DI > Ekonomi

Friday, 22 March, 16:04

DI - 12 mar 19 kl. 18:52

Alla flygningar med Boeings olycksplan stoppas i EUDen europeiska luftfartsmyndigheten stoppar samtliga flygningar med Boeings flygplansmodeller 737 Max 8 och 737 Max 9 i Europa i spåren av helgens olycka i Etiopien där 157 personer omkom. Det framgår av ett pressmeddelande. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Boeings, EU, Max, Europa, Etiopien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alla flygningarmed , Boeings, olycksplan, stoppasi EU
GöteborgsPosten - 12 mar 19 kl. 14:46

Olycksplan stoppas i Storbritannien

Storbritannien är det senaste i raden av länder som väljer att stoppa Boeings flygplansmodell 737 Max 8 efter helgens flygkrasch i Etiopien..

DI - 12 mar 19 kl. 12:02

Transportstyrelsen: Boeings olycksplan är säkert

Allt fler länder väljer att stoppa Boeings flygplansmodell 737 Max 8 efter helgens flygkrasch i Etiopien. De senaste i raden är Australien, Sydkorea och Singapore. Trots det låter svenska Transportstyrelsen den olycksdrabbade modellen att flyga vidare..

DI - 13 mar 19 kl. 17:07

Kanada stänger luftrummet för Boeings olycksplan – aktien tappar

Även Kanada stänger nu luftrummet för Boeings 737 Max 8 och Max 9 i spåren av helgens olycka. Det rapporterar flera Nordamerikanska medier. Aktien tappar omkring 1 procentenhet efter beskedet och handlas nu kring nollan.

DI - 13 mar 19 kl. 19:45

Donald Trump belägger Boeings olycksplan med flygförbud – aktien faller

USA:s president Donald Trump har utfärdat en exekutiv order som belägger flygplanstillverkaren Boeings 737 Max med flygförbud i spåren av helgens olycka. Det rapporterar flera medier. .

DI - 18 mar 19 kl. 07:36

Åklagare granskar godkännande av Boeings olycksplan

Federala åklagare och det amerikanska transportdepartementet har inlett en utredning kring omständigheterna vid godkännandet av Boeings olycksdrabbade flygplansmodell 737 Max 8..

DI - Igår: 21:14

Uppgifter: Amerikanska FBI inkopplade i utredning kring Boeings olycksplan

Den amerikanska federala polisen FBI kommer att delta i utredningen kring certifieringen av Boeings 737 Max. Det uppger källor för Seattle Times. Aktien faller i efterhandeln..

DI - 12 mar 19 kl. 16:27

Frankrike och Irland stoppar också Boeings olycksplan

Irland och Frankrike sällar sig nu till flera andra länder och har beslutat att samtliga flygplan av typen Boeing 737 Max skall stå på marken. .

DI - I förrgår: 09:59

EU och Kanada startar egna utredningar om Boeings olycksplan

EU:s flygsäkerhetsmyndighet EASA och Kanadas dito kommer genomföra självständiga säkerhetsutredningar av den flygstoppade Boeing-modellen 737 Max 8 och därmed inte enbart förlita sig på granskningar från USA:s flygsäkerhetsmyndighet FAA..

Affärsvärlden - 25 feb 13 kl. 13:09

Nytt flygbolag ställer in Dreamliner-flygningar

Japanska All Nippon Airlines, ANA, har ställt in bolagets samtliga 1 700 flygningar med Boeings nya plan 787 Dreamliner fram till åtminstone slutet av maj..

Nyteknik - 29 mar 18 kl. 10:28

Wannacry-viruset tillbaka – slog till mot Boeings flygplansfabrik

Det ökända utpressarviruset Wannacry har slagit till igen. Delar av Boeings flygplanstillverkning fick stoppas under gårdagen..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Luften har gått ur May – nu har hon tappat kontrollen

Luften verkar ha gått ur Theresa May efter en serie bakslag den här veckan. EU-ledarna gick först efter hårda diskussioner på torsdagen med att på skjuta på brexit några veckor. Samtidigt är chanserna för utträdesavtalet hemma är allt mer osäkra..

DI - 30 minuter sedan

Ledamot i Micro Systemations säljer aktier för 12 miljoner

Jan-Olof Backman, styrelseledamot i Micro Systemation sedan 1999, har sålt 208.000 aktier i bolaget i en bodelningstransaktion daterad 21 mars. Försäljningspriset var 57,50 kronor styck motsvarande en total likvid på nära 12 miljoner kronor..

DI - 15 minuter sedan

Prime Livings ordförande lämnar styrelsen

Prime Livings styrelseordförande, Peter Gustafson, har på fredagen lämnat styrelsen. Han ersätts av Tobias Lennér..

DI - 15 minuter sedan

Ministern besviken på Swedbank: ”Kunde ha gått mer på djupet”

Finansmarknadsminister Per Bolund är inte imponerad av den av Swedbank beställda FRA-granskningen, utan hade velat att banken grävt djupare. ”Det är viktigt att man inte gör om samma misstag igen”, säger han. .

DI - 30 minuter sedan

Säkerhetslucka i Tele2:s system för röstmeddelanden – aktien faller

En säkerhetsläcka i telekombolaget Tele2:s system för röstmeddelanden gör att vem som helst kan avlyssna användares röstmeddelanden. Det rapporterar Dagens Nyheter..

DI - 30 minuter sedan

Industrins utsläpp till avloppssystem har ökat

De direkta utsläppen till vatten från Europas industrier minskar. Samtidigt har industrins utsläpp via avloppssystem ökat. .

DI - 30 minuter sedan

Amerikanska räntor skickar recessionssignal för första gången sedan 2007

Den amerikanska avkastningskurvan inverterades tillfälligt på fredagen då avkastningen på tioåringen tillfälligt handlades under tremånadersavkastningen. Det är första gången det skett sedan 2007..

DI - 45 minuter sedan

Östeuropachef i Proact miljonsäljer aktier

Arne Kungberg, som är chef för Proacts östeuropeiska verksamhet, har sålt alla sina aktier i bolaget..

DI - 30 minuter sedan

Svaga signaler från Europa tynger Wall Street

Amerikanska börser öppnade nedåt efter svag industri-PMI och fortsatt oro kring handelssamtalen mellan USA och Kina..

DI - 1 timme sedan

Hastiga granskningen möts av massiv kritik: ”Inget seriöst försök”

Swedbanks hastigt genomförda granskning kritiseras av såväl regeringen som stora aktieägare. Samtidigt hemlighåller banken en mer grundlig granskningsrapport från den norska tidigare toppåklagaren Erling Grimstad..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.