Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 20 March, 20:32

Dagens PS - 13 mar 19 kl. 08:48

Olycksmodell stoppas – flygkaos väntar i dagEU-stoppet av olycksmodellen Boeing 737 Max 8 drabbar även svenska resenärer hårt. Räkna med avbokningar och förseningar under onsdagen när samtliga Boeing 737 Max 8-plan nu blir stillastående på marken. Den europeiska flygmyndigheten EASA drar i nödbromsen och följer därmed följer Storbritanniens flygsäkerhetsmyndighets beslut efter helgens olycka i Etiopien med ett Boeing 737 Max 8, som kostade 157 människor livet och varav fyra av de omkomna var svenskar. Flygstoppet i dag orsakar stora problem i trafiken. ”Konsekvenserna av detta är allvarliga med mycket stora logistiska problem när så många plan måste stå stilla på marken.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Boeing, Max, EASA, Storbritanniens, Etiopien, Hans Kjäll, SVT, Morgonstudion, Europa, Mellanöstern, Arabiska, Norwegian, TUI, Lasse Sandaker-Nielsen, Hans Käll, Nyhetsbyrån Direkt

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Olycksmodell, stoppas, flygkaos, väntari , dag
Dagens PS - 13 mar 19 kl. 09:48

Flygstopp kan stå Norwegian dyrt

Pareto räknar preliminärt med att Norwegian kommer åka på en negativ EBITDAR-effekt på -110 miljoner norska kronor för det första kvartalet på grund av flygstoppet för Boeing 737 MAX 8. Om situationen drar ut på tiden kommer Norwegian leasa flygplan och de kostnaderna kommer sannolikt täckas av Boeing, resonerar analyshuset. Det finns stor osäkerhet kring när det kommer en lösning på flygstoppet, men Pareto pekar på att Dreamliner-plan ställdes på marken i över tre månader efter batteriproblem.

Expressen - 03 apr 18 kl. 16:36

Flygkaos i Europa efter datafel – hälften av planen kan försenas

Flygkaos väntar Europa. På grund av ett datafel riskerar nästan hälften av flygen i Europa förseningar, uppger Eurocontrol enligt AFP. .

YLE - 20 aug 14 kl. 14:43

"Osannolikt att askmoln skulle skapa nytt flygkaos"

En hel del har gått framåt sedan vulkanen Eyjafjallajökull år 2010 hade sitt utbrott som följdes av flygkaos i Europa. Europa har nu fått gemensamma regler för hantering av askmoln. Askmolnet från Eyjafjallajökull förorsakade ett omfattande kaos i flygtrafiken.

NSD - 08 mar 17 kl. 14:06

Flygkaos på Arlanda – Luleå/MSSK tvingas till nattmatch

I november var det kvalvaka för IFK Luleå – natten mot torsdag väntar slutspelsvaka för Luleå Hockey/MSSK..

Kristianstadsbladet - 03 okt 12 kl. 17:24

Serbisk Prideparad stoppas

Serbisk polis stoppar den utlysta Prideparaden i Belgrad som skulle hållits på lördag. Polisen hänvisar till säkerhetsrisker och uppger att högerextrema grupper och ultranationella rörelser planerar att attackera paraden.
Även samtliga sammankomster som planerats i samband med Pridefestivalen i helgen stoppas av polis uppger Reuters.

YLE - 11 aug 17 kl. 12:35

Bussbolagen väntar passagerarrusch under tågstrejken

Den statliga tågtrafiken kommer att stå stilla mellan måndagen och tisdagen då lokförarna strejkar. Bussbolagen förbereder sig nu för att kunna betjäna de kunder som annars skulle ha åkt tåg. Om lokförarnas strejkintentioner står sig kommer tågtrafiken att stoppas mellan 18 på måndag kväll och midnatt mellan tisdag och onsdag.

SmålandsPosten - 05 jul 14 kl. 16:44

Tåg med endast lokförare stoppas

Det blir skyddsstopp på alla Öresundståg som enbart bemannas med lokförare från klockan 17 i dag lördag. Facket har nu granskat arbetsgivarens register över hur många tåg som saknar tågvärdar. – Jag anser att frekvensen är för hög, säger Tony Gezelius, huvudskyddsombud på Öresundstågen till TT.

Sydsvenskan - 16 jun 15 kl. 04:00

Jag kräver att utbyggnaden av Stångby på värdefulla åkrar stoppas

I sin iver att tillgodose behovet av bostäder, industrier, köpcentra och liknande har Lunds kommun un­der flera decennier på ett fullständigt ansvarslöst sätt tagit sig rätten att ödelägga stora områ­den av högklassig åkermark. Kön av bostadssökande är förvisso lång och projekt som ESS må vara lovvärda, måhända i motsats till köpladorna på Nova, men det kan ändå aldrig försva­ras att man därmed för all framtid ödelägger värdefulla åkrar. Mark som borde ses som ett lån av framtiden, och som brukats i många generationer, går förlorad.

Sydsvenskan - 15 sep 15 kl. 16:20

Jävsanklagelse när sotare skulle stoppas

Trelleborgs kommun vill hindra flera hundra hushåll från att anlita sotningsföretaget Sotab.
"Bristande sotning", hävdar kommunen och stödjer sig på utlåtanden från två konkurrenter som kan vinna nya kunder om Sotab stoppas.
Hittills har två rättsliga instanser sågat kommunens bevisning.

BT - 14 feb 19 kl. 11:20

Bidrag för solceller stoppas efter krympning

Bidraget för installation av solceller stoppas tillfälligt, i väntan på besked om hur det minskade anslaget ska hanteras. 13 000 personer landet runt väntar på besked, rapporterar P4 Jönköping.(TT).

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 10 timmar sedan

Bedömare: Ryssland nästa för Spotify

Musikströmningstjänsten Spotify väntas till sommaren gå in på den ryska marknaden enligt Sberbank CIB. Samtidigt väntas även inhemska teknikjätten Yandex släppa en egen musiktjänst bedömer banken, enligt nyhetsbyrån Tass. Spotifys vd Daniel Ek sade redan för ett år sedan att man arbetade med att lansera på några av världens största marknader som Indien, Ryssland och Afrika.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Här sker de flesta företagskonkurserna

Företagskonkurserna ökade med 1 procent under februari, enligt statistik från kreditinformationsbolaget UC. Hittills i år var motsvarande siffra 7 procent. ”Vart femte företag som går i konkurs i Stockholms län tillhör byggbranschen, vilket innebär att Stockholms byggare är extra utsatta just nu.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Här bor världens lyckligaste människor

Det här trodde du inte, va? Upplagt för överraskning. Grannlandet Finland har den lyckligaste befolkningen i världen.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Polestar drar till sig investerare

Volvo Cars för samtal med externa investerare när det gäller elbilsmärket Polestar. Det säger vd Håkan Samuelsson till reportrar i Göteborg, enligt Bloomberg News. "Volvo kommer alltid att vara den dominerande aktieägaren, men vi är öppna för andra att komma in.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Twitter stäms på kvarts miljard dollar

Twitter har stämts på en kvarts miljard dollar av den republikanska representanthusledamoten Devin Nunes. Det rapporterar Fox News. Nunes representerar Kalifornien.

Dagens PS - 11 timmar sedan

JUST NU: Aktie rusar på dyster börs

Kursrusningen går överlag mot strömmen i den tidiga morgonhandeln på Nasdaq OMX. Det är klädbolaget Kapp-Ahl, som släppt rapport nu på onsdagsmorgonen, som lyfter direkt med 8 procent på Stockholmsbörsen. Även Skistar är upp, dock med betydligt mer blygsamma 0,9 procent.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Surt på Asienbörserna – här är orsaken

Asien-börserna noterar överlag en dragning nedåt på onsdagen, med undantag för Tokyobörsen. Sentimentet tyngs av blandade signaler från de pågående handelssamtalen mellan USA och Kina. Enligt en Bloomberg-rapport är amerikanska tjänstemän oroade över att Kina kommer att motsätta sig amerikanska krav samtidigt som Kina oroas över uteblivna försäkringar om att tullar lyfts bort när avtalet väl har tecknats.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Kronraset förvånar vice riksbankschefen

I en intervju med Dagens industri förklarar vice riksbankschef Henry Ohlsson varför det förvånar att kronan är så svag. Han ser i dagsläget inga skäl att tvivla på en ny räntehöjning i höst. ”I våra prognoser tittar vi på fundamenta och de talar för en starkare krona.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Svensk börs-vd miste 6 Mkr i lön

Så mycket sänktes hans lön förra året. Och det finns en förklaring till det. Det var Kai Wärn, vd för Husqvarna, som enligt Dagens Industri fick se sin fasta och rörliga ersättning minska från knappt 17,5 miljoner kronor 2017 till 11,6 miljoner kronor 2018.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Experter har farhågor om börsen

Proffsen befarar att ”supertrenden är hotad”, skriver Dagens Industri. I över fem års tid har noteringarna varit fler än avnoteringarna på Stockholmsbörsens huvudlista. Men den trenden kan i år komma att brytas, tror experterna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.