DI > Ekonomi

Tuesday, 26 March, 03:42

DI - 12 mar 19 kl. 21:33

Gröna obligationer rusar – nya siffror chockar marknadenEfter en explosionsartad utveckling i fjol fortsätter intresset för gröna obligationer att öka, enligt Danske Bank. Samtidigt kan den svenska staten snart ge sig in på den snabbväxande marknaden..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Danske Bank

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gröna, obligationer, rusarnya , siffror, chockar, marknaden
DI - 22 apr 18 kl. 22:30

Gröna obligationer rusar - investerarna skriker efter mer

Värdet på utgivna gröna obligationer i svenska kronor kan i år öka med 80 procent till 70 miljarder, enligt Danske Bank. Samtidigt skriker investerarna efter mer. ”Det finns ett övertryck hos investerarna”, säger Lars Mac Key på Danske Bank..

Cornucopia - 13 nov 16 kl. 18:15

Långa räntor rusar på Trumpsegern

De långa statsobligationsräntorna skenar sedan Trumps valseger. Det gäller inte bara de svenska räntorna nedan, utan ses även på andra länders räntor. Detta slår också mot högutdelare i t ex USA eller Kanada, som faller i kurs för att kompensera för högre ränta.

Cornucopia - 28 feb 15 kl. 14:00

Obligationsbubblan: Svenska långa marknadsräntor rusar

De långa svenska räntorna rusar. De ligger nu högre än när Riksbanken sänkte styrräntan reporäntan till -0.10%.

Helsingborgs Dagblad - 23 nov 11 kl. 11:54

Räntan upp på tyska obligationer

Räntan på tioåriga tyska statsobligationer rusar uppåt med 0,10 procentenheter till 1,98 procent samtidigt som euron faller brant till den lägsta kursen på sju veckor, under 1:34 dollar per euro. Reaktionen kom sedan Tysklands riksgäld inte fått in bud på 39 procent av obligationerna i en emission av nya tioåriga statspapper..

Kristianstadsbladet - 07 aug 13 kl. 09:00

Skåningar rusar till banken

Foto: Tom Wall
Svenskarna har aldrig någon gång tidigare haft så stora summor på bankkonton som nu, rapporterade Sveriges Radios Ekot i slutet av juli. Två ledande lokala bankchefer bekräftar att denna spartrend slagit igenom också i Nordostskåne.
Det är enorma summor det rör sig om, i dag har svenskarna cirka 1 250 miljarder kronor parkerade på bankkonton, jämfört med runt 700 miljarder år 2007.

SvD - 10 apr 14 kl. 09:57

Den svenska deflationen rusar iväg

Deflationen i Sverige rusar i väg, enligt färska siffror - och pressen på Riksbanken att sänka styrräntan bara ökar..

DI - 22 feb 17 kl. 11:52

Kursraketen rusar vidare efter rapport

På onsdagen var det dags för ytterligare ett knippe bolag att presentera sina siffror för det fjärde kvartalet 2016. Onsdagsförmiddagens klara rapportvinnare var kursraketen Sportamore som rusar med 12,6 procent..

Cornucopia - 30 maj 17 kl. 14:15

Svensk BNP rusar vidare mot lågkonjunkturen

SCB publicerade idag BNP-siffror för första kvartalet. Det borde nu vara övertydligt för var och en att Sverige rusar vidare mot lågkonjunkturen, men förnekandet fortsätter förstås.
BNP-tillväxt på rullande fyra kvartal jämfört med fyra kvartal tidigare.

DI - 24 jan 19 kl. 10:21

Försäljningsfest för Fevertree – aktien rusar

Brittiska Fevertrees, som producerar premiumtonic, försäljning uppgick till 236 miljoner pund, motsvarande 2,8 miljarder kronor, under 2018 enligt preliminära siffror. En ökning på 39 procent jämfört med föregående år. Aktien rusar med drygt 8 procent i den inledande handeln.

PrivataAffärer - 12 feb 19 kl. 09:39

Moberg Pharma rusar 50 procent på börsen

Läkemedelsbolaget Moberg Pharma, som presenterade två större nyheter efter börsstängning på måndagen, redovisar ett resultat efter skatt på 11 miljoner kr för det fjärde kvartalet 2018 (9,6). Resultatet per aktie uppgick till 0,62 kr (0,55). Nettoomsättningen uppgick till 97,1 miljoner kr (90,1).

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

De surfar på den tredje vågen virtuell verklighet

Henrik är grafikern, Nils programmeraren och Jaana den strukturerade spelutvecklaren som fick bli vd för Divine Robot. Tillsammans hjälper de företag med ”den tredje vågen” av virtuell verklighet..

DI - 5 timmar sedan

Larmet: Ny gräddfil för miljöbovar – ”förstår inte varför man gör detta”

Nya besiktningsregler har gjort att betydligt fler miljöfarliga bilar tillåts köras på de svenska vägarna, enligt en ny rapport.  ”Det är beklagligt, jag förstår inte varför man gör detta”, säger besiktningsbranschens talesperson Tord Fornander..

DI - 6 timmar sedan

Grundaren säljer majoritet i badklädesjätten

Di kan avslöja att grundaren Panos Papadopoulos säljer majoriteten av baddräktsjätten Panos Emporio. ”Anledningen till försäljningen är att jag vill utveckla Panos Emporio ännu mer”, säger Panos Papadopoulos..

DI - 6 timmar sedan

Wall Street stängde runt nollan – investerarna ratade Apples lanseringar

Wall Street handlades svängigt på måndagen, men när börsdagen summerades låg indexen nära nollstrecket. Mycket fokus låg på Apples lanseringsevent men it-jätten lyckades inte övertyga investerarna med sina nya tjänster. .

DI - 7 timmar sedan

Upplagt för storaffär i börsfiaskot

Nordic Capitals brittiska börsflopp är på väg att bli föremål för en svensk uppgörelse, erfar Di. Flera aktörer räknar på ett utköp efter att aktien fallit ihop, där EQT uppges vara en av intressenterna. Samtidigt driver hedgefonden Bodenholm på för en styckning.

DI - 7 timmar sedan

Investorbolaget öppnar för storförvärv

Mölnlycke Health Cares sårvårdsverksamhet vinner mark när stukade konkurrenter som Convatec slickar sina sår.  I fjärde kvartalet presterade Investors onoterade kronjuvel sin högsta organiska tillväxt på tio kvartal och nu öppnar vd Richard Twomey dörren för storförvärv. .

DI - 7 timmar sedan

Fortsatt tyst från Swedbanks storägare

Alecta och AMF har som tredje och femte största ägare Swedbank-topparnas öde i sin händer. Men på måndagen hade de båda pensionsjättarna inte satt ned foten i ansvarsfrågan. .

DI - 7 timmar sedan

Ingen Metro på tisdag – tryckeriet vill ha förskottsbetalning

Anställda på den krisande mediekoncernen Metro har inte fått sin lön för mars. Styrelsen uppges ha fattat beslut om att ansöka om företagsrekonstruktion. Samtidigt kommer besked om att tidningen inte kommer ut på tisdagen..

DI - 7 timmar sedan

Ny motgång för Boeing: Kina i mångmiljardaffär med Airbus

Motgångarna för amerikanska flygtillverkaren Boeing fortsätter. På måndagen tecknade bolagets franska konkurrent Airbus ett mångmiljardkontrakt med Kina som ska köpa 300 flygplan..

DI - 8 timmar sedan

Apple lanserar flera nya tjänster – men aktien backar

Apple har lanserat ett flertal nya tjänster på måndagskvällen under sitt "Showtime"-event på huvudkontoret i Kalifornien, däribland en tidigare utannonserad streamingtjänst.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.