PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 21 March, 22:50

PrivataAffärer - 13 mar 19 kl. 09:06

Så går det för Ascelia Pharma i premiärenNågra minuter efter börsöppning kostade aktien 24 kr vilket kan jämföras med teckningskursen på 25 kr. Bolaget fick över 6 000 nya ägare i den emission på 200 miljoner kronor som enligt bolaget blev ”väsentligt” övertecknad och tillförde cirka 185 miljoner kronor efter kostnader för erbjudandet och noteringen. Vidare finns en övertilldelningsoption som kan tillföra 30 miljoner kronor. Om den utnyttjas till fullo beräknas nettolikviden bli 212 miljoner kronor. Bolaget ska hjälpa cancerpatienter genom att förbättra diagnostikmöjligheterna och utveckla nya cancerläkemedel.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Ascelia Pharma, Mangoral, III, Oncoral, MR, USD, Ascelia Pharmas, Magnus Corfitzen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , gårdet för , Ascelia, Pharmai , premiären
DI - 19 feb 18 kl. 19:39

Ascelia Pharma tar stormsteg mot börsen

Det Malmöbaserade forskningsbolaget Ascelia Pharma går mot en börsintroduktion. I samband med det görs en nyemission för att finansiera slutliga forskningsstudier på bolagets viktigaste produkt..

PrivataAffärer - 05 feb 19 kl. 08:53

Ipo: ascelia pharma planerar notering pÅ huvudlistan ? di

  Ascelia Pharma planerar i samband med noteringen att ta in kapital som är tänkt att finansiera de sista studierna på bolagets längst gångna produkt innan den kan lanseras. ”Det är flera institutioner som är väldigt intresserade av att delta i emissionen. Det är jag självfallet väldigt nöjd med och jag hoppas att få så många som möjligt med i transaktionen”, säger bolagets vd Magnus Corfitzen till tidningen.

DI - 20 feb 19 kl. 19:24

Ascelia Pharma tar in 200 miljoner inför Stockholmsnotering

Det Malmöbaserade läkemedelsutvecklingsbolaget Ascelia Pharma, som är specialiserat på utveckling av särläkemedel inom onkologi (cancer), avser genomföra en nyemission på 200 miljoner kronor inför bolagets notering på Nasdaq Stockholm. Första handelsdag förväntas bli den 13 mars 2019..

Cornucopia - 16 jun 17 kl. 08:51

Redwood Pharma – Aktuell emission säkrar finansiering inför fas II-studier

Detta inlägg är publicerat av Redwood Pharma och Analyst Group.

Redwood Pharma är ett läkemedelsbolag med fokus på att utveckla läkemedelskandidaten RP101 för kronisk ögontorrhet, ett problem som idag saknar en bra behandling, samt ett drug-delivery system. Bolaget planerar att inleda fas II-studier under hösten 2017 och de första intäkterna kan potentiellt komma redan 2018.

PrivataAffärer - 29 okt 18 kl. 08:49

Bud på Karo Pharma

Budet motsvarar en premie om 25,3 procent för aktierna jämfört med stängningskursen 29,45 kr för aktien i fredags. Budpremien sett till de senaste 30 handelsdagarna före offentliggörandet uppgår till drygt 17 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

Cornucopia - 18 maj 16 kl. 10:55

Redwood Pharma till AktieTorget med siktet inställt mot en 46-miljarders ögonmarknad

Redwood Pharma, är ett bolag som utvecklar ögonläkemedel, har erfarna och framgångsrika entreprenörer och två viktiga tillgångar som ska säkerställa den framtida intjäningsförmågan, FAS II-data och IntelliGel®, en drug delivery-plattform. Med hjälp av positiva FAS II-data från kvinnor som lider av kroniskt torra ögon kan bolagets ögondroppar utvecklas snabbare och med mindre risk än om man fått göra prövningarna från början. Teckning pågår till och med den 27 maj.

PrivataAffärer - 12 feb 19 kl. 09:39

Moberg Pharma rusar 50 procent på börsen

Läkemedelsbolaget Moberg Pharma, som presenterade två större nyheter efter börsstängning på måndagen, redovisar ett resultat efter skatt på 11 miljoner kr för det fjärde kvartalet 2018 (9,6). Resultatet per aktie uppgick till 0,62 kr (0,55). Nettoomsättningen uppgick till 97,1 miljoner kr (90,1).

DI - 16 nov 15 kl. 08:49

Martin Nilsson ny ordförande i Klaria Pharma

Martin Nilsson föreslås bli ny styrelseordförande i både Klaria Pharma och Karessa Pharma, som är listade på First North sedan i oktober respektive februari i år.Det framgår av ett pressmeddelande från Klaria Pharma..

Affärsvärlden - 24 nov 16 kl. 08:28

Moberg Pharma säljer Pediacare till Strides Pharma

Moberg Pharma säljer varumärket Pediacare för en total köpeskilling om 5 miljoner dollar plus lagervärdet vid tillträdet. Köpare är Strides Pharma. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 03 mar 17 kl. 21:47

Oasmia: Karo Pharma har brutit avtalet

Läkemedelsbolaget Karo Pharma har sålt hela sitt innehav i Oasmia. Enligt Oasmia är det ett avtalsbrott – men Karo Pharma hävdar att allt har gått rätt till. Bråket mellan läkemedelsbolagen Karo Pharma och Oasmia fortsätter..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Nordea: Riksbankens obligationsköp skälet till svag krona

I april har Riksbanken flaggat för att den ska fatta beslut om att i förtid återinvestera sina obligationer som förfaller 2020. Om Riksbanken väljer att göra det kommer bankens balansräkning återigen att växa, vilket kan få kronan att försvagas ytterligare. – Många, inklusive Riksbanken, har varit förvånade över kronförsvagningen.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Hemnet: Återpubliceringar av bostadsrättsannonser fortsätter att öka

”Den senaste perioden, sedan oron hösten 2017, kan man ganska enkelt förklara ökningen med att fler affärer misslyckas och att det därmed blir fler återpubliceringar. Det är dock svårare att förklara varför återpubliceringarna ökade 2015-2016, då marknaden var stark och priserna steg. Det verkar som om säljarnas förväntningar skruvas upp hela tiden”, säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Fredag kl 10: Aktiechatt med Marcus Hernhag

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Levi Strauss inleder amerikansk IPO-fest

Levi Strauss är prissatt till 17 dollar per aktie, vilket är högre än förväntat. Det gör värderingen till 6,6 miljarder dollar. Tillskottet blir därmed 623 miljoner dollar i kassan för bolaget.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Handelsstopp efter kurskollaps i Bioarctic

Biogen och Eisai skickade ut sitt pressmeddelande klockan 12.00. Bioarctic hade vid handelsstoppet en kvart senare tappat nära 26 procent.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

ABG: Köpläge i Swedbank inför morgondagens granskningsrapport

  ”Ett hyfsat negativt scenario prisas redan in av marknaden”, skriver ABG som höjer riktkursen från 197 till 205 kronor. Aktien handlas kring 180 kronor på torsdagsförmiddagen. I ett positivt scenario har Swedbank upptäckt och rapporterat de misstänkta transaktionerna och gjort sig av med misstänkta kunder.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Därför slopar Carnegie köprekommendationen

Carnegie har blivit mindre optimistiska kring utsikterna för den italienske konsumenten efter en fältresa till Milano som investmentbanken har företagit. Det framgår av den analys där Carnegie sänker sin rekommendation för Intrum-aktien från köp till behåll med oförändrad riktkurs på 295 kronor. Huvudskälet till rekommendationssänkningen är dock Intrums starka kursutveckling under 2019 som har fått aktien att komma i kapp Carnegies riktkurs.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Blåsten en lisa för plånboken

Den här veckan ligger snittpriset på el på drygt 41 öre per kilowattimme, och nästa vecka förväntas priset sjunka ytterligare, enligt elbolaget Bixias elprisrapport. – Under mars förra året låg elpriset på 44 öre, men då var det betydligt kallare än i år. I år är det något varmare än normalt, trots det ligger priset på ungefär samma nivå.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Vinnare och förlorare på fritidshusmarknaden

Priserna på fritidshus i landet har ökat med 17 procent på fem år, men skillnaderna är stora både på läns- och kommunnivå. Snittökningen för riket ligger på 17 procent där medelpriset för ett fritidshus nu landar på 1,67 miljoner kr. Det visar den undersökning som Svensk Mäklarstatistik gjort på uppdrag av Fastighetsbyrån.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Just nu: Problem med börskurser

Felavhjälpning pågår och vi hoppas att problemet snart är löst..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.