Realtid > Ekonomi

Saturday, 23 March, 14:40

Realtid - 13 mar 19 kl. 08:08

Förslag om skärpta krav mot fondförvaltareI veckan går regeringen ut med förslag som innebär tuffare krav mot fondförvaltare, Flera fonder flyr Swedbank efter uppgifterna om penningtvätt och Goldman Sachs-duo straffas av Fed efter att miljarder försvunnit från malaysiska fonden 1MDB..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Swedbank, Goldman Sachs, Fed, 1MDB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förslagom , skärpta, kravmot , fondförvaltare
Realtid - 20 mar 19 kl. 11:50

"Nya lagkrav på fondförvaltare tandlösa"

Regeringens nya lagförslag för att komma åt problematiken med oskäliga avgifter för “falskt aktiva” fonder kommer att få liten eller begränsad effekt. Det skriver Realtids Claes Folkmar och för i stället fram ett annat förslag för att komma till rätta med problemet..

DI - 26 aug 18 kl. 11:05

Fondförvaltaren: Slopa kvartalsrapporterna

USA:s president vill slopa kraven på bolagen att släppa kvartalsrapporter. Skagen Globals förvaltare välkomnar Donald Trumps förslag..

Regeringen - 29 mar 18 kl. 13:04

Förslag om mer tryggt och hållbart pensionssystem nu till Lagrådet

Förvaltare och fonder som vill finnas inom premiepensionssystemet kommer snart behöva underställa sig en rad nya krav, som nu överlämnas i en remiss till Lagrådet. Syftet med förslagen från Pensionsgruppen är att göra premiepensionssystemet både mer tryggt och mer hållbart i väntan på att ett upphandlat fondtorg är på plats.

Skånskan - 06 dec 18 kl. 11:00

Samarbete ett krav

Osby/Östra Göinge Hårdare styrning av jaktarrenden och mer engagemang från markägare.– Jag tror att markägaren har den största makten att påverka hur utfordringen av vildsvin ska regleras och hur jakten ska skötas. Det säger Nils Carlsson, viltförvaltare på länsstyrelsen i Skåne apropos den debatt som pågår om att nu måste något radikalt göras för att begränsa stammen.

Cornucopia - 17 mar 15 kl. 14:29

Är high dividendfonder "säkra" för långsiktigt sparande?

En av alla investeringsteorier är att investera i högutdelande aktier, high dividend. Frågan är om det är att anse som en "säker" metod för långsiktig investering och sparande, t ex för pension eller barnsparande?
OMXS30 har i år gått exakt +14.

Supermiljöbloggen - 14 dec 15 kl. 16:16

Per Bolund om klimatavtalet: ”Nu är det dags för konkret politik”

Supermiljöbloggen har pratat med Sveriges finansmarknadsminister om vad som egentligen händer nu när klimattoppmötet i Paris är över. I dag och i morgon kommer partierna i riksdagen att debattera och besluta om regeringens miljöbudget. Tidigare i höstas sa Per Bolund (MP) att allianspartiernas motförslag på miljöområdet kan ses som ”fyra nyanser av nedskärningar”.

Realtid - 15 nov 16 kl. 00:00

"En ren straffskatt"

Realtid pratar med tre svenska fondförvaltare om vilken effekt finansskatten får på fondbranschen framöver. Konsensus är att regeringens förslag inte är helt genomtänkt och att det kommer leda till försämrad konkurrens och slå ut mindre aktörer..

Dagens PS - 20 apr 18 kl. 08:41

Ledarkollen: Ambivalent Gardell, sälslakt och asylproblematik

Författaren och skribenten Marcus Birro sammanfattar och kommenterar för Dagens PS räkning morgonens ledarsidor – både i Sverige och internationellt. I dag står skogen, skyddsjakten på säl, Christer Gardell och asylrätten i fokus. Gardells kritik av Investor Jag var nära att få jobb på Dagens Industri för åtta år sedan.

Cornucopia - 26 sep 16 kl. 14:51

Utredning föreslår att passiva PPM-sparare ska flyttas till bästa fonden

En utredning föreslår att passiva PPM-sparare, som inte orkat bry sig om sina pensionsfonder de senaste sju åren, ska få sitt innehav flyttat till den i princip bästa fonden historiskt, den sk soffliggarfonden AP7 Såfa. Fondföreningens företag är förstås djupt upprörda över detta, samtidigt som de svenska marknaderna och företag i behov av nyemissioner riskerar dräneras på mångmiljardbelopp då AP7 Såfa inte har alla ägg i den svenska korgen.Utfallet av PPM-förvaltningen.

BT - 26 feb 14 kl. 06:03

Dömda finns bland gode män

En god man har stor makt över utsatta människor och får inte vara dömd för brott eller ha ärenden hos Kronofogden. Ändå finns många gode män med domar och Kronofogdeärenden mot sig, enligt SVT:s Uppdrag Granskning (UG).En god man ska exempelvis tillvarata funktionshindrades ekonomi och ska enligt lagen vara "rättrådig, erfaren och i övrigt lämplig" - vilket flera domar om förskingring och trolöshet har visat inte alltid är fallet.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 7 timmar sedan

Det gamla systemet fungerar bra – för delägarna på insidan

Juristbranschens uppstickare, tv-serien ”Billions” och Unni Jerndals förmodade entusiasm. Det är några ämnen från chefredaktör Johan Såthes helgkrönika..

Realtid - 7 timmar sedan

Pär Nuder i hetluften

Intresset för Pär Nuder tycks omättligt. Hela tre artiklar om Skistars före detta ordförande tog sig in på veckans topplista. En krönika signerad Per Lindvall lockade också storpublik..

Realtid - 20 timmar sedan

Prisregn över Citi

Finansbranschtidningen Global Capital har delat ut priser på årliga galan ECM Awards i London..

Realtid - 22 timmar sedan

Prime Livings styrelseordförande slutar

Bostadsutvecklaren Prime Livings styrelseordförande Peter Gustafson lämnar sin post med omedelbar verkan. Ersättare blir Tobias Lennér.

Realtid - 23 timmar sedan

Blackrock bekräftar köp av eFront

Fondjätten Blackrock bekräftar nu att man köper mjukvaruutvecklingsföretaget eFront för 1,3 miljarder dollar kontant, motsvarande 11,7 miljarder kronor. .

Realtid - Igår: 14:36

Intensivt arbete för jämställdhet på svenska banker

Jämställdhetsarbetet på bankerna i Sverige har intensifierats under de senaste åren. Det framgår av svar från åtta av bankerna som är verksamma i Sverige. "Jämställdhet är en förutsättning för framtida tillväxt, de bolag som inte förstår det är morgondagens förlorare," säger Danske Banks presschef Anna Sundblad..

Realtid - Igår: 13:23

"Swedbanks taffliga och ovilliga hantering fortsätter"

Intrycket av Swedbanks försök att ta initiativet och lägga korten på bordet i den pågående realityserien om penningtvätt imponerade inte. ”To be continued” är den enda slutsatsen som kan dras, skriver Realtids krönikör Per Lindvall..

Realtid - Igår: 11:50

"New Law konkurrerar inte med de stora byråerna"

Med New Law digitaliseras och industrialiseras advokatbranschen. Vad tycker Old Law om det? Vi ställde frågan till Johan Herrström, Lindahl, Maria-Pia Hope, Vinge, Kristina Einarsson, Setterwalls och Jan Dernestam, Mannheimer Swartling..

Realtid - Igår: 11:35

AMF:s vd: Vi är inte nöjda

 – Det är ett första steg för att besvara de mest akuta anklagelserna mot Swedbank. Vi hade dock förväntat oss mer. Det säger AMF:s vd Johan Sidenmark..

Realtid - Igår: 11:06

"Jag undrar om vi har läst samma rapport"

Aktiespararnas vd Joacim Olsson är skarpt kritisk till Swedbanks rapport och undrar om storägaren Folksam, som är positiva till rapporten, verkligen läst samma rapport. Joacim Olsson säger att "rapporten stärker känslan att man mörkar och döljer". .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.