DI > Ekonomi

Wednesday, 20 March, 12:03

DI - 12 mar 19 kl. 16:04

Fed bannlyser två tidigare Goldman Sachs-anställda från banksektornDen amerikanska centralbanken Federal reserve, Fed, har beslutat sig för att förbjuda två tidigare Goldman Sachs-anställda att arbeta i banksektorn i spåren av den så kallade 1MDB-skandalen. Det framgår av ett pressmeddelande. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Goldman Sachs, Federal, 1MDB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fed, bannlyser, tvåtidigare , Goldman, Sachs-anställdafrån , banksektorn
Affärsvärlden - 27 maj 11 kl. 08:37

Hemliga Fed-lån avslöjade

Mitt under den brinnande finanskrisen 2008 lånade amerikanska centralbanken Fed ut pengar till Goldman Sachs, Credit Suisse och Royalbank of Scotand. Räntan var näst intill obefintlig..

Realtid - 04 aug 16 kl. 13:16

Fed bötfäller Goldman

Banken får betala för läckta dokument..

DI - 03 aug 16 kl. 20:54

Goldman Sachs straffas för läckta Fed-dokument

Storbanken Goldman Sachs har gått med på att betala 310 miljoner kronor i skadestånd efter anklagelser om att en tidigare anställd ska ha fått tag på hemliga dokument från den amerikanska centralbanken, Fed..

PrivataAffärer - 18 sep 18 kl. 06:00

Goldman Sachs sänker Indien – trots All Time High

Goldman Sachs analytiker tror på en potentiell inbromsning i  indisk ekonomi. I en rapport daterad den 16 september skriver Goldman Sachs att huvudorsakerna till den pessimistiska prognosen är de höga värderingarna i kombination med motvind från flera olika makrofaktorer. Till det ska läggas att valet i mars innebär en viss risk för ekonomin.

VA - 09 sep 11 kl. 08:09

Fed-chefen sänkte börserna

9 september De amerikanska börserna stängde ned på torsdagskvällen. Fed-chefen Ben Bernankes tal tyngde sentimentet. Extra tungt gick det för finans och industri medan konsumtionsvaror och data/it-sektorn gick mot strömmen.

VA - 23 aug 11 kl. 07:27

Hopp om Fed-stöd

23 augusti Vid stängning var Dow Jones 0,3 procent upp till noteringen 10.855. S&P 500 var oförändrat på 1.

Realtid - 02 sep 11 kl. 13:00

Fed tar i med hårdhandskarna mot Goldman

Den amerikanska centralbanken gick hårt åt Goldman Sachs under torsdagen..

DI - 21 jun 12 kl. 19:18

Goldman Sachs: Blanka

Goldman Sachs uppgav under torsdagen att det oväntat svaga utfallet för Philly Fed är ytterligare ett bevis för att den ekonomiska svagheten har fortsatt in i juni. Investmentbanken råder nu sina kunder att blanka S&P-500..

Affärsvärlden - 29 okt 15 kl. 09:36

Goldman Sachs får böta 50 miljoner dollar efter Fed-läcka

Finansiella myndigheter dömde på onsdagen Goldman Sachs att betala 50 miljoner dollar efter att en nyanställd kommit att delge sin nye arbetsgivare hemlig information. Det skriver New York Times..

PrivataAffärer - 26 nov 15 kl. 12:59

Goldman: Europeiska aktier kommer utklassa amerikanska

Investmentbanken Goldman Sachs menar att investeringar i europeiska aktier är att föredra när amerikanska Fed höjer räntan samtidigt som ECB fortsätter med stödåtgärder och låga räntor....

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Sampo vill ha bemyndigande att kunna lämna extrautdelning på 5 miljarder

Den finska finanskoncernen Sampos styrelse vill ha ett bemyndigande från årsstämman att kunna lämna en extrautdelning på upp till 500 miljoner euro eller 5,2 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.  .

DI - 15 minuter sedan

Gruvbolag backar efter domstols-ja till Vale

Järnmalmspriserna föll och de globala gruvbolagen handlades ned på Londonbörsen sedan brasilianska Vale fått godkännande av en domstol att återstarta produktion vid gruvan Brucutu. Gruvan har varit stängd i spåren av den dammkatastrof som kostade 300 personer livet i slutet av januari..

DI - 1 timme sedan

Rättegång mot Carlos Ghosn väntas starta i höst

Rättegången mot japanska Nissans tidigare styrelseordförande Carlos Ghosn väntas starta i september. Det rapporterar det japanska public service-bolaget NHK med hänvisning till anonyma källor med insyn i diskussionerna mellan åklagare och försvar. .

DI - 1 timme sedan

Räntor & valutor: Pundet pressas av brexitosäkerhet

Brittiska räntor sjunker svagt och pundet tappar i onsdagens europeiska förmiddagshandel samtidigt som övriga europeiska räntor visar små rörelser. Dollarn är stabil mot euro och stärks lite mot yenen inför Feds räntebesked i kväll..

DI - 1 timme sedan

General Motors investerar 25 miljarder kronor i Brasilien

General Motors kommer investera omkring 2,7 miljarder dollar, motsvarande nästan 25 miljarder kronor, i två av bolagets anläggningar i delstaten Sao Paulo, Brasilien. .

DI - 1 timme sedan

Etiska fonder säljer bankaktier efter krisen: ”Lågt förtroende”

Misstankar om bankers penningtvätt får nu flera etiska eller hållbara fonder att rata aktier i Swedbank och Nordea. ”Vi följer den här processen noggrant och ser allvarligt på det som rapporterats”, säger Anna Strömberg, förvaltare och hållbarhetsansvarig på fondbolaget Catella..

DI - 1 timme sedan

Bekräftat: Karnov Group ska noteras – gör nyemission

Det juridiska informationstjänsteföretaget Karnov Group, där Norstedt Juridik ingår, avser genomföra en nyemission och notera sina aktier på Nasdaq Stockholm, enligt ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Oljefondens vd: ”Riskerna högre än tidigare”

Med en aktieandel på nära 70 procent är riskerna för den norska oljefonden, världens största statligt ägda investmentfond, större än de varit tidigare, säger fondens vd Yngve Slyngstad..

DI - 1 timme sedan

Miljonsmällen: Så mycket pengar förlorar Pär Nuder på avhoppen

Pär Nuder har på kort tid lämnat ett flertal styrelseuppdrag efter anklagelser om olämpligt beteende i samband med VM i Åre. Det kommer att svida i den tidigare finansministerns plånbok. .

DI - 1 timme sedan

Brittiskt husprisindex steg i januari

Storbritanniens husprisindex steg 1,7 procent i årstakt i januari..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.