DI > Ekonomi

Saturday, 23 March, 13:45

DI - 12 mar 19 kl. 17:34

Sänkt lönepaket för Volvochefen - fick 43,5 miljoner2018 blev ett starkt år för lastbilskoncernen AB Volvo som passade på att bjuda aktieägarna på både en höjd utdelning och en extrautdelning på 5 kronor per aktie.  Vd Martin Lundstedts lönepaket summerades i sin tur till 43,5 miljoner kronor vilket var marginellt lägre än under 2017. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Volvochefen, AB Volvo, Martin Lundstedts

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sänkt, lönepaketför , Volvochefenfick , 43,5miljoner
YLE - 16 jul 15 kl. 10:58

Grönt ljus för nya Greklandsförhandlingar

Stora utskottet har beslutat att godkänna att man inleder förhandlingarna om ett nytt lånepaket till Grekland samt brofinansiering på 7 miljarder euro. Stora utskottet behandlade i dag lånepaketet till Grekland och beslöt om Finlands linje i de fortsatta förhandlingarna. Utskottet behandlade i dag huruvida man godkänner lånepaketet och de villkor som euroländernas ledare kom överens om på måndagen.

HBL - 13 maj 13 kl. 18:10

Cypern fick de första lånemiljarderna

Utbetalningen av stödlånen från euroländerna till Cypern har inletts. Cypern har fått den första låneraten på cirka två miljarder euro av paketet på totalt tio miljarder.Euroländernas finansministrar försöker enas om hur man ska gå tillväga för att skapa ett sameuropeiskt organ för hantering av bankkriser.

Helsingborgs Dagblad - 25 dec 15 kl. 07:15

Ukrainsk budget antogs

Ukrainas parlament har godkänt statsbudgeten för 2016. Det var ett villkor för att få loss nästa utbetalning från det lånepaket på 17,5 miljarder USA-dollar (148 miljarder kronor) som utlovats av Internationella valutafonden (IMF).I budgetuppgörelsen ingår bland annat sänkt arbetsgivaravgift, enhetlig inkomstskatt och höjda punktskatter på tobak, bränsle och alkohol.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Experten: Jaga utdelningar bland börsens mittfältare

Utdelningssäsongen närmar sig med stormsteg, och marknadens stora utdelningsfokus är befogat, enligt Johan Thorén, förvaltningschef på Strand kapitalförvaltning. SEB:s placeringsstrateg pekar i sin tur ut bolagstypen som generellt står för de högsta utdelningarna..

DI - 1 timme sedan

Göran Persson varnar för skatterevolt: ”Den saken måste lösas”

ÖREBRO. Mycket av det som står i Januariavtalet kommer aldrig gå att förverkliga. Det säger Göran Persson, och varnar S för att ensidigt ta bort värnskatten och därmed kraftigt gynna de med högst inkomster.

DI - 1 timme sedan

Utredningen är en seger för Trump

NEW YORK. Den särskilda åklagaren Robert Mueller verkar inte väcka några fler åtal mot Donald Trump eller hans närmaste medarbetarna inom ramen för Rysslandsutredningen, som blev klar på fredagen. Det är en seger för presidenten..

DI - 2 timmar sedan

Kronofogden slog till mot Metro

Metro har fått påhälsning av Kronofogden, som utmätt 2,8 miljoner kronor på gratistidningens bankkonton, rapporterar Expressen. Metro har dock kvar skatteskulder på över 6 miljoner kronor..

DI - 3 timmar sedan

Storbankens valutavarning: Snart rasar kronan ännu mer

Till våren väntar mer stryk för den svårt sargade kronan, när tiotals miljarder flödar ut ur Sverige i form av utdelningar. Det spår SEB som också räknar med fortsatt motvind för valutan även på ett års sikt..

DI - 3 timmar sedan

Löfven försvarar januariavtalet: ”Vi höll högerextremismen borta”

Statsminister Stefan Löfven (S) försvarar januariavtalet i sitt tal på S-kongressen i Örebro. ”Vi höll högerextremismen borta från makten”, säger han..

DI - 4 timmar sedan

Fjällturismen hotad av halverad budget

Fjällturismen ökar och Sveriges fjälleder behöver rustas upp. Men budgeten har halverats och pengarna räcker inte till, enligt Naturvårdsverket. ”Vi har avbrutit upprustningen av lederna och lagt det på is”, säger Erik Hellberg Meschaks vid Naturvårdsverket..

DI - 4 timmar sedan

Rapport: Därför är dåliga chefer farliga för personalen

En kass chef är inte bara ett sänkte för produktiviteten, utan också rena säkerhetsfaran. På arbetsplatser med dåliga ledare är nämligen olycksrisken fem gånger så stor. ”Varje olycka är ett misslyckande”, säger Sofie Johansson, chefsanalytiker på företaget Brilliant Future.

DI - 5 timmar sedan

Beskedet: IS är besegrat i Syrien

Terrorgruppen IS har besegrats i Syrien, skriver en talesperson för den kurdiskledda USA-stödda SDF-alliansen på Twitter..

DI - 6 timmar sedan

Socialstyrelsen öppnar för ett tredje kön

Nu öppnar Socialstyrelsen för att lägga till ett tredje kön i officiell statistik, rapporterar SVT. Anledningen är att de vill väcka frågan om hur statistik kan bli mer inkluderande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.