DI > Ekonomi

Saturday, 23 March, 13:30

DI - 12 mar 19 kl. 18:00

Motstånd mot digitalskatten äventyrar svensk ekonomiDEBATT. EU misslyckades på tisdagen med att nå samsyn i frågan om en EU-baserad digitalskatt. Sverige hör till skattens främsta motståndare, men regeringens agerande leder i själva verket till det man säger sig vilja undvika – att världen går i riktning mot destinationsbaserade skatteregler, skriver Torsten Fensby..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Debatt, EU, Torsten Fensby

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Motståndmot , digitalskatten, äventyrarsvensk , ekonomi
DI - 17 apr 18 kl. 17:44

Macrons EU-visioner möter tyskt motstånd: "Det äventyrar hela tanken om en ny europeisk vår"

Emmanuel Macron försöker blåsa liv i sin ambitiösa EU-reformagenda, men Angela Merkels partikamrater stretar emot. På torsdagen träffas de två ledarna i Berlin. .

SVT Debatt - 23 okt 13 kl. 06:00

Socialdemokraternas populism äventyrar Sveriges statsfinanser

BUDGET Sedan det finanspolitiska ramverket sjösattes har de svenska riksdagspartierna arbetat tillsammans för att Sveriges budget ska hålla ihop och inte gå utanför uppsatta ramverk. Det har inneburit att vi sluppit att politiska motståndare kan plocka sönder budgeten eller hålla den gisslan, som republikanerna nyligen gjort i USA. Nu har Socialdemokraterna, tillsammans med Sverigedemokraterna, satt allt på spel, skriver Per Åsling, Centerpartiet.

YLE - 15 maj 16 kl. 06:00

Sådan är Finska Motståndsrörelsen - verkligheten bakom fasaden

Sådan är Finska Motståndsrörelsen -
verkligheten bakom fasaden
Spotlight kan i dag erbjuda en unik inblick i hur vårt lands hårdföraste nazistorganisation fungerar och hur den utvecklats sedan starten 2008. Esa Holappa var med om att starta Finska Motståndsrörelsen, blev dess ansikte utåt och satt i åratal med i organisationens innersta kärna. När han nu bryter tystnaden så gör han det väl medveten om att han blir motståndsrörelsens dödsfiende i hela Norden.

Newsmill - 17 okt 12 kl. 09:57

Bildts motstånd mot Iran-sanktioner kan stå Sverige dyrt

http://www.newsmill.se/trackback/47321Frilansskribent: Carl Bildts motstånd mot sanktioner mot Iran äventyrar freden i Mellanöstern, vår säkerhet här i Europa, vår yttrandefrihet och vår förmåga att försvara oss i ett eventuellt krig på europeisk mark..

Affärsvärlden - 28 sep 12 kl. 10:13

SCB: Svensk motståndskraft

Svensk ekonomi har hittills i år visat en bra fart på tillväxten efter ett svagare fjärde kvartal i fjol. När tillväxten i Europa har stagnerat så har Sverige visat stark motståndskraft. Det konstaterar SCB i rapporten "Sveriges ekonomi - statistiskt perspektiv" för det andra kvartalet, enligt ett pressmeddelande..

Kristianstadsbladet - 06 aug 14 kl. 06:00

"Allt är beroende av en bra ekonomi"

Foto: Tommy Svensson
Den viktigaste framtidsfrågan för Kristianstad är en starkare ekonomi. Det ska lösas genom minskad invandring till kommunen, anser Sverigedemokraternas gruppledare Niclas Nilsson.
– Allt är beroende av en bra ekonomi.

BT - 16 jan 14 kl. 17:05

Lokalt motstånd mot kemvapenlast

Bortforslingen och destrueringen av de allra farligaste kemvapnen från Syrien är försenad och tros bli klar till slutet av juni. Men borgmästaren i italienska Gioia Tauro, dit de ska transporteras, protesterar häftigt.Förseningen på tre månader är en följd av logistiska problem och bristande säkerhet, sade Ahmet Üzümcü, chef för Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW), inför journalister i Rom på torsdagen.

Affärsvärlden - 12 aug 15 kl. 08:05

Tyskarna äventyrar grekuppgörelsen

Greklands tredje finansiella räddningspaket riskerar att möta motstånd bland tyska politiker som är ovilliga att godkänna ett avtal med kort varsel..

YLE - 11 dec 12 kl. 04:56

Det behövs nytänk för att rädda Jakobstads ekonomi

Färre anställda och högre skattesatser räddar inte staden Jakobstads ekonomi. Det konstaterade man i stadsfullmäktige som utan ändringar godkände stadsstyrelsens förslag till budget för år 2013.
Jakobstad hör till de mest skuldsatta kommunerna och skatten ligger nästa år på 21,25 procent.

SR - 24 feb 15 kl. 05:00

Stort tyskt motstånd mot frihandelsavtal med USA

I Europas största ekonomi ökar motståndet kraftigt mot EU:s planerade frihandelsavtal med USA. Just nu är Tyskland ett av de länder inom EU där motståndet mot avtalet, som går under förkortningen TTIP är som störst. I går kom den ansvariga svenska EU-kommissionären Cecilia Malmström till Berlin för att tala för avtalet, men hon möttes av protester..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Experten: Jaga utdelningar bland börsens mittfältare

Utdelningssäsongen närmar sig med stormsteg, och marknadens stora utdelningsfokus är befogat, enligt Johan Thorén, förvaltningschef på Strand kapitalförvaltning. SEB:s placeringsstrateg pekar i sin tur ut bolagstypen som generellt står för de högsta utdelningarna..

DI - 45 minuter sedan

Göran Persson varnar för skatterevolt: ”Den saken måste lösas”

ÖREBRO. Mycket av det som står i Januariavtalet kommer aldrig gå att förverkliga. Det säger Göran Persson, och varnar S för att ensidigt ta bort värnskatten och därmed kraftigt gynna de med högst inkomster.

DI - 1 timme sedan

Utredningen är en seger för Trump

NEW YORK. Den särskilda åklagaren Robert Mueller verkar inte väcka några fler åtal mot Donald Trump eller hans närmaste medarbetarna inom ramen för Rysslandsutredningen, som blev klar på fredagen. Det är en seger för presidenten..

DI - 2 timmar sedan

Kronofogden slog till mot Metro

Metro har fått påhälsning av Kronofogden, som utmätt 2,8 miljoner kronor på gratistidningens bankkonton, rapporterar Expressen. Metro har dock kvar skatteskulder på över 6 miljoner kronor..

DI - 3 timmar sedan

Storbankens valutavarning: Snart rasar kronan ännu mer

Till våren väntar mer stryk för den svårt sargade kronan, när tiotals miljarder flödar ut ur Sverige i form av utdelningar. Det spår SEB som också räknar med fortsatt motvind för valutan även på ett års sikt..

DI - 3 timmar sedan

Löfven försvarar januariavtalet: ”Vi höll högerextremismen borta”

Statsminister Stefan Löfven (S) försvarar januariavtalet i sitt tal på S-kongressen i Örebro. ”Vi höll högerextremismen borta från makten”, säger han..

DI - 4 timmar sedan

Fjällturismen hotad av halverad budget

Fjällturismen ökar och Sveriges fjälleder behöver rustas upp. Men budgeten har halverats och pengarna räcker inte till, enligt Naturvårdsverket. ”Vi har avbrutit upprustningen av lederna och lagt det på is”, säger Erik Hellberg Meschaks vid Naturvårdsverket..

DI - 4 timmar sedan

Rapport: Därför är dåliga chefer farliga för personalen

En kass chef är inte bara ett sänkte för produktiviteten, utan också rena säkerhetsfaran. På arbetsplatser med dåliga ledare är nämligen olycksrisken fem gånger så stor. ”Varje olycka är ett misslyckande”, säger Sofie Johansson, chefsanalytiker på företaget Brilliant Future.

DI - 5 timmar sedan

Beskedet: IS är besegrat i Syrien

Terrorgruppen IS har besegrats i Syrien, skriver en talesperson för den kurdiskledda USA-stödda SDF-alliansen på Twitter..

DI - 6 timmar sedan

Socialstyrelsen öppnar för ett tredje kön

Nu öppnar Socialstyrelsen för att lägga till ett tredje kön i officiell statistik, rapporterar SVT. Anledningen är att de vill väcka frågan om hur statistik kan bli mer inkluderande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.