DI > Ekonomi

Monday, 25 March, 04:32

DI - 12 mar 19 kl. 21:11

Kunderna i rävsax efter bankkrisenförsäkringsbolagets Folksams kunder har 14 miljarder skäl att hoppas på att Swedbank lyckas hantera förtroendekrisen. Som näst största ägare och avtalsmässigt ihopkopplad med huvudägaren Sparbanksgruppen står Folksam och faller med Swedbank..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Folksams, Swedbank, Sparbanksgruppen, Folksam

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kundernai , rävsaxefter , bankkrisen
YLE - 02 mar 17 kl. 06:15

Robotar ersätter bankirer - hanterar troligen 3500 miljarder euro år 2020

En majoritet av förmögenhetsförvaltningen i världen väntas i framtiden ske med hjälp av robotar. Ett finländskt företag som skryter med automatiska placeringar har redan inlett sin verksamhet, men en koll visar att det åtminstone tills vidare är människor som fattar besluten där. Konsultföretaget Deloitte uppskattar att vart fjärde finansjobb i Finland kan försvinna på fem år till följd av ökad automatisering.

YLE - 23 apr 14 kl. 10:26

Omöjligt med små bankkontor

När Vasa Andelsbank lägger ner fyra små kontor i Österbotten bland annat för att de flesta kunder idag använder internetbanken, bankens lönsamhet måste säkras och servicen på kontoren upprätthållas.
Ons 23.4.

Cornucopia - 03 nov 14 kl. 09:16

Korten på bordet om bankernas betalkortsbluff

Branschorganisationen1. Säkerhetsbranschens ordförande, tidigare rikspolischefen Björn Eriksson, har tagit fram en vitbok om bankernas bluff kring betalkorten. Med för dagen passande Göteborgshumor heter den Korten på bordet.

Nyhetskanalen - 18 jul 12 kl. 16:03

Storvinster för bankerna, trots eurokris

De fyra svenska storbankerna gjorde en vinst under årets första tre månader på 22 miljarder kronor.
Efter bankkrisen och stramare regler har det blivit dyrare att driva bank och istället för sjunkande vinst, får kunderna betala kostnaden. - Vi tar nu rätt betalt för risk och lån, säger däremot Swedbanks vd Michael Wolf som menar att det lett till en sundare lånevärld.

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Metro drar ner på personal och utgivning

Mediebolaget Metros stora skulder gör att företaget står inför en rekonstruktion, rapporterar Expressen. Man drar också ned på utgivningen och personalstyrkan ska minskas..

DI - 6 timmar sedan

Vita husets svar: ”Totalt och fullständigt frikännande av USA:s president”

Den så kallade Rysslandsutredningen har inte funnit att Donald Trump eller personer i hans kampanj samarbetat medvetet med Ryssland. ”Justitiedepartementets avgörande är ett totalt och fullständigt frikännande av USA:s president”, meddelar Vita huset via ett Twitterinlägg av pressekreterare Sarah Sanders..

DI - 7 timmar sedan

Uppgifter: Rapport om ryssutredningen släpps snart

Politiker i den amerikanska kongressen har uppmärksammats om att de kommer att få ett brev från justitieminister William Barr inom den närmaste halvtimmen, rapporterar Reuters. Det framgår inte vad detta brev kan tänkas innehålla..

DI - 8 timmar sedan

C-toppen till attack mot AF-chefen: ”Helt orimligt”

Arbetsförmedlingens beslut att lägga ned 130 kontor går på tvärs mot Januariavtalet. Det anser Centerpartiet, som slår fast att myndigheten måste finnas närvarande i hela landet.  ”Arbetsförmedlingens ledning har agerat förhastat och på egen hand”, säger Martin Ådahl, partiets arbetsmarknadspolitiska talesperson..

DI - 9 timmar sedan

Tysk miljardärsfamilj medger naziförflutet

En av de rikaste familjerna i Tyskland medger nu tidigare generationers kopplingar till regimen i Nazityskland. Familjeföretagets starke man och hans son som efterträdde honom stödde nazisterna och drog nytta av att Nazityskland tvingade människor till arbete. Företagens verksamhet var av stor vikt för den tyska krigsmakten..

DI - 10 timmar sedan

Förvaltaren spår rally: Börsen ska upp 8-12 procent till nyår

Börsen tuffar på. I år har den rusat över 12 procent – och festen ser ut att fortsätta, enligt börsexperterna Johan Thorén och Johan Hagbarth som båda tror på nya rekordnivåer i år. .

DI - 10 timmar sedan

Mätning: Svensken bävar för kontantlöst samhälle

Användningen av kontanter minskar drastiskt, och 2025 väntas hälften av alla butiker sluta acceptera kontanter. Samtidigt ryggar allt fler svenskar nu tillbaka för ett helt kontantfritt samhälle, visar en Sifo-undersökning..

DI - 10 timmar sedan

Uppgifter: Uber nära saudiskt mångmiljardköp

Taxitjänstbolaget Uber är nära att slutföra förvärvet av den Dubai-baserade konkurrenten Careem. Miljardaffären kan presenteras under den kommande veckan, enligt källor till Bloomberg..

DI - 12 timmar sedan

Trafikverket varnar: Förbifart Stockholm försenas ”kraftigt” – kostnadssmäll väntar

Huvudentreprenören för en central del av Förbifart Stockholm har efter år av flagrant misskötsel nu kastats ut från sitt miljarduppdrag. Hela projektet kommer nu att försenas – ”kraftigt” – och bli dyrare, enligt Trafikverket..

DI - 12 timmar sedan

Haveriet riskerar slå ut underleverantörer

Haveriet på Lovön drabbar inte bara tidplanen i projektplanen. Tungt investerade underleverantörer riskerar att slås ut när de inte får betalt på flera månader – och Trafikverket tvår sina händer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.