Dagensanalys.se > Ekonomi

Friday, 22 March, 20:07

Dagensanalys.se - 12 mar 19 kl. 22:28

Så här låter världens första könsneutrala röstOm du är nyfiken på hur världens första könsneutrala röst låter så ska du klicka på den här artikeln. Bakom rösten är en grupp forskare som utvecklat den för AI-assistenter. Forskargruppen ville ta fram en könsneutral röst eftersom det idag bara finns manliga eller kvinnliga röster för AI-assistenterna. Man vill med rösten inkludera personer som anser sig själva vara könsneutrala. Rösten valdes ut efter tester med över 4.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
AI, Play, , Dagensanalys

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: här , låtervärldens första , könsneutrala, röst
YLE - 08 sep 16 kl. 03:50

Nu vill de ha nej till könsneutrala äktenskap - debatt i riksdagen i kväll

Riksdagen tar igen upp frågan om könsneutrala äktenskap. Motståndarna säger att det finns ny information som kan få många att tänka om. För knappt två år sedan röstade riksdagen efter stor uppståndelse för en lag om könsneutrala äktenskap.

YLE - 08 sep 16 kl. 03:50

Nu vill de ha nej till könsneutrala äktenskap

Riksdagen tar igen upp frågan om könsneutrala äktenskap. Motståndarna säger att det finns ny information som kan få många att tänka om. För knappt två år sedan röstade riksdagen efter stor uppståndelse för en lag om könsneutrala äktenskap.

YLE - 09 jan 17 kl. 17:02

Helsingfors stad ska utreda könsneutrala toaletter - kan leda till betydande kostnader

Att bygga en könsneutral toalett i Helsingfors stads alla verksamhetspunkter kan leda till betydande kostnader. Det här konstaterar stadens lokalcentral i ett svar på en motion som har gjorts av fullmäktigeledamot Anna Vuorjoki (VF). Vänsterförbundets ledamot i Helsingforsfullmäktige, Anna Vuorjoki, kräver i en motion att det finns en könsneutral toalett på alla ställen där staden har verksamhet.

YLE - 23 feb 17 kl. 17:48

Sannfinländare fick anmärkning efter att ha stött könsneutrala äktenskap

Sannfinländarnas riksdagsgrupp har gett tre riksdagsledamöter en anmärkning för att de har brutit mot ett gruppbeslut. Arja Juvonen, Tiina Elovaara och Ville Tavio fick en anmärkning för att de röstade mot medborgarinitiativet som skulle ha upphävt lagen om könsneutrala äktenskap. Riksdagsgruppen hade beslutat att alla i gruppen röstar för initiativet.

YLE - 21 feb 14 kl. 06:33

En majoritet av riksdagen för könsneutrala äktenskap

Sammanlagt 108 ledamöter, alltså en knapp majoritet av riksdagen, är för en könsneutral äktenskapslag. Siffrorna framgår av en utredning som kampanjen Tahdon 2013 har gjort och överlämnat till Yles program A-studio. Mest positiva är De gröna och Vänsterförbundet, där hela riksdagsgrupperna stöder könsneutrala äktenskap, och Socialdemokraterna där 37 av 41 ledamöter är för.

YLE - 27 feb 13 kl. 11:03

Lagmotionen om könsneutrala äktenskap förfaller

Lagmotionen om könsneutrala äktenskap förfaller. Riksdagens lagutskott röstade i dag om huruvida man ska gå vidare med motionen om könsneutrala äktenskap. En majoritet av medlemmarna i lagutskottet motsatte sig med rösterna 9-8 rätten till äktenskap och adoption för par av samma kön.

YLE - 12 dec 14 kl. 06:30

Riksdagen godkänner könsneutrala äktenskap

På fredag eftermiddag väntas riksdagen anta lagen om könsneutrala äktenskap. För två veckor sedan godkände riksdagen i första behandling könsneutrala äktenskap med rösterna 105 mot 92. Då fällde riksdagen lagutskottets förslag om att nuvarande äktenskapslag också ska gälla framöver.

YLE - 27 feb 13 kl. 09:16

Lagförslaget om könsneutrala äktenskap förfaller

Lagförslaget om könsneutrala äktenskap förfaller. Riksdagens lagutskott röstade i dag om huruvida man skulle gå vidare med lagförslaget om könsneutrala äktenskap. Motionen hade undertecknats av 76 ledamöter..

Alliansfritt Sverige - 25 apr 13 kl. 13:55

Dokumentet som visar att Arkelsten var med på votering om könsneutrala äktenskap men har lyckats glömma hur M röstade

DOKUMENTERAT. Igår ägnade sig före detta partisekreterare Sofia Arkelsten återigen en smula historierisionism på twitter när hon skrev:
Nu hyllar S samkönade äktenskap. Fint att de gillar Allianspolitiken på det området.

YLE - 17 feb 16 kl. 20:25

Den könsneutrala äktenskapslagen träder i kraft i mars 2017

Riksdagen har godkänt förändringarna i andra lagar som den könsneutrala äktenskapslagen förutsätter. Lagpaketet godkändes med 106 röster för och 42 mot. En del av regeringens ledamöter röstade mot förslaget, medan merparten av oppositionen stödde ändringarna.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Lars Lyberg är Årets Statistikfrämjare 2019

I samband med Svenska statistikfrämjandets årsstämma delades även priset till Årets Statistikfrämjare ut. Priset delas ut årligen till ”En eller flera personer, verksamma i eller anknutna till Sverige, som gjort en slagkraftig insats på statistikområdet som under det senaste året givet publik uppmärksamhet. Insatsen kan bestå av en innovativ metod, en smart analys eller på ett framgångsrikt sätt ha utmanat en etablerad sanning.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

Filippa K väljer Episerver för sin globala e-handel

Fokus i utvecklingen av de nya sajten för Filippa K har varit att erbjuda en personaliserad upplevelse där produkterna lyfts fram med individuella rekommendationer. Vår e-handel har ökat mycket snabbt och vi behövde en ny plattform både för att möta den förväntade tillväxten framåt och för att stödja vår varumärkesstrategi och affärsmål. Med Episerver Commerce och Avensias ramverk får vi den bästa lösningen som finns på marknaden idag.

Dagensanalys.se - 5 timmar sedan

SAS Institute investerar 9 miljarder kronor i artificiell intelligens

Dataanalysföretaget SAS Institute investerar i att utöka sin ledande ställning inom artificiell intelligens. Det kommer också att märkas i Sverige, lovar Sverige-chefen Ola Ringström. SAS Institute investerar 9 miljarder kronor för att utveckla ny mjukvara och tjänster inom artificiell intelligens, samtidigt som man lägger stor vikt vid utbildningsområdet för både anställda och kunder.

Dagensanalys.se - 7 timmar sedan

Streaming är nu större än kabel-tv

Netflix, Hulu och andra streamingtjänster är nu större än kabel-tv visar en undersökning från MPAA. Vad det handlar om är antalet abonnemang globalt för streamingtjänster jämfört med hur många som har kabel-tv. Bakom studien är The Motion Picture Association of America (MPAA) som hävdar att det finns 613,3 miljoner abonnemang på streamingtjänster och 556 miljoner kabel-tv-abonnemang.

Dagensanalys.se - 7 timmar sedan

Google Digitalakademin åker på Sverigeturné

Googles Digitalakademi åker på turné ut i Sverige för att höja den digitala kompetensen i landet. Tillsammans med Almi, Arbetsförmedlingen och 7 kommuner i Sverige ger Google kostnadsfria utbildningar i digital marknadsföring (eg. SEO, SEM, Webbanalys, Sociala Medier, Personligt varumärke online etc), samt Onlinesäkerhet.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Annonsörer allt osäkrare på programmatiska köp

En tredjedel av annonsörerna minskade sina programmatiska köp under 2018 visar en ny studie. Det är osäkerheten kring var annonserna visas som ligger bakom ändrade attityder till programmatiska köp även om tekniken fortsätter att locka. Det är undersökningsföretaget MediaRadar som genomfört en studie bland de största amerikanska annonsörerna.

Dagensanalys.se - Igår: 20:05

Byrån The Fifth förutspår influencer-trender

Byrån The Fifth från England har den ambitiösa planen att kombinera verifiera målgruppsdata, med innehållsproduktion och trendspaning. Och kanske kommer de att lyckas. För The Fifth ägs av nyhetsgruppen News UK, som har titlar som The Sun, The Times och The Sunday Times.

Dagensanalys.se - Igår: 19:55

City Gross satsar på marketing automation och ny lojalitetsplattform

City Gross utvecklar sin kundklubb med ny marketing automation- och lojalitetsplattform. Nu samlar man in kunddata i realtid och kan segmentera sina kunder och kommunicera med dem utifrån deras köpbeteende. City Gross kundklubb, Prio, har idag 1 miljon medlemmar.

Dagensanalys.se - Igår: 19:44

WhatsApp Business kommer nu till iOS

WhatsApp Business är en variant av WhatsApp som ska användas av företag för att kommunicera med sina kunder. Nu rullar WhatsApp Business ut till plattformen iOS. Appen finns i skrivande stund i Mexiko, Frankrike och Brasilien.

Dagensanalys.se - Igår: 19:35

Chrome-tillägg som gör livet lite enklare

Webbläsaren Chrome från Google är en av de absolut mest populära webbläsarna.  Och till Chrome finns det ett stort urval av olika tillägg som gör din webbläsare ännu smartare. Här är några användbara tillägg till Chrome Spara på Google Drive
Precis som det låter kan du med detta enkla tillägg spara ned filer från webben till din Google Drive.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.