtid - 4 timmar sedan

Heba säljer fyra fastigheter

Fastighetsbolaget Heba har idag tecknat avtal om överlåtelse av totalt fyra fastigheter till tre olika köpare för totalt 465 miljoner kronor..

Realtid - 5 timmar sedan

”Man har gjort det man faktiskt skulle göra”

De som var kritiska mot FRA:s Swedbank-rapport har haft orimliga förväntningar. Det menar Carina Lundberg Markow, ägaransvarig på Folksam, som säger att rapporten svarar på det som den skulle besvara..

Realtid - 5 timmar sedan

Fabege ersätter inte Nuder

Fabeges valberedning har uppdaterat sitt förslag till styrelse inför stämman den 2 april. Pär Nuder ersätts inte..

Realtid - 7 timmar sedan

Maqs rekryterar från Evry

Advokatbyrån Maqs förstärker ytterligare inom affärsområdet Digital Business med rekryteringen av Mikael Satama Granberg..

Realtid - 8 timmar sedan

Kinesiskt cyberspionage dyrbart för Sverige

Enligt en ny rapport pågår ett omfattande kinesiskt industrispionage mot Sverige. Det kan bli mycket kostsamt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.