DI > Ekonomi

Thursday, 21 March, 22:49

DI - 12 mar 19 kl. 20:12

Mårder varnar politikerna: ”måste ge klara förutsättningar”Nio av tio företag räknar med skärpta hållbarhetskrav från staten. Men många är oförberedda på nya skatter och regleringar. Günther Mårder, vd Företagarna, höjer ett varnande finger mot politikerna:  ”Vill man få företagare att investera måste man ge klara förutsättningar.”.
Läs mer på DI
Läs mer om:
Mårder, Företagarna

Dela artikeln

45 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mårder, varnar, politikernamåste ge , klara, förutsättningar
Dagens PS - 03 okt 13 kl. 08:25

Mårder varnar småsparare

Antalet nyemissioner är på väg mot nytt rekord. Men nu utfärdar Günther Mårder på Nordnet en varning, skriver DI..

Affärsvärlden - 25 maj 15 kl. 07:47

Günther Mårder varnar för decemberöverenskommelsen

Günther Mårder kritiserar kollektivavtalen, skatten kring tjänstebolag och uppger att han är medlem i både Moderaterna och Socialdemokraterna. Han sågar även decemberöverenskommelsen i Ekots lördagsintervju..

Skånskan - 13 feb 19 kl. 20:00

Åtgärder görs mot kränkningar

Sjöbo Åtgärder för att förbättra arbetsmiljön inom kommunen ska genomföras. Det har kommunstyrelsen nu beslutat efter att årets medarbetarenkät visat att 12 procent, 127 personer, utsatts för diskriminering, kränkning, särbehandling eller trakasserier.– Det flesta är nöjda, men det finns fortfarande brister.

BT - 12 dec 13 kl. 09:56

Hur ska politikerna lösa förskolekrisen i Borås?

Under den senaste månaden har det kommit alarmerande rapporter från olika håll om att förhållandena ute på Borås stads förskolor är usla. Lärarförbundet har signalerat om det här i snart ett år, men politikerna har inte lyssnat. Nu är måttet rågat.

SR - 14 jan 14 kl. 16:56

ÖB varnar för förändringar av försvaret

Överbefälhavare Sverker Göranson varnar politikerna för att göra för stora förändringar inom försvaret efter att politiker på Folk och försvar i Sälen talat om mer nationellt fokus för försvaret och att återinföra ett försvar där tidigare värnpliktiga kan mobiliseras..

Cornucopia - 13 aug 15 kl. 18:18

Erik Olsson varnar (igen) för sprickande bostadsbubbla

Mäklarfirman Erik Olssons VD Erik Olsson varnar återigen för en sprickande bostadsbubbla via en artikel som TT kablar ut. Varningen bör ses som en partsinlaga, då det handlar om att politikerna riskerar spräcka bubblan genom sina åtgärder.

Bubblan existerar alltså, men Erik Olsson verkar vilja varna för att t ex amorteringskraven kan punktera bubblan.

Skånskan - 21 mar 17 kl. 09:00

Tio nya lägenheter till sociala åtgärder

Kävlinge KKB måste årligen avsätta ytterligare tio lägenheter till bostadssociala ändamål, utöver de 30 som redan i dag finns. Det har en majoritet av politikerna i kommunstyrelsen beslutat.
Samtidigt läggs planerna på att hyra paviljonger för att klara flyktingmottagningen ner.

Barometern - 18 feb 14 kl. 07:39

Dåliga betyg oroar politikerna

Aldrig tidigare har så många nior missat att bli behöriga till gymnasiet och nu trycker politikerna på larmknappen. ”Vi är rejält oroade.” Vid varje terminsslut redovisas betygen för politikerna i barn- och utbildningsnämnden.

DI - 13 mar 14 kl. 07:30

Soros varnar för EU:s upplösning

Europa riskerar att drabbas av "Japan-sjukan" om politikerna vidtar åtgärder. Det varnar den legendariska investeraren George Soros för..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Stuteri i konkurs: Topphästar auktioneras ut

Ett danskt stuteri, som tidigare levererat tävlingshästar i toppklass, har gått i konkurs. Därför går nu i helgen 48 hästar på auktion på nätet. .

DI - 45 minuter sedan

Schlingmann: Näringslivsprofil inspirerade min ”svenska House of Cards”

Ett svenskt House of Cards – och med en välkänd styrelseordförande som förlaga för den fiktiva statsministern. Det är beståndsdelarna i en ny Viaplay-serie som är fritt baserad på Per Schlingmanns roman ”I maktens öga”..

DI - 1 timme sedan

Nya H&M-chefen: ”Det sker en omställning”

Framtidens tillväxt ligger i tätare koppling mellan näthandeln och de fysiska butikerna. Det säger H&M:s nytillträdde Sverigechef, skåningen Filip Ekvall, i samband med invigningen av den ombyggda flaggskeppsbutiken vid Gustav Adolfs torg i Malmö. .

DI - 1 timme sedan

Nikes resultat något bättre än väntat under tredje kvartalet

Sportartikeljätten Nike redovisar en omsättning i linje med förväntat under tredje kvartalet..

DI - 1 timme sedan

May uppges vara redo att acceptera avtalslös brexit

Medan diskussionerna fortsätter i Bryssel rapporterar flera brittiska medier att premiärminister Theresa May är redo att acceptera ett avtalslöst utträde. Bland annat uppger källor inom regeringen för tidningen Guardian att risken för en avtalslös brexit har ökat tydligt..

DI - 1 timme sedan

Macron håller minitoppmöte med Kina

Frankrikes president Emmanuel Macron plockar med sig såväl Tysklands förbundskansler Angela Merkel som EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker när han tar emot Kinas president Xi Jinping på tisdag..

DI - 1 timme sedan

Larmet: Äldre befolkning pressar Portugals ekonomi

Antalet personer i arbetsför ålder i Portugal kommer att minska med nära en tredjedel fram till år 2050, enligt en rapport från Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling, OECD..

DI - 1 timme sedan

Fjärde generationen Ax:son Johnson: “Haft en stark förebild i Antonia”

Caroline Berg är den femte generationen som styr i handelsjätten Axel Johnson AB.  ”När jag tog över kände jag mig redo. Jag tycker att ansvar är kul och får energi av det”, säger hon i sin första stora intervju.

DI - 1 timme sedan

Teknikfest på Wall Street – S&P 500 går mot stark stängning

Storbolagsindexet S&P 500 går mot sin högsta stängningskurs sedan mitten av oktober på torsdagskvällen. Wall Street stiger med stöd av teknikaktier..

DI - 2 timmar sedan

S-veteranen vill samarbeta med M i migrationsfrågan

Lars Stjernkvist var under åren 1991-1998 riksdagsledamot och eller åren 1999-2004 var han Socialdemokraternas partisekreterare. Efter partiets sämsta val i mannaminne hoppas han nu att partierna vågar ta tag i de tuffa frågorna. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.