Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 26 March, 15:05

Dagens PS - 12 mar 19 kl. 17:09

Nya avslöjanden i penningtvättshärvorFlera källor uppger för Dagens Industri att det bland de tio misstänkta i utredningen av Danske Bank finns minst en som även har varit anställd i Swedbank, och samtliga källor pekar ut samma person. Den personen är också en av de 26 som anmäldes av finansmannen Bill Browder. Hälften av de tio finns med i den brottsanmälan, med 26 namngivna Danske Bank-anställda, som Bill Browder i fjol lämnade in till estniska myndigheter. Estnisk polis grep i december förra året tio personer med anledning av utredningen av den stora penningtvättshärvan i Danske Bank. Samtliga är tidigare anställda som från insidan misstänks ha varit delaktiga i systematisk penningtvätt av totalt motsvarande 3 miljarder kronor..
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Dagens Industri, Danske Bank, Swedbank, Bill Browder

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya avslöjandeni , penningtvättshärvor

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 2 timmar sedan

SEB:s vd: Inga tecken på penningtvätt

SEB har inte fått några indikationer om att banken systematiskt har blivit använd för penningtvätt. Det uppger vd Johan Torgeby på tisdagen enligt Bloomberg News. SEB-chefen uppger samtidigt att han inte kan garantera att banken aldrig har varit utsatt för finansiell brottslighet eller penningtvätt.

Dagens PS - 22 mar 19 kl. 07:54

Nokia slutar göra affärer med Iran

Finska Nokia kommer inte ta upp några nya affärer i Iran under 2019, enligt årsredovisningen. Bolaget konstaterar att det är skilda regulatoriska ramverk i Europa och USA som utgör hindret för fler affärer i Iran, skriver Reuters. ”De divergerande ramverken i EU och USA för affärsaktiviteter i Iran kommer att bli avsevärt mer komplexa i framtiden”, skriver Nokia i rapporten.

Dagens PS - 1 timme sedan

Studie: Nästan all bitcoinhandel är falsk

Den överväldigande majoriteten av bitcoinhandeln på de största kryptovalutabörserna är en bluff. Det visar en studie från kapitalförvaltaren Bitwise, rapporterar CNBC. Totalt är 95 procent av bitcoin-handeln icke existerande då det handlar om aktörer som själva handlar med varandra.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Elbilsförsäljningen väntas gasa rejält

Försäljningen av elbilar i Norden väntas uppgå till cirka 120.000 enheter i år, vilket är en kraftig ökning med 40.000 elbilar från fjolårets siffra.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Småföretag största kassakon i kommunerna

Småföretagen bidrar enligt ny rapport med den enskilt största delen av kommunintäkterna. Så är läget i en klar majoritet av Sveriges kommuner, enligt rapporten från branschorganisationen Företagarna. ”Det är nog rätt överraskande för många”, säger Företagarnas vd Günther Mårder i DN-artikeln.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Åklagare utreder riksdagskvinnans affär

Åklagare har beslutat att inleda en förundersökning om misstänkt bedrägeri. Det här rapporterar Ekot i Sveriges Radio och Aftonbladet, som avslöjade att riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl hyrde sin makes lägenhet och lät skattebetalarna stå för notan. Enligt AB ska Emma Carlsson Löfdahl ha låtit skattebetalarna bidra med över 460.

Dagens PS - 5 timmar sedan

JUST NU: Börsen åker bergochdalbana

Först gick det upp. Sedan ned. En aktie utmärker sig särskilt och faller som en sten.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Blandad utveckling på Asienbörserna

Asienbörserna har en blandad utveckling på tisdagen. Tokyobörsen rekylerade upp rejält efter måndagens fall. Sentimentet i regionen var dock fortsatt bekymrad över den senaste tidens svaga statistik på flera håll.

Dagens PS - 6 timmar sedan

SVT: Swedbank teg om rysk penningtvätt

”Vi har många saker i huset som vi offentligt inte kan prata högt om.” Det säger Swedbanks vd i Estland, Robert Kitt, till SVT angående uppgifterna om att det gjordes en intern utredning 2013 om att banken var inblandad i den så kallade Magnitskij-affären. Swedbanks vd Birgitte Bonnesen, som då var chef för Swedbanks baltiska verksamhet, fick information om det här då.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Telia varnar för lägre vinst

Teleoperatören Telia upprepar sina mål vid dagens kapitalmarknadsdag i Stockholm. Telia upprepar utsikten för det operationella fria kassaflödet för året. Operatören spår att det når 12,0-12,5 miljarder kronor under året.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.