Realtid > Ekonomi

Friday, 22 March, 05:11

Realtid - 12 mar 19 kl. 16:26

Baylan redo lagstifta om kvotering till styrelserNäringsminister Ibrahim Baylan öppnar för att driva frågan om kvotering i börsstyrelser..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Ibrahim Baylan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Baylan, redo, lagstiftaom , kvoteringtill , styrelser
DN - 05 feb 16 kl. 11:49

Lööf redo lagstifta om lägre ingångslöner


Centern är redo att lagstifta om lägre ingångslöner för att fler nyanlända ska få jobb. Det beskedet gav centerledaren Annie Lööf i sitt tal på partiets kommundagar i Karlstad. ”Vi har inte råd att svika dem som drömmer om en ny start i sitt nya land”, sade Annie Lööf..

DI - 19 sep 11 kl. 08:07

S redo lagstifta om rätt till heltid

Rätt till heltid blir en av grundbultarna i Socialdemokraternas skuggbudget och eftersom arbetsmarknadens parter inte löst frågan är partiet berett att lagstifta, skriver partiordföranden Håkan Juholt och partisekreterare Carin Jämtin på DN Debatt..

SvD - 23 apr 13 kl. 11:51

Arnholm ej redo lagstifta om kvotering

?40 procent kvinnor inte allena saliggörande?.

DI - 12 mar 19 kl. 15:51

Nu vill Baylan lagstifta om kvotering i bolagen: ”Rimligt”

Näringsminister Ibrahim Baylan öppnar för att driva frågan om kvotering i börsstyrelser.  ”Vi har väntat länge på att det ska komma underifrån och det har det inte gjort”, sa han under galan Näringslivets mäktigaste kvinna. .

Alliansfritt Sverige - 17 feb 14 kl. 15:58

Vill Moderaterna ha kvotering – ja, nej eller bara kanske?

Ett ämne som Moderaterna aldrig riktigt kan bestämma sig kring är det här med kvotering i bolagsstyrelser. Skall man vara för eller emot det? Ingen verkar riktigt veta hur partiet skall ställa sig i frågan.

Kristianstadsbladet - 15 feb 14 kl. 14:12

Borg hotar med lag om kvotering

Om inte näringslivet "väsentligen ändrar attityd" vill finansminister Anders Borg (M)inom två-tre år lagstifta om kvotering till bolagsstyrelser för att få in fler kvinnor. - Helst inte men vi backar inte om det behövs, sade han i Ekots lördagsintervju.
Han konstaterade att det "närmast stått still" vad gäller fler kvinnor i bolagsstyrelser och ansåg att den norska lagstiftningen fungerat bra.

BT - 15 feb 14 kl. 14:14

Borg hotar med lag om kvotering

Om inte näringslivet "väsentligen ändrar attityd" vill finansminister Anders Borg (M)inom två-tre år lagstifta om kvotering till bolagsstyrelser för att få in fler kvinnor. - Helst inte men vi backar inte om det behövs, sade han i Ekots lördagsintervju.Han konstaterade att det "närmast stått still" vad gäller fler kvinnor i bolagsstyrelser och ansåg att den norska lagstiftningen fungerat bra.

Alliansfritt Sverige - 29 jul 11 kl. 09:00

Sabuni svänger om kvotering - igen


JÄMSTÄLLDHET. Lite förbryllande. Aftonbladet:
Könsfördelningen i de kommunala bolagsstyrelserna är alldeles för ojämn, menar jämställdhetsminister Nyamko Sabuni (FP)

Nu öppnar hon för lagstiftad kvotering.

Kristianstadsbladet - 12 jun 14 kl. 11:11

Löfven lovar kvotering i styrelser


Om Socialdemokraterna vinner valet kommer de att lagstifta om kvotering av kvinnor till börsbolagens styrelser - om inte en radikal förändring sker ändå. Det lovade partiledaren Stefan Löfven när det feministiska stormötet Nordiskt forum inleddes i Malmö i dag. - Ser vi ingen påtaglig förbättring kommer vi att införa en lag om kvotering, säger Löfven.

BT - 12 jun 14 kl. 11:11

Löfven lovar kvotering i styrelser

Om Socialdemokraterna vinner valet kommer de att lagstifta om kvotering av kvinnor till börsbolagens styrelser - om inte en radikal förändring sker ändå. Det lovade partiledaren Stefan Löfven när det feministiska stormötet Nordiskt forum inleddes i Malmö i dag. - Ser vi ingen påtaglig förbättring kommer vi att införa en lag om kvotering, säger Löfven.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 12 timmar sedan

"Swedbankchef har sagt upp sig"

Liselott Alström, ansvarig för Swedbanks antipenningtvättsarbete, har sagt upp sig. Det uppger centralt placerade källor till Dagens Industri..

Realtid - 12 timmar sedan

"Klär oss med respekt för både kunder och kollegor"

Klädkoderna på bankerna har blivit ett hett ämne på Wall Street. Hos bankerna i Sverige finns det inga, alternativt väldigt "lösa" klädkoder. De flesta banker som Realtid talat med nobbar dock sneakers och jeans – förutom två banker som öppnar upp för den mer lediga stilen..

Realtid - 14 timmar sedan

Bankchefer pressade av kompetensbrist

80 procent av toppcheferna inom bank- och kapitalmarknaden ser kompetensbrist som den största utmaningen de kommande åren. –Att våga rekrytera från andra branscher är en av nycklarna. Det säger Maria Sahlén, Head of Banking & Capital Markets för PwC Sverige..

Realtid - 16 timmar sedan

Upplåning i obligationer ökar för alla sektorer

Den totala svenska räntebärande värdepappersskulden för obligationer uppgick till 6 604  miljarder kronor i slutet av februari. Det är en ökning med 120 miljarder kronor jämfört med föregående månad..

Realtid - 17 timmar sedan

Kreditz tar in 7,5 miljoner kronor inför lansering i USA

Det svenska fintech-bolaget Kreditz tar in 7,5 miljoner kronor för att kunna gå till en stor försäljningsoffensiv mot banker och finansiella institutioner och även för att kratta manegen inför lansering i USA..

Realtid - 18 timmar sedan

Blippit lanserar terminal för mobil betalning

 Crunchfish och Clearon lanserar genom det gemensamma bolaget Blippit en mobil appterminal för Swish-betalningar i dagligvaruhandeln..

Realtid - 18 timmar sedan

Hela Bryssel suckar BOB

Bryssel är BOB – Bored Of Brexit. Man kort och gått less på att dag efter dag diskutera brexit med bångstyriga britter. Det skriver Realtids brexit-expert Rickard Ydrenäs från maktens korridorer i Bryssel..

Realtid - 20 timmar sedan

Börsen mot all time high

Det avslutande kvartalet på 2018 var mörkt på börsen. Men hittills i år är börsen upp 15 procent. .

Realtid - 20 timmar sedan

Karnov Group noteras på Stockholmsbörsen

Karnov Group ansöker om börsnotering på Nasdaq Stockholm. Bland annat Fjärde AP-fonden har gått med på att förvärva aktier i erbjudandet..

Realtid - 21 timmar sedan

Ernstberger ser fram emot rättegång

Ernstberger ser fram emot rättegång, oförändrad ränta i USA och SD vänder om Telia - det är några av rubrikerna i morgonsvepet denna torsdagsmorgon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.