DI > Ekonomi

Saturday, 23 March, 11:40

DI - 12 mar 19 kl. 17:38

Demokraterna: Trumps budget bygger på ”fantasiantaganden”NEW YORK. Trumps rekordstora budget ses mer som ett tidigt valmanifest än som en seriös plan för USA:s ekonomi. Presidenten kan tvingas till sitt första veto efter ökat motstånd även inom de egna leden..
Läs mer på DI
Läs mer om:
NEW YORK, USA

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Demokraterna, Trumps, budget, bygger, fantasiantaganden
Supermiljöbloggen - 18 feb 18 kl. 16:34

Klimatet största förloraren i Trumps budget

Donald Trump annonserade för en vecka sedan sitt nya budgetförslag för 2019. Budgeten innehåller många grova nedskärningar på klimatforskning. I början av förra veckan lade Donald Trump fram USA:s budget för 2019.

Expressen - 19 mar 17 kl. 05:20

Trumps budget matchar inte Ivankas löften

Ivanka Trump brinner för kvinnors rättigheter. Under hennes pappas valkampanj sa hon att det var något hon skulle fokusera på vid en valseger. Därför är Donald Trumps budget kanske inget som presidentdottern jublar över..

DI - 23 maj 17 kl. 22:48

Optimistiska antaganden om tillväxt bär Trumps budget

USA:s president Donald Trumps budgetförslag ska radera ut det amerikanska budgetunderskottet på ett decennium. Men förslaget bygger på kreativ bokföring, ännu ofärdiga skattesänkningar och en högre tillväxt än några experter räknar med..

DI - 16 mar 17 kl. 10:50

Trumps budget slår mot läkemedelsindustrin

Försvar och säkerhet är de stora vinnarna i Donald Trumps första budget. Läkemedelsindustrin verkar däremot få sig en ordentlig smocka..

DN - 20 mar 17 kl. 00:10

"Trumps budget slår mot utsatta elever"

Oron är stor över att USA:s mest utsatta elever kommer att drabbas hårt av president Trumps politik. De federala anslagen står inför kraftiga nedskärningar, och utbildningsminister Betsy DeVos väntas prioritera vinstdrivande friskolor på bekostnad av de kommunala..

Affärsvärlden - 22 mar 17 kl. 13:34

Trumps budget möter motstånd i egna partiet

Den amerikanska presidenten Donald Trumps budgetförslag möter motstånd från flera republikanska guvernörer, som är ovilliga att offra de stödprogram som skickar federala pengar till delstaterna. Det rapporterar New York Times..

DI - 22 mar 17 kl. 13:57

Trumps budget möter motstånd i egna partiet

Den amerikanska presidenten Donald Trumps budgetförslag möter motstånd från flera republikanska guvernörer, som är ovilliga att offra de stödprogram som skickar federala pengar till delstaterna. Det rapporterar New York Times..

SR - 23 maj 17 kl. 10:52

Trumps budget satsar på militären

USA:s president Donald Trump har lovat en budget i balans på tio år och i dag presenteras hans första årliga budgetförslag för kongressen..

DI - 15 jun 17 kl. 17:36

Obamas toppekonom: Trumps budget ett luftslott

Varken tillväxtlyft eller de utlovade industrijobben kommer att bli verklighet i USA med Donald Trumps ekonomiska politik. Det varnar Jason Furman, som var Barack Obamas närmaste ekonomiske rådgivare..

Dagen - 22 jun 17 kl. 15:34

Kristna ledare sågar Trumps budget

Ett 60-tal kristna ledare sågar president Donald Trumps budgetförslag. Den innebär ett slag mot redan svaga grupper i samhället, som fattiga, sjuka och arbetslösa, menar de..

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Kronofogden slog till mot Metro

Metro har fått påhälsning av Kronofogden, som utmätt 2,8 miljoner kronor på gratistidningens bankkonton, rapporterar Expressen. Metro har dock kvar skatteskulder på över 6 miljoner kronor..

DI - 1 timme sedan

Storbankens valutavarning: Snart rasar kronan ännu mer

Till våren väntar mer stryk för den svårt sargade kronan, när tiotals miljarder flödar ut ur Sverige i form av utdelningar. Det spår SEB som också räknar med fortsatt motvind för valutan även på ett års sikt..

DI - 1 timme sedan

Löfven försvarar januariavtalet: ”Vi höll högerextremismen borta”

Statsminister Stefan Löfven (S) försvarar januariavtalet i sitt tal på S-kongressen i Örebro. ”Vi höll högerextremismen borta från makten”, säger han..

DI - 2 timmar sedan

Fjällturismen hotad av halverad budget

Fjällturismen ökar och Sveriges fjälleder behöver rustas upp. Men budgeten har halverats och pengarna räcker inte till, enligt Naturvårdsverket. ”Vi har avbrutit upprustningen av lederna och lagt det på is”, säger Erik Hellberg Meschaks vid Naturvårdsverket..

DI - 2 timmar sedan

Rapport: Därför är dåliga chefer farliga för personalen

En kass chef är inte bara ett sänkte för produktiviteten, utan också rena säkerhetsfaran. På arbetsplatser med dåliga ledare är nämligen olycksrisken fem gånger så stor. ”Varje olycka är ett misslyckande”, säger Sofie Johansson, chefsanalytiker på företaget Brilliant Future.

DI - 3 timmar sedan

Beskedet: IS är besegrat i Syrien

Terrorgruppen IS har besegrats i Syrien, skriver en talesperson för den kurdiskledda USA-stödda SDF-alliansen på Twitter..

DI - 4 timmar sedan

Socialstyrelsen öppnar för ett tredje kön

Nu öppnar Socialstyrelsen för att lägga till ett tredje kön i officiell statistik, rapporterar SVT. Anledningen är att de vill väcka frågan om hur statistik kan bli mer inkluderande..

DI - 4 timmar sedan

Stjärninvesterare åker på kurssmäll

Forskningsbolaget Bioarctic rasade i veckan efter konkurrentens bakslag – trots att grundaren bedyrar att nyheten är positiv. På centralbanksfronten verkar Fed ha mjuknat rejält. Missade du något i veckan?

DI - 12 timmar sedan

Ingenjörskonst räddar det marina arvet

Luften gick ur resterna av varvsnäringen när oljepriset djupdök 2014. Men mariningenjörerna Mattias Heribertsson, Johan Ringnér och Hauke Laffrenzen gav inte upp, utan grundade Crest Consultants för att rädda kvar specialkompetens i Göteborg..

DI - 13 timmar sedan

Muellers utredning av Trump och rysk inblandning är klar

Den särskilde åklagaren Robert Muellers utredning av kontakter mellan Donald Trumps kampanjstab och den ryska regeringen är färdig..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.